Anahtar deliği. Trabzon Erdoğan'a kilitlendi. (09.10.2014)

Trabzon Erdoğan'a kilitlendi. (09.10.2014)

Anahtar deliği. Trabzon Erdoğan'a kilitlendi. (09.10.2014)

TRABZON CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KİLİTLENDİ

Trabzon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına kilitlenmiş durumda.
Başta Vali Abdul Celil Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere, iktidar partisi mensubu belediyeler, tüm kadrolarıyla birlikte cumhurbaşkanı’nın programına konsantre olmuşken, AK Parti kadroları da yarın saat 13.30’da Meydan’da düzenlenecek miting için seferberlik başlattılar.

Dün Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerini ziyaret ettik. Öğlen öncesi Gümrükçüoğl gibi Genç’te il başkanlığında yapılan toplantıya katılmak üzere belediyeden ayrılmışlardı. Akşama doğru uğradığımız valilikte ise gündem yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün gece geç saatlerde şehrimize teşrif edecek olmasından ötürü, toplantı üstüne toplantı yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köşke çıktıktan sonra ilk ziyaretini Trabzon’a yapacak diye taraftarları ve bürokrasi bayağı sevinçli idi. Önceki gün sürpriz bir şekilde Gaziantep’e gidip sınıra yakın kamplarda kalan Suriyeli vatandaşları ziyaret etmesi de ilk ziyaret Trabzon’a gerçekleşiyor diye moraller bozulmamış.

PROVOKASYON VAR

Günlerdir Kobani’nin IŞİD terör örgütü tehdidi altında olması ve terör örgütünün ilerlemesinin durdurulamaması, Türkiye’de bazı illeri adeta ateş Çemberine çevirdi.
Başta Güneydoğu ve Doğu Anadolu illeri olmak üzere, yurdun çeşitli bölgelerinde, özellikle kürt kökenli vatandaşların tahrik edilerek eylem yapıp yakıp yıkmaları, güvenlik güçlerinin önlem almasını da zorlaştırdı. 22 yıl aradan sonra 6 ilde birden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, İstanbul gibi mega kentte askerin yıllar sonra olaylara müdahale etmek için sokağa inmesi, yapılan provokasyon olaylarında ölüm vakalarının meydana gelmesi, huzur için mücadele eden Türkiye’nin bayağı keyfini kaçırdı.

Bir yerden düğmeye basılmış gibi dış ve iç güçlerin, provokasyona meyilli olan insanları sokağa indirmeleri, Irak ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan kaosun faturasının Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hükümete kesilmeye çalışılması Akıl ve izanla izah edilir gibi değil. Kobani Suriye’nin bir yerleşim yeri, Halep kentine bağlı ve bu yerleşim yerinde yaşayan Suriye vatandaşlarının çoğunluğu kürt kökenli. Provakasyon çağrısı yapanların Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden isteği, Kobani’ye müdahale edip, bu yerleşim birimini ele geçirmek isteyen IŞİD terör örgütünü durdurması ve yerleşim alanında yerleşik kürt kökenli insanları kurtarması.

Bunun için yakıp yıkmak, toplumun malına zarar vermek mi gerekir?

AKREDİTASYONA TAKILAN GAZETE VE GAZETECİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ve yarın Trabzon’da takip edecek basın mensupları, Valilik basın müdürlüğüne müracaat ederek akreditasyon talebinde bulundular.
Valilik Basın Müdürlüğü, basın mensuplarının müracaatlarını alıyor ve Cumhurbaşkanlığı Köşk’ü basın merkezine bir liste halinde gönderiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon programını takip etmek için akredite olacak gazetecileri belinleyecek olan makam, Valilik Basın Müdürlüğü değil, listeyi köşk belirleyecek.

Cumhurbaşkanı’nın Trabzon programını takip edecek basın mensupları arasında Köşk’ten kesik yiyecek gazeteciler ve bağlı olduğu basın kuruluşlarının hangileri olacağı Trabzon basınında da merak konusu olmuş. Valilik Basın Müdürlüğü, akreditasyon için müracaat eden gazeteciler arasında ayrım gözetmiyor, müracaat eden gazetecilerin bağlı oldukları basın kuruluşlarına göre kontenjan ayırıyorlar. Akreditasyonu Köşk’ün basın merkezi yapacak. Büyük ihtimalle Zaman gazetesi mensupları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon programını takip edebilmek için akredite edilmeyecekler.
Bu konuda önyargılı değiliz, hiçbir basın mensubunun haber peşinde koşarken ambargoya uğramasına da karşıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da basın emekçilerine ambargo koymak yerine, basın kuruluşlarıyla mücadelesini hukuki zeminde yapmasını bekleriz. Önceki gün Gaziantep programında, Köşk basın merkezi Zaman Gazetesi muhabirlerini akredite etmemişti, umarız Trabzon’da böyle bir yaptırım olmaz.

TRABZONSPOR’DAKİ BAYRAMLAŞMADAN GÖZDEN KAÇAN DETAY

Bu iki fotoğrafın çekildiği gün bayramın üçüncü günüydü.

Yer Trabzonspor Futbol Akademisindeki Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi önü.
Trabzonspor bayramlaşma töreninde toplasan 100 kişi olduğu görülüyor. İkinci fotoğraf aynı binanın 50 metre yan tarafında.


Öğle saatleri..ASKF Trabzon Şubesi’nin bayramlaşması töreni yapılıyor. Ve bu fotoğrafta neredeyse 400-500 olduğu görülüyor. Trabzonspor yönetiminin kentten ne kadar kopuk olduğunu mu bu gösteriyor yada kentin Trabzonspor’dan ne kadar koptuğunu mu?

Yorumu size bıraktık!

CUMHURBAŞKANI TRABZON PROGRAMINI İPTAL Mİ EDECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülke genelinde çıkan olaylar nedeniyle Trabzon programını iptal edeceği söyleniyor. Trabzon’da bu konuşuluyor.
Ama öğrendiğimiz kadarıyla böyle bir şey yok.Birkaç gün önceden tırlarla yapacağı miting için malzemeler gönderildi.

10 Eylül Cuma Günü saat 13.00 de meydan parkında halka seslenecek.
Burada hem Trabzon’a hem tüm Türkiye’ye hem de tüm dünyaya önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Bu arada şike konusunda bir şey söyler mi?

Yada Trabzon’un tren yoluna ihtiyacı olduğuyla ilgili yapılan çalışmalar konusunda müjde verir mi?

Bu sorular da o gün cevap bulacak. Hep birlikte göreceğiz. Ayrıca AK Parti teşkilatlarında önemli çalışmalar var. Harıl harıl bu miting için plan program hazırlanıyor. Önce miting platformunun nereye kurulacağı sorun oldu. Bu konuda epey kararsız kalındı fakat son yaptığı mitingdeki gibi bir konuşlanma olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca yine çevre illerle irtibata geçildi.
Mitinge gelmek isteyenler konusunda da görüşmeler yapıldı.
Çevre illerden de Trabzon’a Recep Tayyip Erdoğan için geleceklermiş.
AK Parti son yaptığı mitingden daha kalabalık bir miting düşüncesinde.


TRABZONSPOR’A GÜÇLÜ İSİMLER ADAY

Trabzonspor’da Aralık ayında seçimli bir genel kurulur olur mu tartışması halen sürüyor.Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun son açıklamaları kafaları karıştırdı.

Saha sonuçlarının kötü gitmesi ve buna birçok saha dışı anlamsız sıkıcı olayların eklenmesi herkesin tadını kaçırdı. Trabzonspor Kulübü’nde kötü gidişat bir seçimi getirmesi gerektiği yönünde düşünce hakim..

Başkan Hacıosmanoğlu bu beklentiye rağmen, “Vahid hocanın 1 yıla ihtiyacı var” diyerek aslında kendisinin de buna ihtiyacı olduğunu vurgulaması da can sıkıcı bulundu.

Güven tazelemesi gerekir.

Hesap verirken bunu göze almalı diyenler artmaya başladı.

Peki, seçim olursa ne olur?

Kulisler kaynıyor tabi ki.

Muharrem Usta ve Metin Atasoy aday.Muharrem Usta’nın Trabzon ayağı zayıf.
Bu dışardan yönettiği yani sponsor olarak yönettiği basketbolda da görülüyor.
Metin Atasoy’un Trabzon ayağı güçlü.

Diğer yandan Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kölemen, çok ciddi baskı alıyor.
Hem de her kesimden. Trabzon ticari hayatının en başarılı isimlerinden biri. Vizyonu da çok güçlü. Yurt içi ve yurt dışından ciddi bağlantıları olan bir isim. Diğer taraftan iş adamı Celil Hekimoğlu da adaylar arasında. Trabzon camiasında söz sahibi tanınan bir isim.
Aldığımız duyumlara göre Celil Hekimoğlu, Sebahattin Çakıroğlu ile hareket etmek istediği fakat sonradan bu oluşumun olmadığı belirtiliyor. Şimdi hem Celil Hekimoğlu hem Sebahattin Çakıroğlu, aday.Yani seçim olursa ciddi anlamda güçlü isimler aday olacak.


9 VALİ ESKİTTİ
Trabzon Valilik Basın Müdürü Salih Özkan, yürüttüğü göreve 1992 yılında atandı.
O tarihten bugüne değin kısa bir geçici görevlendirmenin ardından başkaca da hiç ara vermeden görevinin başında oldu.
Çok da ilginçtir, Özkan Basın Müdürlüğü görevine başladıktan sonra Trabzon’dan 8 vali geldi geçti. 9. Vali olarak Abdil Celil Öz halen görevinin başında.
Özkan’ın bu istikrarlı çizgisini bilenler kendisine her zaman bu başarının sırrı nereden geliyor diye soruyorlar.

Kendisi de ben işimi severek yapıyorum, bulunduğum makam kamu görevi için bana tahsis edilmiş.

Önce devletin kuralları içinde kalmayı kendime ilke edindim. Sonra da bu makamda millete nasıl yararlı olurum, bunu düşünerek görev yaparım. Çalıştığım valilere doğruları söylerim, hiçbir valiye de yağcılık yapmadım, kimsenin de adamı olmadım diyerek yanık veriyor.

ÇOCUK YUVASINDAN VALİ KONAĞINA

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi eğitimci. Şehrimize gelip göreve başladığı günden beri hiçbir abartısı olmadı, en ufak bir olumsuzluğu da kamuoyuna yansımış değil.
Vali eşi olmasına rağmen halis muhlis eğitimli Anadolu kadını olarak yaşamaya ve davranmaya devam ediyor.

Reklamı sevmiyor, makamı kullanmıyor, yüksek dağları ben yarattım havasında hiç değil.

Halbuki biz nice vali eşleri gördük, şehri yönetmeye kalkanlar mı olmadı!

Rukiye hanım bunlardan biri olmaması, şehrimizin şansıdır.

Özellikle hemcinslerine örnek olacak bir davranışını öğrendik çok da hoşumuza gitti.
Biri erkek diğeri kız olmak üzere iki çocuğu olmasına rağmen, çocuk yuvasından bir kız çocuğu alarak, bakımını üstlenmiş, evlatlık edinmiş.

Çocuk yuvasından vali konağına çıkan yetim yavruya ana bağrını açmış, şehrimiz için güzel de örnek olmuş.

Teşekkürler Rukiye hanım, hep böyle devam et.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar