Anahtar Deliği - Milli Görüşçülerin Erdoğan'a sitemi. 11.12.2014

Trabzon kendi futbolcusuna sahip çıkmıyor. Uyuşturucu ile mücadelede B Protokolü.

Anahtar Deliği - Milli Görüşçülerin Erdoğan'a sitemi. 11.12.2014

TRABZON KENDİ FUTBOLCUSUNA SAHİP ÇIKMIYOR

Trabzonspor’lu Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru 4-4 biten Gaziantep karşılaşmasının ardından, Kulüp Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu tarafından kadro dışı bırakıldı. Aradan geçen bir ayı aşkın zamana rağmen, bu iki futbolcuya kulüpten herhangi bir resmi tebligat yapılmış değil. Bu iki futbolcunun idman yapmaları için kendilerine Haluk Ulusoy Tesisleri’nin gösterilmesi de tamamen işkenceyi andırıyor. Mustafa Yumlu’ya ligin lider takımı Beşiktaş talip. Eğer anlaşma sağlanırsa Mustafa Yumlu Beşiktaş’a, yani Trabzonspor’un en formdaki rakibine gidecek ve bu transferden bordo mavili kulübün para kazanması da mümkün değil. En önemli silahını rakibe vermek gibi bir şey olacak.

TED KOLEJİ’NİN HEDEFİ

Kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği köklü bir yapıya sahip. Türkiye’nin önemli kentlerinde kaliteli eğitim veren TED kolejleri var. Trabzon’da da TED Koleji yeni açıldı, 2014-1015 eğitim öğretim döneminde öğrencilerine ilk kez kapılarını açtı. Trabzon TED Koleji’nin patronluğunu Bülbüloğlu ailesi yapıyor. DYP eski Trabzon İl Başkanı Bekir Bülbüloğlu, tüm yetkiyle bu güzide okulu temsil ediyor. Bekir Bey’in oğlu Alper’de TED Koleji’nin koordinatörü konumunda ve okulun inşaat işleri dahil tüm gereksinimlerini karşılama işinden sorumlu. Okul bu yıl açılmasına rağmen Trabzon’da büyük rağbet gördü. Ve bu yıl öğretime açılan diğer kentlerdeki TED kolejlerine nazaran 400 civarında öğrenciye ulaşarak rekor kırdı. TED Trabzon Koleji lise kısmını açmaya da karar vermiş. Bugün kolejde okuyan ve 6. sınıfa giden öğrenciler, TED Koleji’nin lise öğrencileri olacak.

BAŞBAKAN’IN TRABZON PROGRAMI

20 Aralık’ta yapılacak olan AK Parti Trabzon il kongresi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehrimize gelmesi bekleniyor. Kongreye katılması beklenen Başbakan Davutoğlu’nun resmi programı henüz kesinleşmiş değil. Başbakanlıktan, Trabzon valiliğine, Başbakan’ın programı henüz geçilmemiş. Daha kongreye 9 gün var, programın teyidi bugün yarın gelmesi gerekir. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Başbakan Davutoğlu’nun programı kesinleşmemiş olmasına rağmen, her alternatifi düşünerek önlem almaya çalışıyor. Haftalar önce ilde görev yapan tüm bürokratlara talimat veren Vali Öz, açılış yapılma aşamasına gelen tesislerin kendilerine bildirmelerini istemişti. Başbakan Davutoğlu’nu toplu bir açılış töreni düzenlemek istiyor. Bu olmaz ise en azından sivil toplum örgütleri ile bir yemekli toplantı tertip edip, Başbakan Davutoğlu’nu buluşturmak istiyor. Vali Öz’ün hazırlığı var, bu hazırlıklardan hangisi Başbakan’ın programında yer alacağı belli değil.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİN ERDOĞAN’A SİTEMİ

AK Parti’nin kuruluş aşamasında ve kurulmasında milli görüş kökeninden gelen siyasetçilerin, bürokratların çok büyük payı var. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından koşup AK Parti’nin kuruluşunda yer alan milli görüşçüler, ne yazık ki, cicim aylarının erken bittiğine inanıyor. Erdoğan’ın milli görüş kökeninden gelin isimleri gerektiği gibi değerlendirmediği, bakan yapmadığı görüşü bugün bile konuşuluyor. Tayyip Bey’i vefasızlıkla suçlamıyorlar ama milli görüşçülerin partide ikinci sınıf muamele gördüğünü söyleyenler, AK Parti içinde aktif siyaset yapmaya devam ediyorlar. Bekledikleri sahiplenmeyi Tayyip Erdoğan’dan görememelerine rağmen, ona karşı bir ihanetin içinde olmak gibi bir niyetleri de yok.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE B PROTOKOLÜ

Dün Trabzon valiliğinde önemli bir toplantı yapıldı. Toplantıda uyuşturucu ile mücadele planı masaya yatırıldı. Ve pilot okullar seçilerek öğrenci ve velilerin katılacağı bilgilendirme toplantıları yapılması hususunda prensip kararı alındı. Bu dönem sırf Trabzon’un değil ülkemizin en önemli sorunlarının başında gençleri uyuşturucu belasından kurtarma çareleri arayışı var. Trabzon’da da uyuşturucu kullanma yaşının düştüğünü, okullara kadar uyuşturucuyu sokan şebekelerin olduğu biliniyor. Top yekun mücadele edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla, dün yapılan toplantıyı ve uygulamada yapılması gereken etkinlikleri destekliyoruz. Ancak, bu tür toplantıların B protokolü düzeyinde kalmayıp, şehrin A protokolünün de bu önemli yaraya samimiyetle el atması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler