Anahtar Deliği - Trabzon’da tablo belli. 08.05.2015

Trabzon’da siyasi partiler milletvekili çıkarma konusunda ne kadar iddialı olurlarsa olsunlar çıkacak sonuca çoktan razı olmuş durumdalar.

Anahtar Deliği - Trabzon’da tablo belli. 08.05.2015

TRABZON’DA TABLO BELLİ

Trabzon’da siyasi partiler milletvekili çıkarma konusunda ne kadar iddialı olurlarsa olsunlar çıkacak sonuca çoktan razı olmuş durumdalar.

Aday adaylık sürecinde partiler mevcut paylaşıma razı olmuşlar, her siyasi partinin karargahında ve kapalı kapılar arkasında 7 Haziran’da çıkacak tablonun mevcut paylaşımı değiştirmeyeceğini yazmıştık. İddiamızı tekrarlıyoruz, fotoğraf değişmez, Trabzon 4-1-1 olur. Bu aşamadan sonra iktidar partisi çıkış yapabilirse tabloyu lehine zorlayabilir.

HACIOSMANOĞLU’NA BÜYÜK DARBE

Önceki hafta Gençlerbirliği maçı için Başkent’e çıkarma yapan Trabzonspor Başkanı ve yönetimi takımı bir an olsun yalnız bırakmadı.

Yönetim tam takım olarak takımın başından ayrılmamasının asıl nedeni takıma destek vermek değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile alınan randevunun gerçekleşmesi halinde AK Saray’da poz verip güçlüyüz görüntüsü vermekti.

Maalesef, Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimlerine takımlarının Ankara deplasmanları sırasında açtığı AK Saray’ın kapısını Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetimine açmadı. Trabzon’da söylendiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan Hacıosmanoğlu’na eskisi gibi yüz vermiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Hacıosmanoğlu’nun balon olduğunu anladı.

Trabzon’da AK Parti’de yakında anlayacaktır. İlginç olan ne biliyor musunuz, randevu krizinin Genel Sekreter Köksal Güney tarafından yalanlanması ve bu yalanı yerel basının belgesiyle ortaya çıkarması karşısında genel sekreterin dut yemiş bülbüle dönmüş olması!

SAĞIROĞLU’NUN ÖNGÖRÜSÜ

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu seçime bir ay kala Trabzon’daki siyasi dengenin mevcut milletvekili dağılımını değiştirmeyeceği bir aritmetiğe yakın olduğunu söyledi.

Yani 4-1-1 şeklinde bir dağılım öngörüyor şu anki siyasi görüntü. Seçimin sonuna doğru AK Parti Süleyman Soylu’yu ön plana çıkartıp, ilçelerde ve merkezde miting yaparsa, muhalefetin direnci daha da düşer, bu değişim bir milletvekilini n yerini değiştirir mi orasını bilemem görüşünde. 11 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 22 Mayıs’ta Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon mitinglerinin partiye olumlu hava katacağı da muhakkak.

MALKOÇ’A BAKANLIK YOLU

AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmeyen Şeref Malkoç’la ilgili çeşitli görevler ortaya atılıyor. RUTİK Başkanı olacağı söyleniyor, bu görevi kabul etmez ise partide görev alıp genel başkan yardımcılıklarından birine oturtulacağı da söylentiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık iddiasında kazançlı çıkar da sistem değişikliğine giderse seçimle gelmiş milletvekillerinin hiçbiri bakan olamayacağına göre bakanlar dışarıdan atanacak. Dolayısıyla bakanlık koltuğu Şeref Malkoç’a gülecek. Böyle bir avantaj Malkoç’un önünde dururken, RUTİK Başkanlığı gibi her türlü eleştiriye açık bir göreve getirilmeyi elbet kabul etmez.

MURAT ÜÇÜNCÜ DERİN ACILAR YAŞADI

Ak Parti il yönetiminde Adnan Günnar’ın il başkanlığı dönemi mali işler saymanı olarak görev yapan ve herkes tarafından sevilen, Trabzon yerel medyasının da tuttuğu siyasetçilerden olan Murat Üçüncü kısa zamanda acı üstüne acılar yaşadı.

İki hafta önce babasını toprağa veren Murat Üçüncü dün de Akçaabat’ta sevgili annesini sevenleriyle birlikte son yolculuğa uğurladı. Murat arkadaşımıza başsağlığı merhum anne ve babasına Allah’tan rahmet diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar