Anahtar Deliği - Sporcu kimlikleriyle ön plana çıktılar. 10.02.2015

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için kamu görevinden istifa eden isimlere medya büyük ilgi gösteriyor.

Anahtar Deliği - Sporcu kimlikleriyle ön plana çıktılar. 10.02.2015

BÜROKRAT İSTİFLARI AK PARTİ ADAYLIĞI İÇİN

2002 tarihinde yapılan genel seçimin ardından tek başına iktidar olan AK Parti, o tarihten sonra yapılan genel seçimlerde de tek başına iktidar olma avantajını kaybetmedi.

12 yıllık iktidarları döneminde bürokrasiye kendisine yakın isimleri yerleştirdi.

AK Parti’nin bu anlayışı, 7 Haziran genel seçime giderken gerçeği gözler önüne serdi.

Milletvekili aday adayı olmak için bulundukları kamu görevlerinden istifa eden isimler aday adaylığı için AK Parti’nin kapısına dayandı.

CHP ve MHP’den milletvekili aday adayı olmak için bürokrasiden istifa eden isim yok gibi.

AK Parti’nin kamudaki kadrolaşmasının bariz bir göstergesi olsa gerek.

SPORCU KİMLİKLERİYLE ÖN PLANA ÇIKTILAR

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için kamu görevinden istifa eden isimlere medya büyük ilgi gösteriyor.

Trabzon’dan aday adayı olacak isimlere yerel basın büyük ilgi gösterdiği gibi bazı isimlerin yaygın basında da yer bulması sürpriz değil.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri dünya şampiyonu Güreşçimiz Selçuk Çebi ve Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin’in istifalarının yaygın medyada yer alması, Trabzon’dan milletvekili adaylığına soyundukları için değil.

Bizzat sporun içinde olmaları ve basınla iç içe yaşamalarından kaynaklanıyor.

NADİR SARAL’A DESTEK İÇİN YARIN TRABZON’A GELİYOR

AK Parti’den ismi milletvekili aday adayı olarak geçen isimlerden biri de Devlet eski bakanı Eyüp Aşık.

Trabzon’daki ekibi de sıkı çalışıyor.

Aşık’da Trabzon’daki ekibi zinde tutmak için yarın Trabzon’a gelmesi bekleniyor.

Aşık’ın yarın Trabzon’a gelmesinde elbette ki AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak isminin geçmesinin payı var.

Ancak, yarın ki Trabzon ziyaretinin asıl amacının milletvekili aday adaylığı için nabız yoklamak ve özel görüşmeler yapmak değil.

Siyasette yolları hiç ayrılmayan, dostlukları ebedi olan kadim dostu Nadir Saral’ın Trabzonspor Divan Başkan adayı olması ve kongrenin hafta sonunda yapılacak olmasından ötürü Aşık’ın yarın başlayacak Trabzon programı Saral’a destek için.

Eyüp Aşık yarın Trabzon’a gelip de divan başkanlık seçimine kadar Nadir Saral için destek turuna devam eder ve kadim dostunu divan başkanı yapması, Aşık’ın milletvekili aday adaylık serüvenine büyük katkı yapar.

Eyüp Aşık, bir yola girmiş ise her şeyi hesaba katar, yapacağı hamlelerin nasıl sonuç vereceğini tahmin eder.

DİVAN BAŞKANLIĞI YARIŞINDA SÜRMEN BASINDA ÖNDE

Trabzonspor divan başkanlığı seçimi cumartesi günü yapılacak.

Divan Başkanlık Kurulu, duyuru ilanında seçimin Trabzonspor Eğitim tesislerinde yapılacağını duyurmuştu.

Kapasitesi olmayan bir salona divan başkanlık kurulu seçiminin alınmasına camiadan tepki yağdı:

Divan Başkanlık Kurulu, çok yoğun olmayan gündemli toplantılar bile Zorlu Hotel’de yapılırken, seçimin dar bir salona sıkıştırılmasını yadırgadık diyenlerin sayısı az değildi.

Mevcut divan başkanlığı tepkileri dikkate alarak cumartesi günü yapılacak divan seçimini KTÜ Osman Turan kongre merkezine aldı.

İki adaylı yarışa sahne olacak divan seçimi için Nadir Saral dün Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yaparak, adaylığını resmileştirdi.

Diğer aday Ali Sürmen ise bu sabah Zorlu Hotel’de düzenleyeceği sabah kahvaltısında basınla bir araya gelecek ve adaylığını açıklayacak.

Trabzon basını ağırlıklı olarak Ali Sürmen’den yana.

Sürmen’in bir avukat olmasının yanı sıra uzun yıllar basında yazarlık yapması, basın kuruluşları ve mensuplarının davalarına hiçbir karşılık gözetmeksizin takip etmesi ve Gazeteciler Cemiyeti’nin sırf çok özel günlerde hatırlayanlardan olmaması olarak görmek mümkün.

MHP ADAY ADAYI REKORU KIRACAK

MHP Trabzon il teşkilatı cumartesi günü il kongresini yaptı.

Tek liste ile gidilen seçimde Muammer Demeli yeniden il başkanı seçilirken, yönetim kurulu listesinde ufak çaplı da olsa revizyona gitti.

A takımını değiştirmeden aynen yönetimine alan Demeli, genç isimlere yönetimde yer verirken, eski DP ve ANAP’lılardan da yönetimine isimler alarak, yönetimini renklendirdi.

Muammer Demeli başkanlığındaki yönetim bu akşam ilk toplantısını yapıp, eskiler ile yenilerin kaynaşması sağlanacak.

Bir iki hafta içinde yürütme kurulunu açıklaması beklenen Demeli’nin, atamayla geldiği dönemdeki A takımını bozmayı düşünmüyor.

Yönetim Kurum Üyesi Oktay Kaplan, genel seçim için aday adaylık müracaatında rekor müracaat olacağını iddia ederken, halı hazırda 40 civarında milletvekili aday adayının MHP’de ismi geçtiğini belirtti.

Öte yandan, geçmişte Trabzon MHP’den milletvekili adayı olan Oflu hemşerimiz İbrahim Çakır, Mille Eğitim Bakanlığı’ndaki görevinden istifa ederek, 7 Haziran seçimi için yine Trabzon’dan aday adaylığına soyundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler