Anahtar Deliği -Ak Partili başkana dayanılmaz baskı. 06.11.2014

O başkan Facebook ve Tweter'i kapattı. MHP'den yeniden yapılanma. CHP'de ki kavga, Erol Tuna işletmeyi Hilton'a verdi.

Anahtar Deliği -Ak Partili başkana dayanılmaz baskı. 06.11.2014

AK PARTİLİ BAŞKANA DAYANILMAZ BASKI

Of ilçesinde AK Parti ilçe başkanı kim olacak tartışmaları aylardan beri devam ediyor.
Mevcut İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu benden bu kadar demiş, yeni dönemde görev almayacağını daha önce kendi ağzından açıklamıştı.

Terzioğlu’nun bu açıklamasının ardından, birçok isim gündeme geldi, hiç biri de diğer aday adaylarını bir adım öne geçemedi.

Çünkü, Hakan Terzioğlu bir dönem İlçe Başkanı olarak Of’ta görev yapmasına rağmen önemli başarılara imza atmış, partisini ayağa kaldırmıştı.

Bunu bilen aslen Of’lu olan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, mevcut İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile yola yeniden devam etmek için harekete geçmiş.

Yakından tanıdığı Terzioğlu ailesinin etkin isimleriyle tek tek görüşme yaparak bir dönem daha Hakan Terzioğlu ile Of’ta devam etmek istediğini, aile olarak bu izni kendisine vermelerini talep etmiş.

Görünen o ka,Terzioğlu ailesi, Süleyman Soylu’nun ısrarına dayanamayacak, Hakan Terzioğlu’nun bir dönem daha Of ilçe başkanı olarak görev yapmasına müsaade edecek.

O BAŞKAN FECEBOOK VE TWİTTER KAPATTI

30 Mart yerel seçiminde rekor oyla Maçka Belediye Başkanlığı görevine getirilen Koray Koçhan, belediyede çalışma düzenini A’dan Z’ye yeniledi.

Belediye’de çalışan personel elinin altında bilgisayar olduğu için, işini yaptırmak için gelen vatandaşları bekletip, Fecebook ve Twitter’e girip keyif yapanların ellerinden bu imkanları alarak, vatandaşın işinin anında görülmesi için düzenlemeye gitti.

Belediye’nin tüm birimlerinde amir olarak çalışanların dışında kalanlar, kendi branşları dışında herhangi bir programa internet yoluyla ulaşmalarını engelleyerek, personelin boşa zaman geçirmemelerini, internet ağına mahkum olup salla başı al maaşı yapan personeli hizaya getirmiş.

Başkan Koçhan’ı bu uygulamasından dolayı tebrik etmek gerekir.

Vatandaş işini yaptırmak için saatlerce beklerken, Fecebook ve Twitter gibi sosyal medya ağına dalıp kendini kaybeden kamu çalışanları ile bir şekilde mücadele etmek gerekiyor.

Kamu kurumlarının tümünden zaman zaman bu tür şikayetler yükseliyor, Koray Koçhan’ın uygulaması diğer kamu kurum yöneticilerine örnek olsun.

Aynı şikayetler özel sektör iş yerleri gibi tüm ailelerin de sorunu olduğunu da özellikle vurgulamak istiyoruz.

MHP’DE YENİDEN YAPILANMA

MHP Trabzon il başkanlığı genel merkezden gelen talimat doğrultusunda ilçe ve il yönetimlerini yenileme kararı aldı.

17 Kasımda başlayacak ilçe kongreleri 26 Şubat 2015 tarihinde yapılacak il kongresiyle teşkilatlardaki yenileme süreci nihayete erecek.

Teşkilat seçimleriyle ilgili olarak İl Başkanı Muammer Demeli bugünlerde ilçe başkanları ile bir toplantı yaparak, ilçe ilçe kongre tarihleri belirlenecek.

30 Mart yerel seçiminin ardından il teşkilatının yenilenerek İl Başkanlığı görevine Demeli’nin yeniden atanmasına tepki gösteren parti içi muhalefet de teşkilat seçimlerinin yapılıyor olmasından memnun olduklarını söylüyorlar.

Kenarda köşede durup konuşmak kolay, genel merkezin ve il teşkilatının yapmış olduğu tasarrufları eleştirmek en kolayı.

Teşkilatların yenilenme sürecinde parti içi muhalefet de sürece dahil olacakları gibi göreve de talip olacaklar, böylece Trabzon MHP teşkilatlarında taşlar yerine oturacak.

CHP’DEKİ KAVGA!

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın hayalinde milletvekili adayı olup seçilerek meclise gitmek var.

Halı hazırda temsil ettiği makam ve süreç olarak da bu hayaline en yakın olduğu bir dönemi yaşıyor, genel seçime sekiz ay gibi bir zaman kaldı.

Hayalinin suya düşmemesi için elinden gelini yapıyor, kozlarını da ona göre oynuyor.
Karan’ı bu hayalinden etmek için parti içinde de kendisine karşı bir hareketin olması da normal karşılanmalı.

Çünkü, milletvekili olma hayali içinde olan sırf Karan değil, başka isimler de var, içinde bulunduğumuz süreç yarış sürecidir, her türlü ayak oyunları siyasette her zaman vardır.

Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın da milletvekili olma hayali söz konusu.

Kaya, 30 Mart yerel seçiminde olduğu gibi Trabzon’da genel seçim için milletvekili adayları belirlenirken ön seçim istiyor.

Önseçim olarsa Kaya o zaman milletvekili aday adayı olacak, prensip kararı bu şekilde almış.

Karan ile Kaya arasındaki görüş ayrılığı birinin gemisini kurtaran kaptan anlayışı ile hareket etmesi diğerinin parti içi demokrasiyi işletelim ön seçim yapalım anlayışı farklı.

İki görüş çatışıyor ama her ikisi de aynı kapıya çıkıyor, milletvekilliği.

Görüşlerin çatışması Karan ile Kaya’nın sürekli kavga ettikleri şeklinde kamuoyuna yansıyor.

Ahmet Kaya, bizim Karan ile kavgamız söz konusu değil, parti olarak amacımız iktidarı devirmektir şeklinde oluyor.

İŞADAMI EROL TUNA İŞLETMEYİ HİLTON’A VERDİ

İşadamı Erol Tuna, Hilton Oteli’ni Trabzon’a kurma kararını verirken, çok zor ikna edilmişti.

Hilton Oteller zincirinin Türkiye’deki etkin isimlerinden biri Tuna’yı yatırıma ikna etmek için uğraş verirken, bildiğimiz kadarıyla tüm şartlarına evet demişti.

Tuna’nın öncelikli şartlarından biri içki satılan bir müessesenin işletmeciliğini yapamam olmuştu, bu şartını Hilton yönetimine kabul ettirdiği anlaşılıyor.

Çünkü, Erol Tuna’nın yaptırdığı ve muhtemelen bu yıl sonunda hizmete sokacağı Hotel Hilton In Trabzon’un işletmeciliğini Hilton yapacak, Tuna otelin işletmesine karışmayacak.

Yakından tanıdığımız Erol Tuna dini bütün bir insandır, ibadetini yapar, yaptığı hayır hasenat işlerini de herkesten gizler.

Allah kabul etsin hac farizasını da yerine getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler