Anahtar Deliği . İstifası cebinde teknik direktör kim?(10.10.2014)

İstifası cebinde teknik direktör kim?(10.10.2014)

Anahtar Deliği . İstifası cebinde teknik direktör kim?(10.10.2014)

İSTİFASI CEBİNDE TEKNİK DİREKTÖR KİM?

Karabükspor-Trabzonspor karşılaşmasının sonucu bordo mavili Teknik Direktör Vahit Halilhodziç’in suyunun ısınmasına sebep olurken, Karabük’ün hocası Tolunay Kafkas’ın sıfırı tüketmekte olan kredisi arttı. Trabzonspor formasını da 6 sezon boyunca başarıyla giyen, kısa bir dönem de Teknik Direktör olarak görev yapan Tolunay Kafkas’ın Trabzonspor’a yanık olmasının bir nedeni de Trabzonlu köklü bir ailenin damadı olması.

Kafkas’ın Trabzon’da seveni var, teknik direktör olarak da hedefleri arasında Trabzonspor’u uzun vadeli çalıştırıp şampiyonluk yaşama hayali de devam ediyor.
Geride bıraktığımız hafta sonu Karabükspor Teknik Direktörü olarak Trabzonspor’un karşısına çıkarken, Tolunay Kafkas, olası bir kötü sonuç karşısında istifa mektubunu hazırlamış, Karabük yönetimine verecekti. Ancak, sonuç hiç de beklediği gibi olmadı.

Tolunay’ın takımı Trabzonspor’u sürkülase etti farklı mağlup ederek uğurladı.
Dolayısıyla, Tolunay Kafkas sezon başından beri takımıyla almış olduğu başarısız sonuçlar unutuldu, kendisine ve ekibine Trabzonspor galibiyeti ilaç gibi geldi, istifa etmesi de gündemden düşmüş oldu.

Erdoğan'a Trabzonlu aslında ne demeli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi, ülkede can sıkıcı şeyler yaşandığında ilk tercih ettiği il Trabzon oluyor.


Moral buluyor da diyebilirsiniz.

Bu kadar önem veriyorsa bu kent o’ndan ne istemeli?

Neler istemeli?

İşte bu önemli…

Bir kere bu kentin ulaşım anlamında ciddi sıkıntıları var.

Hafif Raylı Sistem ortaya konmalı.

Bu konuda destek istenmeli.

Tren rayları Trabzon’a bağlanmalı.

Şehir Hastanesi projesi öncelikler arasında.

Yatırım Adası, Havalimanına 2. pist ve ikinci bir üniversite..

Bunlar öncelikli ihtiyaçlar.

Ayrıca kentsel dönüşümler hızlı ilerlemiyor.

Yapılan projeler kâğıt üzerinde kalıyor.

Bu konular gündeme getirilmelidir.

Son olarak 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasından sonra yaşananlar Trabzon’u ciddi anlamda etkilemiştir.

Bu kentin şike meselesini unutacağı asla düşünülemez.

Trabzon, Trabzonspor’un kupasının verilmesi konusunda talepte bulunmalıdır.

Trabzon’un yerel yöneticileri bu konuda ortak görüş bildirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep edip bu konuları bizzat kendisine söylemelidir.


DÜN AKŞAM Kİ KARŞILAMADAN BİR KARE

İBRE EREN’DEN YANA

Efsane başkan Ali Osman Ulusoy’un vefatının ardından, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi yıllar sonra ilk kez Ulusoy’suz bugün toplanıyor. Meclis toplantısı rutin bir toplantı olmakla birlikte, bugün ki toplantıda merhum Ulusoy’dan boşalan Meclis Başkanlığı koltuğunun doldurulması konusu da gündeme gelecek.

Muhtemelen bir gün sonra yani cumartesi günü TTSO Meclisi toplanarak, kendi arasında seçim yapacak ve Ulusoy’un boşluğunu doldurmaya çalışacak.
Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre meclis başkanlığı için iki aday var.
Şadan Eren ve Mehmet Çelik bu isimler, ikisi de meclis üyesi.

İbre Şadan Eren’den yana. Her ne kadar kendisi Ankara’da olsa bile meclis üyelerinin çoğunluğu Ulusoy’dan sonra Eren’le yola devam etmek istiyor.

TTSO yönetim kurulu başkanı Suat Hacisalihoğlu’da son yapılan yönetim kurulu toplantısının kendisinin şahsen Eren’i destekleyeceğini yönetici arkadaşlarına açıkça beyan etmiş.

Suat Hacisalihoğlu’nun sırf yönetimde değil, mecliste de bir ağırlığı var.
Zaten iki dönem önce, merhum Ulusoy ile Eren meclis başkanlığı için yarıştığında Hacisalihoğlu, Eren’e destek vermiş ve onun seçilmesini sağlamıştı.

TÜRKİYE’YE VE DÜNYA’YA MESAJ VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da.

Öncelikle KTÜ’deki yeni öğretim yılının açış konuşmasını yapacak, Cuma namazının ardından da Meydan Parkı’nda halka hitap edecek. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilen 28 Ağustos’ta da Çankaya’ya çıkarak görevi resmen devralan Erdoğan, seçimin ardından ilk teşekkür ziyaretine Trabzon’dan başlayarak, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak bu şehrin de tarihine geçmiş olacak.

Trabzon’un ardından memleketi Rize’ye cumhurbaşkanı olarak ilk kez geçecek olan Erdoğan, bölgemizde kalacağı üç gün içinde Trabzon ve Rize’nin ardından Gümüşhane ilimizi de ziyaret ederek, kendisine yüksük oranda oy veren bu ilde de vatandaşlara teşekkür edecek.

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 86 oranındaki oyla il bazında kendisine en yüksek oyu veren hemşerileri Rizelilere teşekkür edecek olan Erdoğan’ın bölge illerinden Türkiye ve dünyaya vereceği mesajlar da büyük önem kazanmış durumda.

AK PARTİ’Yİ BİZ İNDİRECEĞİZ
İşadamı Ekrem Çapkınoğlu, yeni kurulan Merkez Parti’nin Trabzon İl Başkanlığı görevine getirildi.
Çapkınoğlu bu sıralar çok yoğun bir şekilde çalışıyor ve büyük ihtimalle 1 Kasım’da Trabzon’a ağırlayacağı Genel Başkanı Prof. Dr. Abdulhamit Karslı’ya iyi bir ev sahipliği gayreti içinde.
1 Kasım’da Zorlu Grant Otel’de “Hak ve Adalet” konulu bir konferansta konuşma yaparak Trabzon’a hitap etmesi beklenen Karslı’nın daha sonra da il teşkilatının yeni binasının açılışını yapması bekleniyor.
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Karslı çok iddialı mesajlar vermeye başlamış.
Ramazanda partiyi kurduk, kurban bayramında örgütlenme işini tamamladık, bir yıl sonra da evel Allah iktidar olacağız diyerek partililerine moral veriyormuş.
Karslı, AK Parti’yi kendisinin indireceğini söylüyormuş.

HACİOSMANOĞLU YÖNETİMİNİ TAMAMEN DIŞLADI

Bayramlaşma töreni fiyaskoyla sonuçlanan Trabzonspor’da Başkan Haciosmanoğlu duruma el koymaya çalışıyor.

Önce Teknik Direktör Halilhodziç ile İstanbul’da bir araya gelen Başkan Haciosmanoğlu Trabzon’a gelerek tesislerde futbolcularla da bir toplantı düzenlemiş.

Başkan Haciosmanoğlu, gerek Teknik Direktör Halilhodziç gerekse futbolcularla yaptığı toplantılarda yanına yönetimden herhangi bir ismi almamış.

Tıpkı transfer ayında nasıl da yönetimini dışlayıp Teknik Dirökter Halilhodziç’e kendisini kaptırarak onun istekleri doğrultusunda, yönetimden habersiz futbolcu transfer ettiyse, kötü günler geçiren Trabzonspor Kulubü’nde ne olup bittiğini yine Başkan Haciosmanoğlu biliyor, yönetim hiçbir şeyden haberdar değil.

Ondan sonra da kendisine yönelik eleştirilere karşı ve camia içindeki yeni başkan arayışı çabalarına ses yükselterek, yönetim olarak görevimizin başındayız, olmayan çocuğa kimse don biçmeye kalkmasın diyen de Haciosmanoğlu’nun kendisi.

ZAMAN-CİHAN VETO YEDİ

Dün bu sütunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon programını izlemek isteyen gazetecilerden kimlerin akredite edilmeyeceğini gündeme getirmiştik.
Cumhurbaşkanlığı basın merkezinin yapmış olduğu düzenlemeye göre Zaman Gazetesi ile Cihan Haber Ajansı temsilci ya da muhabirleri, Erdoğan'ı yakından izleme iznini alamamış.
Paralel yapıya ait bu iki basın kuruluşu Erdoğan'ın bölge illerindeki programlarını izlemeyecek demektir.
Çünkü, Gaziantep ziyaretinde akredite edilmeyen basın kuruluşlarının aynıları Trabzon’da da veto yedi. Rize ve Gümüşhane’de de uygulama değişmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler