Anahtar Deliği. Gümrükçüoğlu'na tepki yağıyor. 11.09.2014

Gümrükçüoğlu'na tepki yağıyor. 11.09.2014

Anahtar Deliği. Gümrükçüoğlu'na tepki yağıyor. 11.09.2014

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA TEPKİ YAĞIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, Akyazı’daki spor kompleksine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verilsin önerisi rağbet görmedi.

Rağbet görmemesi bir yana tepkilere neden oldu. Yerel basındaki köşe yazarları dün yazdıkları yazılarında söz birliği etmişçesine Erdoğan ismine karşı çıkarken, bu aşamada böyle bir tartışma açmanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da zarar verdiğini gündeme getirdiler. Öte yandan, Trabzonspor taraftar derneklerinin bir çoğu da sosyal medya aracılığıyla Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu ve belediyeyi mail yağmuruna tutarak, tepkilerini dile getirmeleri Gümrükçüoğlu’nu ve onun önerisine destek verenlerin bir hayli moralini bozdu.

KANUNİ EVİNİN KAPISINA KİLİT VURDULAR!
Ortahisar’daki tarihi dokuyu ayakta tutmak için yerel yönetimlerin ve şehre sahip çıkanların önemli bir çabası var. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında gelen bir ortamdır Ortahisar. Dün öğlen saatlerinde Ortahisar’a uğradım, Kanuni Evi’nin kapalı olduğunu gören vatandaşların haklı tepkileriyle karşılaştık. Dünya’ya hükmetmiş olan böylesine büyük bir cihan padişahının doğduğu ev olan Kanuni Evi’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi olarak kapısına kilit vurulmuş olması hangi aklı evelin işidir. Kanuni Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki hocamız ile yönetimini de göreve davet ediyoruz. Kanuni’ye sahip çıkmak bumudur, evi bile açık tutmaktan muzdaripmisiniz. Bu görüntü Trabzon’a hiç yakışmıyor.

KORAY AYDIN YANLIŞ YOLDA
MHP eski Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci ve arkadaşları teşkilatla ilgili kamuoyunda söylenenlerden ve yazılıp çizilenlerden hayli rahatsızlık duyuyorlar.
Birinci’ye göre Milletvekili Koray Aydın’ın teşkilatı dizayn etmesi yanlış. Ne zaman teşkilatları dizayn etmeye kalkmışmışsa yanlış yapmıştır, partide kendisine biat etmek isteyenleri göreve getirirken, yeterli mi yetersiz mi hiç bakmamıştır. İstifa eden Muammer Demeli yönetiminin göreve gelmesini isterken, Aydın’a yanlış yapıyorsun, bu arkadaşlar partide ayrımcılık gözetirler, partiye küçültürler dedik ama dinlemedi, bildiğini yaptı. Şimdi de Demeli ve ekibinden rahatsız oldu görevden alınmalarını istedi. Birinci’ye göre Koray Aydın Trabzon teşkilatlarını dizayn etmekten vazgeçmeli, iktidar hedefi olan partiye gönül veren insanlar, kendi içlerinden layık olan yönetimi göreve getireceklerdir.

BAHÇECİK KALKMIYOR
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçıkçıoğlu, ilçeyi şehir yapacağım iddiasıyla göreve gelirken, ilçeden sürekli yaşanan göçe dikkat çekmişti.

Şimdi ise ilçeye yatırım yapmak ve göçü durdurmak için uğraş veriyor. Bıçakçoğlu’nun gündeminde ilçeye yapılması planlanan açık ve kapalı cezaevi projesi var. Bu projeyi hayata geçirmek için destek istiyor. Beşikdüzü’ne cezaevi kurulması halinde Trabzon’un Bahçecik Mahallesi’deki kapalı cezaevinin kapanmayacağı, cezaevinin aynı yerde faaliyetini sürdüreceği bildirildi. Son yıllarda Beşikdüzü ilçesine kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin yöreye ivme kazandırdığı biliniyor. Yeni cezaevi projesinin hayata geçirilmesi sosyal ve ekonomik olarak ilçeye dinanizm kazandıracağı hesap ediliyor.


BAŞKANIN GÜNÜBİRLİK BAŞKENT TRAFİĞİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günübirlik Ankara’ya gitti.

Üç ayrı bakanla randevusu vardı, görüşmelerini yaptıktan sonra akşam da şehre döndü. Gümrükçüoğlu’nun gündeminde Akyazı projesi, sosyal güvenlik kurumuyla ilgili devam eden yatırım projeleri ve şehrin yeni ulaşım projesi vardı. Ankara’da randevusu olan bakanlarla ayrı ayrı görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu için Yenicuma Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni binanın zamanında tamamlanarak hizmete girmesi ve eski SSK binası olarak bilinen Atapark’taki binanın ise dönüşüm projesi kapsamında yıkılması için Sosyal Güvenlik Bakanı Artvinli hemşerimiz Faruk Çelik’ten gerekli desteği aldığı ifade edildi.

FENERBAHÇE MAÇINA ALP VE USTA DA GELECEK

Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesi bordo mavili camiada hareketlilik üst seviyeye yükseldi.

Avni Aker’de maçı izlemek isteyen bordo mavililer yavaş yavaş yüklenmeye Avni Aker’i doldurmak için uçak biletlerini alanlar oldu. Gurbetçilerde yoğun ilgi gösteriyor bu maça.. İstanbul cephesine hareketlilik daha fazla…

Trabzon’a gelecekler arasında Trabzonspor camiasının ağır topları da var. Kulağımıza gelen bilgilere göre Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün son şampiyon Başkanı Mehmet Yiğit Alp, o dönemki ekibiyle tam kadro gelecek. Cumartesi Trabzon’da olacak ve Pazar günkü maçı izleyip Trabzonspor’a destek verdikten sonra kentten ayrılacak. Trabzonspor camiasının gündemde kalan isimlerinden ‘hayalimdi’ dediği Medical Park Hastanesi’ni Trabzon’a sonunda getirmeyi başaran, aynı zamanda Trabzonspor MP Basketbol Kulübü’nün sponsoru Muharrem Usta da Avni Aker’de olacak. Trabzon’da başhekimlik tehklif ettiği Ahmet Çubukçu ile müsabakayı izleyecek. Trabzonspor Başkan adaylarından Metin Atasoy’un da gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler