Anahtar Deliği - Ak Parti'ye Sürpriz il başkanı adayı.12.12.2014

Gümrükçüoğlu kimlere danışacak. Trabzon Enerji zarar mı ediyor. Trabzon siyasetinin direnci kırıldı.

Anahtar Deliği - Ak Parti'ye Sürpriz il başkanı adayı.12.12.2014

AK PARTİ’YE SÜRPRİZ İL BAŞKAN ADAYI

AK Parti Trabzon il başkanlığı için 9 aday adayı genel merkez tarafından Ankara’ya çağrılarak sınavdan geçirildiler.

İçlerinden kimin aday olacağı yönünde bu görüşmeden bir karar çıkmadı.

Hangi aday adaylarının elendiği, hangilerinin ikinci görüşmeye kaldığı da belli değil.

Her kafadan farklı ses çıkıyor, ikinci tura kalan isimler hakkında parti içinden değişik görüşler ortaya atılıyor.

Hepsi de siyaset efsanesi.

Parti içinde etkin bir isim il başkan adayı Ankara’ya çağrılan dokuz isim arasından değil, Trabzon’da önemli bir sivil toplum örgütünün başkanı gösterileceği görüşünü ortaya attı.

Ve bu görüş doğrultusunda bu sivil toplum örgütü başkanı kim olabilir diye dün gün boyu AK Partililere sorduk ve MÜSİAD Başkanı Hanefi Maytapoğlu ile Ensar Vakfı Başkanı Ömer Topaloğlu isimleri üzerinde duruldu.

Ömer Topaloğlu eski SP Merkez ilçe başkanı, o partiden AK Parti’ye transfer oldu, genel merkezin çağırdığı 9 isim arasında yer almasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destek verdiği Ensar Vakfı Başkanlığı görevini yürüttüğü için Maytapoğlu’ndan daha avantajlı olabilir görüşü de ileri sürüldü.

GÜMRÜKÇÜOĞLU KİMLERE DANIŞACAK?

Dün yapılan Büyükşehir meclis toplantısında gündeme Başkan Gümrükçüoğlu’na tahsis edilen danışman kadroları görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Yasaya göre Gümrükçüoğlu en fazla beş danışman alabiliyor.

Meclisten yetkiyi alan Gümrükçüoğlu’nun bu kadroların tamamını doldurup doldurmayacağı kendi tercihi olacak.

Danışmanlara verilecek ücret de Büyükşehir Genel Sekreteri’nin brüt ücretinin yüzde 70’inden fazla olmayacak.

Meclis toplantısında Başkan Gümrükçüoğlu, MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır’ın sorusu üzerine danışmanlar için öngörülen ücret 3-4 bin lira civarında dedi ama bu ücretin üzerine de çıkabilir.

Gümrükçüoğlu’nun alacağı danışman kadrosunun ilki Trabzon Belediye eski başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç olacağı, yakında da işe başlayacağı meclis toplantısı sırasında kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

TRABZON ENERJİ ZARAR MI EDİYOR?

Daha önce Trabzon İl Özel İdaresi’nin yüzde 20 ortak olduğu Trabzon Enerji’nin yeni statüye göre ortağı Büyükşehir Belediyesi oldu.

Özel İdare kapanınca, şirketteki hissesi Büyükşehir’e aynen devredildi.

Trabzon Enerji, yaptığı yatırımdan dolayı borçlarını ödeyemeyince şirket sermaye artırım kararı aldı.

Dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi yüzde 20’lik hissesi karşılığında sermaye artışına katılması halinde 2 milyon beş yüz bin lira ödeme yapması gerekiyor.

Çaykara sınırları içinde faal durumda iki HES’e sahip olan Trabzon Enerji’nin sermaye artırımına Büyükşehir Belediyesi katılıp katılmaması netleşmedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, belediyenin hissesini satarak Trabzon Enerji’den ayrılmasından yana.

Zaten İl Özel İdaresi döneminde de hisse satışı yapılmaz istenmiş ama alıcısı çıkmayınca ihale Büyükşehir’e kaldı.

Öyle söylendiği gibi HES projeleri para kesmiyor.

Yeterli yağış düşmediği zaman keseden yemek zorunda kalıyorsunuz.

Trabzon Enerji’de biraz daha keseden yiyeceğe benziyor.

Gümrükçüoğlu’nun şirketteki yüzde 20’lik hissemizi satıp çıkalım öngörüsü yanlış değil.

TRABZON SİYASETİNİN DİRENCİ KIRILDI

Ankara’dan siyasetçi bir dostumuz aradı, son dönemde Trabzon siyasetinin pasif güreştiğinden söz etti ve sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirdi.

Milletvekili Erdoğan Bayraktar, bakanlık görevinden istifa ettikten sonra, Ankara siyasetinde Trabzon’un yalnız bırakıldığını, onun yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturan İdris Güllüce’nin ise bakanlıkta yaptığı Trabzonlu kıyımıyla, diğer bakanlıklarda görev yapan hemşerimiz bürokratların da çekimser davranışlar içinde olduğuna işaret etti.

Evet, Bakan Güllüce, Erdoğan Bayraktar’dan öç alır gibi davrandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde görev yapan bürokratlarımız budadı, bunun Trabzonlu bürokratlara da olumsuz yansıması mümkün.

Çünkü, Bakan İdris Güllüce bakanlığında görev yapan Trabzonlu bürokratları temizlerken, hiçbir Trabzonlu siyasetçi çıkıp da arkadaş sen ne yapıyorsun, Bayraktar istifa ettiyse yine siyasetin içinde, biz de siyaset yapıyoruz, bizi bu kadar pasif duruma düşüremezsiniz demedi, diyemedi.

SUMELA’DA TELEFERİK BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLİYOR

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sumela Manastırı’na teleferik kurulması için çok uğraştı.

Ankara’yı su yolu yaptı, bakanlarla görüştü, teleferik projesine onay çıktı.

Yaklaşık olarak 7-8 milyon Euro’luk bir proje.

İlgili bakanlıklarla birlikte Maçka Belediyesi projeyi yapacaktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli parkların gelirlerinin bir kısmının Büyükşehirlere devredilmesini hususunda talimat vermiş.

Hal böyle olunca Sumela Manastırı’na yapılacak teleferiğin birinci derecedeki sahibi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olacak.

2015 yılı başında yapımına başlanacak ve yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda olacak teleferik projesinin kısa zamanda bitirilmesi öngörülüyor.

Teleferik projesinin uygulamaya geçmesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun, Maçka Belediye Başkanı Koçhan’a bir kıyağı mutlaka olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler