Anahtar Deliği - ürokrasiden beklenen ilgi yok. 09.02.2015

Milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa etmek mecburiyetinde kalanlar için son gün yarın.

Anahtar Deliği - ürokrasiden beklenen ilgi yok.  09.02.2015

Bürokrasiden beklenen ilgi yok

Milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa etmek mecburiyetinde kalanlar için son gün yarın.

Son günü beklemeden istifalar başladı.

AK Parti’den Trabzon milletvekili adaylığı için ilk çıkışı, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Nihat Tosun yaptı, Ortahisar AK Parti ilçe merkezine giderek parti rozeti taktı.

Basınla içli dışlı olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’da istifa ederek iktidar partisinden Trabzon milletvekili aday adayları kervanına katıldı.

Yarın mesai saati bitimine kadar yeni istifalar yolda.

Milletvekili aday adaylığı için istifası beklenen üst düzey bürokratlardan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan’ın istifa etmeyecek.

Konya DSİ Bölge Müdürü Akçaabatlı Mustafa Uzun sorumlu bakanı ile görüşerek istifası ve aday adaylığı için izni aldı.

İzmir Karayolları Bölge Müdürü Düzköylü Abdulkadir Uraloğlu’nun yarın mesai bitimine kadar istifası beklenmesine rağmen, bu kulvardı net bir gelişme yok.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, AK Parti tabanından gördüğü ışık ile yola çıktı ve Ankara’ya gitti.

Yıldırımhan, sorumlu Bakanı Bülent Arınç’dan gerekli izni aldı, yarın mesai bitimine kadar istifasını verdikten sonra aday adaylığını açıklayıp, çalışmalarına başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, milletvekili aday adaya gibi çalışmalarını Trabzon’da yürütmesine rağmen, istifasını son dakikaya bırakan isim olarak görünüyor.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NİN ADAY ADAYLARI

7 Haziran seçim döneminde KTÜ’deki görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığına kim soyunacak diye merak ediliyordu.

Görünen o ki, Avrasya Üniversitesi bu seçimde, KTÜ’nün önüne geçecek.

Milletvekili aday adayı olarak Avrasya Üniversitesi’nden ismi geçen iki isim var.

Bu isimlerden biri Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız.

Geçtiğimiz ay Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Avrasya Üniversitesi’nde ağırlayan Yıldız, güzel bir ortam hazırlayarak Davutoğlu’nun da gözüne girmeyi başardı.

Gerek Maçka Belediye Başkanlığı döneminde yapmış olduğu başarılı çalışmaları, gerekse Avrasya Üniversitesi’ni kurup yönetirken gösterdiği performans ile Trabzon için aranan milletvekili portresi çizen isimlerden biridir.

Avrasya’nın Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak lanse edilirken, Üniversite Rektörü Sami Karadeniz’in de görevini bırakıp CHP’den Trabzon milletvekili aday adayı olacağı söyleniyor.

Sosyal demokrat çizgisini hiçbir şekilde değiştirmeyen Prof. Dr. Sami Karadeniz’in CHP’den milletvekili aday adayı olması için, KTÜ’deki sosyal demokrat öğretim üyelerinden olduğu gibi, Avrasya’daki çalışma arkadaşları ve parti tabanından desteği var.

EYÜP AŞIK ÇARŞAMBA GÜNÜ TRABZON’DA OLACAK

Trabzon eski milletvekili ve devlet bakanı Eyüp Aşık’ın ismi de AIK Parti’den milletvekili aday adayı olarak geçiyor.

Özellikle eski ANAP ve DP’de birlikte siyaset yaptığı isimler, bu isimlerin çoğu iktidar partisine oy veriyorlar, iktidar partisine oy vermeyenler de Aşık’ı milletvekili görmek istiyorlar.

En uygun parti olarak AK Parti’den aday olmalı diyorlar.

Aşık’ın üst düzey de görüşmelerinin olduğu söyleniyor.

Çarşamba günü Trabzon’a gelerek özel görüşmeler yapacak olan Aşık’ın aktif siyasete dönme ve iktidar partisinden milletvekili seçilmek için heyecanlı olduğu da konuşuluyor.

ÖNSEÇİMİ SAVUNDU DEDİĞİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi’nde her seçim dönemi önseçimi ısrarla savunan isimlerin başında Ahmet Kaya gelmekteydi.

Yerel olsun genel seçim olsun, teşkilatların isteği olan ön seçimle aday belirlenmesini gündeme getirerek, teşkilatın sesine tercüman olan Kaya, Ortahisar ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Trabzon’dan milletvekili aday adaylığına soyunurken tek şartı, önseçim idi.

Genel merkez nihayet baklayı ağzından çıkardı ve hakim huzurunda önseçim yapılacak iller içinde Trabzon’un da yer aldığı açıklandı.

Önseçimden çıkacak milletvekili aday listesine genel merkezde son şekli verilirken, genel başkanın Trabzon listesi için kontenjan kullanıp kullanmayacağı muğlak ifadelerle kamuoyuna duyuruldu.

Yapılacak önseçimde Ahmet Kaya’nın en şanslı isimlerden biri olduğu, listenin birinci sırasına yerleşmesi için tabanın da desteği var.

BÜYÜKŞEHİR’E ALIŞAMADI, ADAY ADAYI OLUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimin ardından fiiliyat kazandı.

İlk genel sekreter olarak Davut Çakır atandı.

Çakır, Oflu bir hemşerimiz ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İstanbul referanslı idi.

Genel Sekreter olarak görev yaptığı kısa zaman zarfında, çalışma şartları ve şekline uyum sağlamakta zorluk çekti.

İktidar partisinin adamı olduğu için partide belli isimlerle diyaloga girmesine rağmen, işyerindeki huzursuzluğu dinmedi.

Çakır da istifa kervanına katılarak, milletvekili aday adaylığına soyunduğu, muhtemelen de aday adaylığı için İstanbul’u tercih edeceği kesin gibi.

Kendisi dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı İstanbul Sinan Erdem Spor Salo’nunda gerçekleşen AK Parti il kongresinde soluğu aldı ve adaylık için kulis faaliyetlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler