Anahtar Deliği 12.1.2016

Muharrem Usta ve Saral’ın gazetesi Muharrem Usta denilince Trabzon’da akla ilk gelen 3 isimden biri Gökhan Saral’dır. Çünkü Saral, 3 yıl önceki kongre sürecinden başlayıp bugüne kadar  Muharrem Usta ile birlikte hareket eden, her fırsatta Usta’yı savunan,

Anahtar Deliği 12.1.2016

Muharrem Usta ve Saral’ın gazetesi

Muharrem Usta denilince Trabzon’da akla ilk gelen 3 isimden biri Gökhan Saral’dır. Çünkü Saral, 3 yıl önceki kongre sürecinden başlayıp bugüne kadar  Muharrem Usta ile birlikte hareket eden, her fırsatta Usta’yı savunan, destekleyen ve bunu her platformda gür sesle dillendiren bir isimdir. Deyim yerindeyse Usta’nın yanında kale gibi duran adamdır. Bunu herkes bilmektedir, bilmeyenler de bu yazıyla öğrenmiş olsun. Hatta dileyenler, Bordo-Mavili camiada önüne gelen herhangi birine sorarak  deneme yapsın.
 
Dün ilginç bir gelişme yaşandı.
Saral’ın sahibi olduğu gazetedeki bir köşe yazısında, Muharrem Usta’ya yönelik  eleştiriler yer aldı. Konu şu; Başkan Usta geçtiğimiz günlerde düzenlediği basınla sohbet  toplantısına 15-20 dakika geç geldi. Başkanın, kulüp idaresindeki bir pürüzü halletmek için gecikeceği söylenmişti ancak yine de eleştiri konusu oldu. Bu eleştirinin Saral’ın gazetesinde de yer alması üzerine art niyetli bazı kimseler, Gökhan Saral ve Muharrem Usta arasında sorun varmış gibi bir algı  yaratmaya çalıştı. Saral, eleştirinin, yazıyı kaleme alan yazarın görüşü olduğunu, kendisinin patron  olarak her yazılıp çizilene müdahil olmayı doğru bulmadığını, Muharrem Usta  ile de sonuna kadar birlikte yürüyeceğini ve aralarında hiçbir sorun  bulunmadığını açıkladı. Saral’ın gazeteye müdahale etmemesi, bir medya patronuna yakışır harekettir ve eleştiri yerine alkışı gerektirir. Muharrem Usta ile hukukuna gelince; kulüp bağlantısı dışında bir ağabey-kardeş  ilişkisi içinde olduklarını biliyoruz, bunu bizzat Gökhan Saral’ın kendisine de  teyit ettirdik.
 
Saral’ın Muharrem Usta’ya olan sevgisi ve güveni, dostluklarını kimsenin bozmasına izin vermeyecek kadar güçlü.
 
O nedenle, art niyetlilerin anlamsız gayretleri boşuna…
 
Adnan Sungur da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;
BRAVO İLK HABER, TEBRİKLER GÖKHAN SARAL!
Burada zaman zaman mesleki açıdan olumsuz ya da olumlu bulduğum gazeteci reflekslerini sizlerle paylaşıyorum. Bugün çok beğendiğim bir gazetecilik örneği ile karşılaştım. İlk Haber Gazetesi'ni biliyorsunuzdur. Zaman zaman tasvip etmediğim bir yayın çizgisi içinde olan bu gazetede, Marko Paşa isimli yeni bir köşe okurlarıyla buluşuyor. Burada biraz ironik, biraz taşlama ve eleştiriel bir dille yazılar yazılıyor. Günün en önemli yazısı bana göre Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'yı sertçe eleştiren bölümdü. Tabii ki gazetenin imtiyaz sahibi Gökhan Saral da Trabzonspor yöneticisi olunca, "Acaba başkan ile Saral birbirine mi girdi?" sorusu akla geldi. Fakat Gökhan Saral konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, "Gazetenin sahibi olmam, yayın politikasına müdahale etmem anlamına gelmez. Trabzonspor yöneticisi olmam da başkanın ya da bizim aleyhimize yayın yapılmasına engel değildir" şeklinde özetlenebilecek ifadeler kullandı. Bu gazeteciliği ve böyle gazete imtiyaz sahiplerini özlemiştik. Tebrik ediyorum hem Gazetenin Genel Yayin Yönetmeni Tekin Atay nezdinde tüm çalışanlarını, hem de bu yayıncılık anlayışında rol kapmaya çalışanları susturacak açıklamalar yapan Gökhan Saral'ı...Şunu da ifade edeyim ki gazeteciliği sadece patronlarının iki dudağı arasından çıkacak emirleri yerine getirmek olarak kabul edenlerin bu tarz gazeteciliği anlayabileceğini sanmıyorum. Bir gün bu tür arkadaşlar da bu gazetecilik çizgisine geldiklerinde gerçek anlamda gazeteci olacaklardır.Özgür basın talebi bulunan ve bunun için mücadeleye hazır olan tüm arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum.

 

KAŞÜSTÜ PROJESİ SON ŞEKLİNİ ALIYOR

KAŞÜSTÜ PROJESİ SON ŞEKLİNİ ALIYOR

Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nde yapılması planlanan kavşakla ilgili projeyi Karayolları teşkilatı hazırladı.

 Hazırlanan projeye bilen de bilmeyen de karşı çıkıyor.

 Halbu ki o projenin sahibi her ne kadar Karayolları ise de Yomra Belediyesi de projeyi sahiplerinden biri.

 Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya giderek, projenin nasıl değişmesi gerektiğini anlattı ve yeni proje sundu.

 Bakan Soylu’da Sağıroğlu’nun projesini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sundu ve proje bu şekilde son şeklini alacak.

DOĞALGAZ PROJESİ AĞIR AKSAK

DOĞALGAZ PROJESİ AĞIR AKSAK

Trabzon’da projeler ağır aksak gediyor.

 Ağır aksak giden projelerden biri de doğalgaz projesi.

 Yaklaşık on yıl önce Üniversite mahallesinden yapımına başlanan Trabzon doğalgaz proje hattı, aradan geçen on yıla rağmen halı hazırda şehrin yüzde ellisine bile verilmiş değil.

 Yetkililer Trabzon merkez yani Ortahisar doğalgaz projesi dağıtım işlemi tamamlandıktan sonra 2016 yılı içinde Akçaabat ve Yomra ilçelerine de doğalgaz verilecek deseler bile pek inandırıcı bulunmuyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan hemşerimiz Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzon doğalgaz projesine el koyduğunu duyduk.

 Bakan ağırlığını koyarsa doğalgaz projesi ancak o zaman yol alır.

 MUHTARLARA SEKRETER

 MUHTARLARA SEKRETER

 Trabzon’daki mahalle muhtarları sekreterlerle çalışmaya başladılar.

 Hükümet öncelikle muhtarlara verilen aylık maaşlarda artışa gitti.

 Maaşlardaki önemli artış muhtarlar için yeterli olmadı.

 Her mahalle muhtarının bürosu, bürosunda bilgisayarı, her gün onlarca gelip giden ziyaretçisi var.

 Talep için muhtarlığa gelen vatandaşlara daha iyi hizmet vermeleri için sekreterimiz de olsun talebinde bulundular, belediyelerden.

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi İşkur projesiyle muhtarların sekreter ihtiyaçlarını karşılamak için adım attı.

 Sekreter alamayan mahalle muhtarları şimdi Ortahisar Belediye Başkanı Genç’in yakasını bırakmıyorlar.

 İş Kur’la proje yap sekreter giderlerini karşılayın, sekreterlerimizi işbaşı yaptıralım diyorlar.

 YILDIRIMHAN’IN ATAMASI

 YILDIRIMHAN’IN ATAMASI

 Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreterliğini atanması talimatını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermiş olduğu tarih yeni değil.

 1 Kasım genel seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mazhar bize Trabzon’da lazım diyerek ilgili yöneticilere talimat verdi, adres gösterdi.

 Buna rağmen atamada gecikme yaşanıyor.

 Demek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı da şimdilik havada kalmış.

 Aradaki anlaşmazlık giderilir bu atamaya hiç kimse karşı çıkmaz ve direnemez!

 MUHAMMET DEMİR TRABZONSPOR’A GELİYOR

 MUHAMMET DEMİR TRABZONSPOR’A GELİYOR

 Gaziantepspor’un Trabzon kökenli santraforu Muhammet Demir’e Trabzonspor talip.

 Başkan Muharrem Usta göreve başladıktan sonra Gaziantep Başkanı ile görüşerek bu transfere resmiyet ve ciddiyet kazandırdı.

 Trabzonspor altyapısından da bir Muhammet Beşir formayı almak için geliyorum diyorsa da iki Muhammet’in el birliği yaparak bordo mavili takımı daha üst seviyelere birlikte taşıyacakları muhakkak.

 Gaziantep Muhammet Demir’i Trabzonspor’a verme kararı aldığı için yeni bir santrafor aldılar.

 Muhammet Demir Trabzonspor’a yararlı olacak bir futbolcu ama bordo mavili takımın santrafor ihtiyacını tek başına karşılar mı, orası muallak!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar