Anahtar Deliği 06.04.2016

MAZHAR YILDIRIMHAN’IN MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLMASI VE KULİSLER   Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu talimatıyla Müsteşar Yardımcısı olarak atanması Trabzon’da sanki ‘derin bir of’ çektirdi. Ö

Anahtar Deliği 06.04.2016
MAZHAR YILDIRIMHAN’IN MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLMASI VE KULİSLER
 
Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu talimatıyla Müsteşar Yardımcısı olarak atanması Trabzon’da sanki ‘derin bir of’ çektirdi. Öyle konuşmalar öyle kulislere şahit oluyoruz ki inanılmaz. Dün bu köşedeki yorumumuzdan dolayı Yıldırımhan’ı Ak Parti teşkilatında seven bir kaç önemli isim aradı ve yanılıyorsunuz dedi. Niye diye sorduğumuzda, “Mazhar bey zaten Ankara’yı istiyordu. Siz ise istemiyor diyorsunuz. Zaten amacı Süleyman beyin yanında olmaktır. Kendisini de bakana bunu bizzat söyledi. Hatta nasıl söyledi biliyor musunuz?” 
 
Hemen merak ettin nasıl diye sorduk.
 
Aynen şunları anlattılar:
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden önce Trabzon’a geldin de. Burada Mazhar Yıldırımhan’a Reis, “Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri olacaksın” dedi.
 
Bunu Bakan Süleyman Soylu’ya da dedi. Fakat Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bunu istemiyordu. Bakan Soylu’ya Yıldırımhan gitti ve dediki; “Ben Ankara’da olmak istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı bu talebini Başkan Gümrükçüoğlu’na da söyledi. Zaten şu anda Cumhurbaşkanı ile Başkanın arası oldukça bozuk. Bu nedenden dolayımı bilinmez. Ama araları soğuk. Neyse Mazhar Yıldırımhan Bakan Soylu ile de konuşup geçiştirdiler. Yani sizin anlayacağınız Yıldırımhan’ın talebi olmadı ama gönlü hep Ankara’dan yana olmuştur”
 
Bu tespiti ilginç bulduk.
 
“GANİTA NE OLACAK?” 2. SAYFADA
GANİTA NE OLACAK?
 
Mazhar Yıldırımhan’ın Vakıflar Bölge Müdürlüğündeki projeleri oldukça iyiydi. Hatırlarsanız epey bir ilerleme Vakıflarda kaydetti. İyi işler projelere imza attı. Burada son olarak Ganita’ya el atmıştı. Askeriyenin bulunduğu o Kalekapı kısmı varya ordan bahsediyoruz. Şimdi Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başlayacak. O kısmı halka açmalı. Müsterşar Yardımcılığı görevini sürdürdüğü Ankara’da daha önemli işlere imza atacağını umuyor başarılar diliyoruz.
 
Fakat orayı unutmaması gerekiyor.
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğünde Yıldırımhan’dan boşalan Bölge müdürlüğü koltğuna da bir kaç isim talip. Önümüzdeki günlerde paylaşacağız.
 
 
“GAZETECİLER CEMİYETİ SEÇİMLERİ VE YAKIN TEMASLAR” 3. SAYFADA
GAZETECİLER CEMİYETİ SEÇİMLERİ VE YAKIN TEMASLAR
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde seçimler yaklaşıyor. Adaylar hiçbir basın toplantısını kaçırmıyor. Meslektaşlarını yakın markaja aldılar. Favori adaylardan biri olan Taka Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Yusuf Turgut da öyle. Turgut’un destekçilerinden biri Taka Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Zeki Sancak. Sancak bildiğiniz gibi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in basın danışmanı aynı zamanda. Gazetesi’nde Ortahisar için elinden geleni yapıyor yaptırıyor. O nedenle Yusuf Turgut’a Başkan Genç de destek veriyor. Çok samimiler. Gözümüzden kaçmadı. Turgut emin adımlarla ilerliyor..
 
 
“YUSUF ERDOĞAN VAKASI!” 4. SAYFADA
YUSUF ERDOĞAN VAKASI!
 
Trabzonspor’a Araklıspor’dan geldi. 
 
İyi işlere imza attı. 
 
Bordo mavili takımın genç yeteneklerinden biri.
 
Yalnız bu aralar sinirleri oldukça bozuk sanırız.
 
Hatırlayın daha bir kaç hafta önce taraftarın kötü tezahüratına hiç olmadık bir cevap verdi.
 
Dediki; “Merak etme bir dahaki sezon yokum”
 
Şimdide diyorki; “Beni Lazio takip ediyor”
 
Lakin buna karşılık Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, “Oyuncumuz için henüz resmi bir teklif almadık. Alırsak tabiki seviniriz” 
Şimdi Yusuf Erdoğan’ın böyle konuşması doğru mu?
 
Yani Yusuf’u kim susturacak.
 
Oyuncu böyle başı boş konuşur mu?
 
Mutlaka bir cezası olmalıdır.
 
Belkide konuşmadı gazeteci yazdı.
 
O zaman Yusuf gazeteciyi yalanlamalıdır.
 
Bakın Trabzonspor Kulübü bu!
 
Öyle herkes her önüne geldiği gibi konuşamaz.
 
Konuşturulmamalıdır.
 
Yusuf giydiği formanın kıymetini bilmeli ve sinirlerine de hakim olmalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler