Anahtar Deliği 10.08.2016

Anahtar Deliği 10.08.2016

Anahtar Deliği 10.08.2016
DEMOKRASİ NÖBETLERİ VE AYRINTILAR

Darbe girişimi 15 Temmuz gününden bugüne kadar demokrasi nöbetleri Trabzon’da sorunsuz bir şekilde sürdürüldü.
Partili partisiz, o yada şu düşüncede olan herkes aynı noktada buluştu.
Ellerde Türk bayrakları ile vatanda nöbetini en güzel şekilde tuttu.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarih verdi ve sona erdi.
Trabzon’da yapılan demokrasi nöbeti organizasyonlarını gerçekten görülmeye değerdi.
Her taraftan insanlar geldi.
Bunu sağlayanlardan Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş.
15 temmuzdan bugüne meydanı kendi eviymiş gibi benimsediğini gördük.
Evinin yolunu unuttu desek ancak cuk diye oturur!
Biraz kendisiyle nöbetleri konuştuk.
Dertleştik de diyebiliriz.

***

Nasıldı demokrasi nöbetleri?

Yaşlısından gencine herkes burada buluştu. 4 siyasi partinin detsek verdiği, Sivil Toplum Örgütlerinin katıldığı muhteşem bir atmosferde geçti. Ak Parti’nin tüm kadroları alana gelerek görsel bir şölene imza attılar. Trabzon her zaman olduğu gibi vatanına sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösterdi. Tarihe notunu düştü.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı. 

Evet katıldı. Bizi mutlu etti. 

ERDOĞAN BAYRAKTAR VE İADEİ İTİBAR TARTIŞMASI

İadei itibar konusu var Trabzon gündeminde…

Bu konuya şöyle yaklaşıyorum. Sayın bakanımız çok güzel söyledi. Ben iadei itibar istemiyorum. Bana bunu zaten Trabzonum verdi. Bende böyle düşünüyorum. Trabzon halkı sayın bakanımızı her zaman her dönem bağrına basmıştır. Yaptığı hizmetler ile Trabzon halkının gönlünde her zaman bir yeri vardır. Bnun gibi konuları gündeme getirip konuşmayı hoş karşılamıyorum. Bu konuların konuşulması sayın bakanımıza da istenmeden de olsa zarar vermektedir. Tabiki Ak Parti içinde aynı şey geçerli.

Nasıl yani?

Şimdi bakın Ak Parti’nin şu anda bir bakanı ve 4 milletvekili var. Trabzon için ellerinden geleni yapıyorlar. Sayın bakanımız Süleyman Soylu balıkçı Gökmen’inden Ayşe teyzeye, hatta Hayratlı 14 yaşındaki bir gencin telefonuna bakarak meydana gelmesine vesile oldu. 

Ne gibi?

Sayın bakanımız vatandaşlarımızın telefonlarının hepsine bakıyor. Hayrat’ta 14 yaşındaki bir genç bakanımızın telefona çıkıp çıkmayacağını merak edip aradı. Bakanımızda telefona bakınca genç arkadaşımız çok sevindi ve, “Ben meydanda mitinge gelmek istiyorum” dedi. Sayın bakanımız hemen beni aradı. İlgilendik. Sayın bakanımız bu kadar ince detayla ilgileniyor herkesle.. Yani burada şunu diyorum; Böyle tartışma ve konulara şu anda asla izin verilmemelidir. Böyle güzel bir birlikteliği trabzon uzun yıllardır özlemişken böyle konular Ak Parti içinde seslendirilerek konuşulması doğru değil düşüncesindeyim. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Ankara’nın yoğun gündemine rağmen zamanının büyük bir kısmını Trabzon’a ayırmaktadır. Gecesini gündüzüne katmaktadır. Bu tip konuların uzatılması ve gündemde tutulmasında art niyet olunduğunu düşünüyorum.

Cumhurbaşkanımızın şu sözünü herkesin iyi anlaması gerekir; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız…

Ama i-adei itibar konusunda medyada il başkanı Haydar Revi’nin “verilmesi gerekir” sözü yer aldı.

Hayır böyle birşey doğru değildir. Böyle bir söylemi  de olmamıştır. Sözleri çarpıtılmıştır.  

Demokrasi nöbetlerinde Trabzon sınıfı geçti mi?

Trabzon demeyelim. Her ilimiz, hatta yurt dışında kalbi Türkiye için atan her bir yurttaşımız bu sınavı layıkıyla geçmiştir. Hepimiz ülkemizle dalga geçer gibi oynamaya çalışanlara dersini vermiştir. 15 Temmuz bir milattır. 
Son olarak şunu da belirtmek istiyorum. Bu nöbetlerin organizasyonunda emeği geçen ben yada bir kaç kişi değil. Biz varız. Herkesin bir şekilde katkısı olmuştur. İl yönetim kurulu üyelerimizin her biri yoğun uğraş vermişlerdir. 
Tabi bu noktada;
Özellikle bizleri 26 gündür yalnız bırakmayan her platformda destek olan Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemize teşekkür ediyorum.

*** 

İşte başkan Demirtaş’ın demokrasi nöbetleriyle ilgili yorumları bunlardı. 
Olduğu gibi vermeye çalıştık.

ŞAMPİYONLUĞU UNUTUN

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta seçimlerden önce şampiyonluk sözü vermişti. Hatta  dahada net cümleler kullanıp madde madde sıralamıştı.
Bugün açıklamalarında şampiyonluk sözü vermekten kaçınıyor. 
Bakın ne diyor; 
‘Verdiğim söz şampiyonluk değil’ “İyi bir takım, iyi işler sözü veriyorum. Kastım şampiyonluk değil. Doğruları yapalım, sağlıklı bir görüntü verelim, sıralamaya sezon sonunda bakarız. Bunu böyle görmemiz lazım hep birlikte. Gerekirse her seferinde teker teker anlatacağım, anlatacağız. Şampiyonluk lafını bir kenara koyup sağlıklı yapı üzerinde durmalıyız. İyi transferleri görüp ‘Tamam şampiyon olduk’ dememeliyiz. Kadro ile şampiyonluk olmuyor. Denedik işte olmadı. Fenerbahçe de gördü geçen sezon. Birçok yıldız aldı ama olmadı. Biz beklentileri de yönetmek zorundayız. Doğru söylemlerin peşinden gidersek başarı çok daha çabuk gelecektir.” 
Gerçekçi konuşuyor değil mi?
Peki aynı röportajda Ersun Yanal burada çok mutlu diyor.
Bir hoca takımında çok mutluysa, istediği oyuncuları almıştır, istediği transferleri yapmış demektir değil mi?
Peki öyleyse şampiyonluk yakın olması lazım…
Öyle ya..
Evindeki mutluluktan bahsetmiyordur herhalde başkan!
Bu mutluluk şampiyon kadronun kurulmasından dolayıdır.
İddialı olduğunu gösterir bu mutluluk!
Allah allah biz mi yanlış anlıyoruz.
Hafazanallah!
Hafazanallah!
Fesupanallah!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler