Anahtar Deliği - Trabzon’un sorunlarını tespit etti aday oldu. 05.03.2015

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kurucu genel sekreteri Davut Çakır, göreve AK Parti üst yönetiminin tercihiyle gelmişti.

Anahtar Deliği - Trabzon’un sorunlarını tespit etti aday oldu. 05.03.2015

TRABZON’UN SORUNLARINI TESPİT ETTİ ADAY OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kurucu genel sekreteri Davut Çakır, göreve AK Parti üst yönetiminin tercihiyle gelmişti.

Bu görevi dokuz ay gibi kısa bir zaman yürüttükten sonra milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı.

AK Parti’nin en güçlü milletvekili adaylarından biri olarak gösterilen Çakır, dün Novotel’de basınla kahvaltılı toplantıda buluştu.

AK Parti’yi anlatarak başladığı basın toplantısında daha çok teknik konular üzerinde durdu, Trabzon’a yapılacak hizmetlerin Ankara ayağını izah etmeye çalışırken lafı kendisinin milletvekili seçilmesi halinde Trabzon’a vereceği katkılara getirdi.

AK Parti içinde güçlü destekleri olan Davut Çakır’ın, referansları arasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekibinden bir isim Çakır.

Trabzon’dan aday gösterilmez ise İstanbul’dan adaylığı garanti gibi bir anlam çıkarmadık değil.

MHP’DE İLK ADAY ADAYI ÖMEROĞLU

MHP’DE İLK ADAY ADAYI ÖMEROĞLU

Trabzon’un sevilen doktorlarından Ahmet Ömeroğlu’nun has bir MHP’li olduğunu bilmeyen yok gibidir.

Partisinin kendisine ihtiyaç duyduğu her zaman ileri atılmış, gerekli desteği vermiş, geçmiş seçimlerde de aday olmuş, partisine aktif olarak hizmetler vermiş bir isimdir.

Dün il başkanlığında düzenlemiş olduğu toplantıda milletvekili aday adaylığını açıklayarak diğer aday adaylarının önünü açtı.

Ömeroğlu adaylığını açıklarken kendisine destek veren çok sayıda isim de yanında yer aldı.

Ömeroğlu’na başarılar diliyoruz.

MHP KURULTAYI VE NEVRUZ BAYRAMI

İl kongre sürçlerini tamamlayan MHP, genel seçim sonrasında kurultay yapması beklenirken, Devlet Bahçeli kurultayı öne alarak sürpriz yaptı.

MHP’nin Ankara’da yapacağı kurultay 21 Mart tarihinde gerçekleşecek.

21 Mart özel bir tarih, belli ki bu tarih özel olarak seçilmiş.

Bilindiği gibi 21 Mart’ta nevruz bayramı kutlanıyor.

O tarihte özellikle ülkemizin doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok yoğun insanların katılımıyla mitingler yapılıyor, Türkiye’ye mesajlar veriliyor.

MHP’nin de nevruz kutlamalarının yapılacağı gün Ankara’da gerçekleşecek kurultayında önemli mesajlar verilecek olması beklenmeye başlandı.

MHP kurultayından sonra parti içinde yapılacak görev dağılımında Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ı, genel sekreter veya grup başkanlığı görevine getirileceğine kesin gözle bakılıyor.

YILDIRIMHAN BASINLA BULUŞUYOR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Mazhar Yıldırımhan bu sabah saat 10.30’da basınla buluşuyor.

Kahvaltılı basın toplantısında adaylığıyla ilgili önemli mesajlar verecek olan Yıldırımhan’ın en önemli mesajı seçilecek milletvekillerinin ekip ruhu ile çalışması ve Trabzon’un bekleyen sorunlarına çözüm bulması olacak.

Milli görüş geleneğinden gelen, inandığı davaya küçük yaştan beri önemli hizmetleri geçen Yıldırımhan 2004 yerel seçiminde Trabzon belediye başkan adayı olmasına rağmen, partisinde bir kesimin ihanetine uğradığı için az bir oy farkıyla seçimi kaybetmişti.

O tarihten sonra sıradan bir bürokrat koltuğunun dışında kendisine başka bir şans tanınmayan Mazhar Yıldırımhan’ın AK Parti’den alacağı olsa gerek.

Selam verip AK Parti’ye katılanlar gerek partide gerekse devletin önemli kademelerinde koltuk kaparken, davasına hizmeti kendisine düstur edinen Yıldırımhan’ın bir tek talebi milletvekili adayı gösterilmesi ve milletvekili seçilmesi.

Bu da Yıldırımhan’ın hakkı olsa gerek.

CHP’LİLER GÜNBOYU MÜJDE BEKLEDİLER

Trabzon’daki CHP’lilerin gözü gün boyu genel merkezden gelecek hayırlı bir karara çevrilmişti.

Merkez Yürütme Kurulu’nun dünki toplantısında Trabzon’da milletvekili adaylarını önseçimle belirleme kararının teyit edecek bir kararın çıkması gün boyu dört gözle beklendi.

Biz Bu yazıyı kaleme aldığımız saatlerde Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona ermediği için MYK’nın Trabzon’la ilgili kesin kararını bilemiyoruz.

Ancak, CHP içinde her geçen gün Volkan Canalioğlu’na karşı nefret tohumlarının atıldığı, önseçime odaklanan tüm partililerin hayallerinin kırılmasına yol açan adımı Canalioğlu’nun atması, kendisini okların hedefi haline getirmiştir.

Karar değişir de Trabzon milletvekili adayları önseçimle belirlenirse Canalioğlu önseçime nasıl bir güvenle gireceği, partide kimin kendisine itimat edeceği de tam bir belirsizliğe bürünmüş noktaya geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler