Anahtar Deliği 05.12.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 05.12.2016
YİNE O TARTIŞMA ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN

Trabzonspor Akyazı Stadyumu 18 Aralık’ta resmi açılışı yapılacak. Yani normal müsabakalara açılmayacak. Sadece devlet ‘bu stadyumu açtık ama siz ne zaman müsabaka yapacaksınız bilmiyoruz’ diyecek. Neyse bu buna fazla takılmayalım. Nihayetinde yıllar sonra nihayet açılacak olması bu sezon sonuna kadar içine girilecek olması güzel takdire şayan. Asıl mesele şu olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu açılışta kurdele kesmekle kalmayacak bir de Trabzonspor’un mimarları efsane takımda oynayan oyuncularla sahaya çıkacak. Ah işte.. Bizde bu sahaya çıktıklarından sonrasını diyoruz! Ondan sonra alacak yine bir tartışma ondan korkuyoruz. 

Daha önce de olmuştu bu tartışma haftalarca sürdü. “Efsaneler RTE ile sahaya çıktı neden Trabzonspor hakkı çalındığını söyleyemediler..?” “Sahaya çıkmadan RTE’ye Türk futbolundaki çarpıklıkları neden belirtemediler?” işte bakın şimdiden diyoruz.. Başlayacak yine bir polemik..

Bu arada Katar Emir-i Şeyh Temim Bin Hamad El Sani de ağır misafirlerden olacak. Ayrıca bölge milletvekilleri, bakanlar, başbakan yardımcıları da yer alacak.

2 SUAT 1 TRABZON

Biri Suat Hacısalihoğlu.

Diğeri Suat Gürkök.

Biri Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı diğeri Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı.

İkisi adaşlar.

Trabzon için inanılmaz uğraş veriyorlar.

Önemli projelerin ortaya çıkmasında, gündeme gelmesinde varlar.

Trabzon adına eksikleri dillendirirken öneriler sunuyorlar.

Ellerinde dosyalar kah başkentteler kah bakanların Trabzon ziyaretlerindeler.

Hiçbir şeyden çekinmeden kent adına ellerinden geleni yapıyorlar.

İyiki varlar.

İyiki Trabzon’dalar.

Bazıları gibi köşe bucak saklanmıyorlar.

Bazıları gibi oturdukları yerden konuşmuyorlar.

Proje hazırlıyorlar, yöneticileri ekipleri ile her detayı tasarlayıp kentin 50 yılına etki edecek işlerin ortaya çıkmasına ortam yaratıyorlar.

Trabzon onlarsız olmaz, olamaz.

Helal olsun.

2 başkanın yanındayız bu böyle bilinsin.

Onların yıpratılması için uğraşanlara da tek bir lafımız var; Güneş balçıkla sıvanmaz.

TRABZON RUSYA FLÖRTÜ 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından 9 Aralık’ta Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri yapılacak. Seminerde Rusya pazarına ihraç imkanları anlatılacak.

TTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, üyelerden alınan taleplerin değerlendirilmesi sonucu eğitim çalışmalarının düzenlendiği vurgulandı.

“Odamız ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizasyonunda, ihracatta sağlanan devlet yardımları, yurt dışı birim, marka ve tasarım destekleri, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, ülke masaları, pazar araştırması, Rusya pazarına ihraç imkanları konularının Ekonomi Bakanlığı uzmanlarınca anlatılacağı, “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” yapılacaktır.” denildi. 

Seminer 9 Aralık 2016 tarihinde saat 13.30-17.00 saatleri arasında TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

BİR İDDİA VE BİR ÇOK CEVAP 

Yeşil Yola ve Arap turizmine karşı olduğu gibi hakkında saçma sapan iddialarda bulunulan TÜRSAB başkanı Suat Gürkök iddiaların tam aksine biraz daha fazla Arap turisti Türkiye’ye çekebilmek için yüzlerce organizasyon yaptı. Arap ülkelerinde bir çok fuar düzenlemesinde de ön ayak oldu.

Bunların yanı sıra direk uçuşlarla Batum’a giden Arap Turistlerin kapıda oluşan uzun kuyruklar nedeniyle Türkiye rezervasyonların iptal etmesi üzerine de Artvin Valisi ile konuşarak TÜRSAB'a üye tur araçlarının Sarp Sınır Gümrük kapısında kuyruğa girmeden geçebilmesi için özel hat açtırdı. Yeşil yol konusunda ise en az 15 kez yaptığı açıklamada bu yolun bölge turizmsinin dinamiğini oluşturacağını söyledi. Ancak bir hususada dikkat çekti. Doğayıda koruyalım çünkü turist yola değil doğaya gelir “dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler