Anahtar Deliği - AK Parti tabanı koalisyona yanaşmıyor 09.06.2015

Genel seçimin ardından kurulması gereken koalisyon hükümeti ile ilgili farklı sesler çıkmayla başladı.

Anahtar Deliği - AK Parti tabanı koalisyona yanaşmıyor 09.06.2015

AK PARTİ TABANI KOALİSYONA YANAŞMIYOR

Genel seçimin ardından kurulması gereken koalisyon hükümeti ile ilgili farklı sesler çıkmayla başladı.

Birinci parti olarak yeniden meclisi giren AK Parti’nin kurmay kadrosu kurulacak yeni koalisyon hükümetinde partimiz mutlaka yer almalıdır diyen kurmay kadronun tersine görüş bildiren taban ise, koalisyon hükümetini AK Parti’ye karşı olan partiler kurmalı ya da erken genel seçim olmalı görüşündeler.

Yapılacak erken genel seçimde AK Parti ya tek başına iktidar olur ya da iktidardan daha çok uzaklaştırılır, hükümet kurmasından umut kesilir, o zaman ortaya daha güçlü koalisyonlar çıkar.

YILDIRIMHAN GÖREVİNE DÖNDÜ

Genel Seçim sürecinin aday adaylık döneminde Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan Mazhar Yıldırımhan, aday gösterilmemesinin ardından, propaganda dönemini Süleyman Soylu’nun yanında danışman olarak yer aldı.

Seçim biter bitmez ataması yapılan Yıldırımhan yeniden Vakıflar Belge Müdürlüğü görevinin başına yeniden döndü. Yıldırımhan yeniden Vakıflar Bölge Müdürü ve bu görevinde kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek.

BÜYÜKŞEHİR SORUN YARATTI

Ak Parti Trabzon’da da oy kaybetti. Neden kaybetti sorusunu yönettiğimiz kurmaylar oy kaybını milletvekili aday tespitine bağlarken, tabana uygun aday belirlenmesinde sıkıntı yaşandığını söylediler.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olmasına rağmen hale hazırda ulaşım ve su sorunu çözülemeyen Trabzon’da vatandaşlar sorunlarının çözülmesi için muhatap bulabilmekte sıkıntı yaşamaya devam ediyorlar.

1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu gittiği her yerde karşılaştığı belediye kaynaklı sorunlara isyan ederken, Büyükşehir statüsünün sorunlara çözüm değil sorun getirdiğini söyleyerek isyan ettiği söyleniyor.

SERVİS HİZMETLERİ SÜREKLİ AKSIYOR

Trabzon’da ev eşyası olarak kullanılan araç gereçlerin servisleri vatandaşlara servis hizmeti vermekte sorun yaratmaya devam ediyorlar.

Servisler, hizmet satın alan vatandaşları kendilerine mecbur saydıkları için müşterilerinden gelen telefonları dikkate almıyorlar, dikkate alsalar bile istedikleri zaman onlara istedikleri adreste servis hizmeti verecek, bir arıza söz konusu ise arızayı giderecek eleman göndermekte sürekli sorun çıkarıyorlar.

Dolayısıyla servis hizmeti almaya mecbur kalan vatandaşlar başlarının çaresine bakmaları için başka alternatif de bulamayınca, sıkıntı üstüne sıkıntı yaşıyorlar.

CHP ÇOK MUTLU

En rahat parti CHP, Trabzon’da seçimi kazanmış gibi duruyorlar.

2011 genel seçimine rağmen oylarında düşüş yaşayan CHP’de herkes mutlu, iktidarı devirdik diye adeta bayram yapıyorlar.

AK Parti’nin Trabzon’da bile önemli ölçüde oy kaybına uğradığı bir seçim döneminde CHP ikinci milletvekilini çıkarması işten bile değilken, muhalefette olmasına rağmen sürekli oy kaybına uğraması ve bu seçimde önemli ölçüde oy kaybeden CHP’nin bu anlayışı kendilerinin iktidara ne kadar uzak durduklarının göstergesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler