Anahtar Deliği - Yavuz Aydın’ın çabası yetmedi. 10.06.2015

Bölge illerinin içinde MHP’nin milletvekili çıkarma konusunda en iddialı olduğu il Trabzon idi. İki hatta üç milletvekili garanti olarak görünüyordu.

Anahtar Deliği - Yavuz Aydın’ın çabası yetmedi. 10.06.2015

Yavuz Aydın’ın çabası yetmedi

Bölge illerinin içinde MHP’nin milletvekili çıkarma konusunda en iddialı olduğu il Trabzon idi. İki hatta üç milletvekili garanti olarak görünüyordu.

Beşikdüzü’nden ikinci sıraya konan Yavuz Aydın iki milletvekili garanti olsun diye ikinci sıraya konmuştu. Yavuz Aydın hatırı sayılır oy partiye kazandırmasına rağmen MHP Trabzon’da sırf Koray Aydın’a çalıştı parlamentoya onu taşıyabildi. Halbuki Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinde de sessiz sedasız MHP birer milletvekili çıkarmayı başarmıştı.

GÜMÜŞHANE’DE CANLI RÜZGARI

2004 yerel seçiminden beri Gümüşhane’de MHP’li belediye başkanı Mustafa Canlı ile AK Parti arasında müthiş bir yarış vardı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde merkez belediyeyi, tek başına iktidar olmasına rağmen AK Parti değil MHP’li Mustafa Canlı kazandı.

2014 yılı 30 martında yapılan yerel seçimi AK Parti alıp üçüncü seçimde rahatlarken, 2015 genel seçiminde karşılaşacağı sürprizden haberi yoktu. 2015 seçimine AK Parti Gümüşhane’de iki vekille girmişti. Seçim sonucuna baktığımızda eski belediye başkanı MHP’li Mustafa Canlı büyük bir sürpriz yaparak AK Parti’nin bir milletvekilini alarak parlamentoya gitme hakkını kendisi kazandı. Mustafa Canlı’nın bu amansız yarışını takdir etmek gerekir.

KENAN BIYIK RİZE’DEYDİ

20 yılı aşkın süredir Rize siyasetine damga vuran isimlerin başında, Trabzon eğitim camiasının duayen isimlerinden biri olan Kenan Bıyık gelmektedir.

7 Haziran genel seçiminde CHP’den aday olan Bıyık yüzde 18’in üzerinde oy almasına rağmen direkten döndü milletvekili seçilemedi denebilir. İlk olarak 1994 mahalli seçimlerde dönemin Refah Partisi adayı Şevki Yılmaz’a Rize Belediyesi’ni kaptıran Kenan Bıyık o tarihten beri fırsatını buldukça yarışlara girdi ama şansı yaver gitmedi, bu seçimde olduğu gibi.

AK SARAY’DA İLK ZİRVE

7 Haziran genel seçiminin ardından beklenen tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu kazanamayan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkarak istifasını verdi ve 13 yıl aralıksız devam eden AK Parti iktidarı böylece fiili olarak da son bulmuş oldu. Bu aşamadan sonra ne olacağı belli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan parlamentoda en çok milletvekili olan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verecek. Davutoğlu diğer parti genel başkanlarıyla görüşecek, onlardan hükümet kurma izlenimi alamaz ise görevi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade edecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti kurmak için diğer partilere yönelecek, süreç böyle devam edecek. Partiler koalisyon kurma niyetlerini göstermez ise erken seçime gidilecek.

BİRİNCİ ÜZÜLÜYOR, SONUNCU BAYRAM YAPIYOR!

Bildim bileli Türkiye’de ilk kez bir genel seçimde en az oy alan bir parti zafar kutlamaları yapıyor, ona da siyasi partilerden hiçbiri çıkıp da neyin zaferini kutluyorsun soran olmuyor.

Geçmişte MHP’nin, Refah Partisi’nin genel seçimde barajı aşamadığı günleri de baraj aştığı seçimleri de yaşadık biliriz. Hiçbiri seçim yaptık diye bayram yapmadı, sevindiler o kadar. Ancak Türkiye’de bir algı yaratılmak isteniyor.

Seçimin birinci partisi AK Parti 13 yıl tek başına iktidar partisi olmanın ardından en çok oy alarak birinci çıkmasına rağmen, tek başına iktidarı kuracak çoğunlukta milletvekili elde edemedi diye kendisinden çok daha az oy alan diğer siyasi partiler tarafından neredeyse ayıplanıyor. Bu gibi durumlar Türkiye’ye has olmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler