Anahtar Deliği 05.11.2016

Anahtar Deliği 05.11.2016

Anahtar Deliği 05.11.2016
ORHAN AYDIN KİMLE GÖRÜLDÜ?

KTÜ Rektör adayı Orhan Aydın, uzun zamandır görünmüyordu. YÖK tarafından yeni rektör seçimleri sistemiyle alakalı kendisine görev verileceği ifade ediliyor.

Sanırız yoğunluğu o yüzden. Ankara-Trabzon arasında mekik dokuyor. Ama bir yerde gözümüze geldi. Trabzon’da bir balıkçıda Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın ağabeyi avukat Osman Cora ile oturuyorlardı. Hatta sevenleri fotoğraf çekilerek sosyal medyada fotoğraf paylaşımı bile yaptılar. Osman Cora da bu aralar çok yoğundu. Baro Başkanlığı seçimini atlattı. Ne alakası var seçime o girmedi diyeceksiniz ama belkide adaylardan fazla çalıştı! Hal böyle olunca yorulmuştur… 

KTÜ’DEN BİR REKTÖR DAHA ÇIKTI!

Karadeniz Teknik Üniversitesi bir akademisyeni rektör oldu!
Evet..
Yanlış duymadınız. 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof Dr. Hayati Aktaş, Antalya’da bir vakıf üniversitesinin rektörü oldu. KTÜ’deki görevinden ayrıldı.
Antalya’da büyük prestiji bulunan AKEV Üniversitesi’nde rektörlüğe vekaleten atandı. 
Üniversite bunu şöyle duyurdu; “Üniversitemiz Rektörlük görevine vekaleten Prof. Dr. Hayati AKTAŞ atanmıştır. Üniversitemize ve Yüksek Öğrenim camiasına hayırlı uğurlu olsun.”
KTÜ’de uzun yıllar önemli başarılara imza atan Hayati Aktaş’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

ŞİMDİ DE DOĞALGAZDA KAPIŞTILAR!

Bir değil..
İki değil..
Üç-beş..
Devam ediyor.
Her meclis toplantısı sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ters düşen bir adımını görüyoruz.
Şimdide doğal gaz kullanmayan vatandaşlara Genç ceza kesilmesini isterken, Gümrükçüoğlu karşı çıktı
Gümrükçüoğlu gerekçesini şu şekilde açıklıyor; 
Trabzon genelinde kapısına doğal gaz getirilen abone sayısının 70 bin 18 oldu. Randevu alınıp gazı açılan işyeri ve daire sayısı 40 bin 211. Doğal gaz kullanım oranı yüzde 57,4’ye geliyor. Sevindiğim bir rakamdır. Doğal gaz kullanım oranı yüzde 60’a yaklaştı. Ayrıca ben doğal gaz kullanmayan vatandaşlarımıza cezai müeyyide uygulanmasından yana değilim. Ama aslolan bunun hukuki mevzuat içindeki yeridir.  İdari yaptırım konusu uygulanabilirliği zorlama bir durum teşkil etmektedir. Para cezası zorlama bir yaptırımdır.
Genç’in gerekçesi ise şu;
“Her platformda yineliyoruz, bir kez daha yineliyoruz. Buna riayet edilmemesi noktasında bir mükellefiyet, bir idari yaptırım Çevre Koruma Kurulu tarafından alınacaksa ona da olumlu şekilde oy vereceğimi ifade etmek istiyorum. Bir riski varsa da belediye başkanı olarak, bu işi yapan diğer bu işi yapan vatandaşlarımız adına veya temiz havayı soluma hakkı olan bütün vatandaşlarımız adına ben bu riski üstleniyorum. Onca çabaya rağmen bu hizmet gelebilmişse gelebildiği noktalarda abone olunması lazım. Öyle bir gündem olmasını sayın valimizden talep edeceğim. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında böyle bir gündemle beraber, toplantı yapılmıştı. Özellikle kamu binalarına dönük olarak bu işlem yapılması noktasında yazılı talimat vardı valiliğimiz tarafından. Bunu bütün vatandaşlarımıza şümul edecek şekilde yenilenmesini ve böyle bir gündemle idari yaptırım, para cezası veya her neyse idari yaptırım yapılması noktasında biz talebimizi yenileyeceğiz. Bu konuda yetki belediyelerde değil Çevre Koruma Kurulunun. Çevre kirliliğine halel getiren işlerde Çevre Koruma Kurulu yetkili. Bu da sayın valimiz başkanlığında oluşan bir kurul. Orada da biz bu talebimizi yenileceğiz. Bu şehir hepimizin, hepimiz için bu talebi yenileyeceğim.”
Tablo ortada..
Takdir kamuoyunun..
Doğalgaz dışında Genç ve Gümrükçüoğlu çekişmesi her konuda var.
Ak Parti teşkilatları ise, ”Biz sizi birlikte Trabzon’a hizmet edin diye seçtirdik. Çok uğraştık. Şimdi siz ne yapıyorsunuz?” diye sorguluyor.

BEŞİKDÜZÜ VE DSİ RAPORU!

Beşikdüzü’nde hatırlarsanız bir sel meydana geldi.
DSİ’nin yaptığı dere ıslahında öyle bir hata yapıldı ki inanılmaz trajı-komik ve saçma… Neydi bu saçmalık..
Dereye örülen duvarlar yukardan gelen suyu denize taşıdı amenna buraya kadar bir şey yok. Ama o duvarlar yanlardan gelen suyu dereyle buluşturamadığı için bu sular Beşikdüzü’nde sele neden oldu.
Bu noktada Trabzon’da CHP bir rapor hazırladı.
Hatırlarsanız o raporda DSİ’nin yaptığı hatalarla ilgili bir kaç madde vardı. 
Peki Ak Parti neden Beşikdüzü raporu hazırlamıyor.
Yada hazırladıysa neden bunu kamuoyu paylaşmıyorlar.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Beşikdüzü’yle yakından ilgileniyor. DSİ’nin seli tetikleyen projelerinin maliyeti kadar neredeyse Beşikdüzü’ne harcadı. Yani DSİ’nin verdiği zararı büyükşehir kapatmaya çalışıyor. Başkan Gümrükçüoğlu 25 milyon lira gerekiyor dedi. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin tespit etmesi gereken zararı da Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu açıkladı. İl Başkanı Revi’nin ekibi neden bunları düşünmüyor? İl Başkanı Revi neden bunları açıklamıyor ve bu raporları kamuoyuna sunup Beşikdüzü için çabalamıyor? 
Çok vahim durum söz konusu.
Sel afetinden daha vahim diye düşünüyoruz.
Haksızlık ediyoruz yada hata ediyoruz umarım.


VEKİLLERİN TRABZON PROGRAMLARI
Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Adnan Günnar’ın bugünkü Trabzon programları çakışmadı. Salih Cora 11’de Araklı İlçesi’nde olacak. Ardınan 14’de Çaykara İlçesi’nde olacak. Adnan Günnar 14’de Hayrat, 17’de Sürmene İlçesi’nde olacak. Biri sabah diğeri öğleden sonra. Burada sorunları dinleyecekler. Vatandaşlardan bilgi alacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler