Anahtar Deliği - Bakan Canikli Günah çıkardı. 05.01.2014

Ağız ve diş hastanesi ne zaman taşınacak? . Trabzon CHP'de genel merkez sancısı.

Anahtar Deliği - Bakan Canikli Günah çıkardı. 05.01.2014

TRABZONSPOR BAŞKANI CAMİAYA KARŞI SORUMLUDUR

Efsane Başkan Şamil Ekinci’nin hafta içinde yayınlanan beyanatı, bordo mavili camiada memnuniyetle karşılandı.

Kulüp başkanlığı döneminde Trabzonspor’u şampiyonluktan şampiyonluğa koşturan, büyük başarılar kazandıran Ekinci, döneminde bütün kalpleri kazanmış, gönüllerde yer etmiş bir isim olarak kulüp tarihine geçmiştir.

Ekinci’nin olağanüstü kongre şart oldu, Kulüp Başkanı görevde kalmak için daha fazla zorlamamalı, kulübü olağanüstü kongreye taşımalı mesajı bakalım Başkan Haciosmanoğlu tarafından nasıl algılanacak?

Camiayı toparlayacak olan kulüp başkanıdır diyerek mevcut başkana eleştiri getiren Ekinci’nin mevcut yönetimin dolma üyeler yaparak önümüzdeki süreçte yapılacak kongrede yeniden seçilmeyi garantiye alma girişiminin yanlış olduğunu, başkan ve yönetim başarısının saha sonuçlarıyla alakalı olduğu kadar, icranın başında görevli şahısların camiayı tatmin etmesi de o kadar önemlidir diyerek, yönetimin tüm camiaya karşı sorumluluğunu hatırlattı.

BAKAN CANİKLİ GÜNAH ÇIKARDI

AK Parti bölgesel yerel yönetimler toplantısını dün Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya Giresunlu Bakan Nurettin Canikli’nin yanı sıra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral’da katıldı.

Toplantının amacı yerel yönetimler konusunda görüş alışverişinde bulunmak, sorunları tartışmak olduğu halde 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçim üzerinde duruldu.

AK Parti genel merkezi her zaman teşkilatları seçime hazır tutuyor.

Varsa yoksa genel seçim gündemde, genel seçimde beklenen oy potansiyeline ulaşmak, anayasa oylamasını halkın önüne getirecek milletvekili çoğunluğunu elde etmek için iktidar partisi genel seçime yoğun hazırlık içinde.

Özellikle AK Partili belediyeler bile ekonomik darboğazdan geçerken, iktidar partisinin öncelikli hedefi genel seçim.

Trabzon’da yapılan tarihi ipekyolu zirvesine katılmadığı için tepki alan Bakan Canikli, dün ki yerel yönetimler toplantısına katılarak kendini Trabzon’daki partililerine affettirmeye çalıştı.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ NE ZAMAN TAŞINACAK?

Yeni Mahalle sahilinde, daha önce tekel binası olarak kullanılan arazi üzerinde yapımına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatının bitirilmesi yılan hikayesine döndü.

2013 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılması şartnameye bağlanarak ihale edilen inşaat, 2015 yılına girilmesine rağmen ne zaman bitirileceği belli değil.

Siyasi olarak iki ay içinde inşaat biter Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete girer deniyorsa da, halen Numune Hastahanesi’nin yanında faaliyetine devam eden merkezde çalışan doktorlar gibi yönetici olarak görev yapanların da yeni hastanenin ne zaman tamamlanacağını, merkezin yeni yerine ne zaman taşınacağına dair belgilerinin olmaması, bu konuda ağızlarına bant vurulmuş gibi konuşmamaları, sorulan sorulara yanıt vermemeleri manidardır.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatının tamamlanması sürekli ertelendiği, sorunlar çıktığı için, merkezin yöneticileri tarafından inşaatın ne zaman tamamlanacağını bilememesi, devlet işlerinin şartnamelerde yazılan kurallara göre değil müteahhitlerin keyiflerine göre yürüdüğünün göstergesi oluyor.

TRABZON CHP’DE GENEL MERKEZ SANCISI

Trabzon CHP’de milletvekili aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

İl Başkanı Yavuz Karan ve Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’da görevlerinden istifa ederek aday adaylık kervanına katıldılar.

Milletvekili aday adaylığı kervanına katılan isimler, milletvekili listesinin ön seçimle yapılmasından yana olduklarını her fırsatta söylüyorlar.

2011 genel seçimi öncesinde de önseçimle milletvekili adayları belirlenmiş, o dönem de Parti Meclisi Üyesi olan Volkan Canalioğlu’na bir ayrıcalık yapılmış, Canalioğlu önseçim yapılın Trabzon’da genel merkez tarafından liste başı olarak yerleştirilmişti.

Önseçim yapılmasını şiddetle savunan isimler, 2011 genel seçim öncesi olduğu gibi Milletvekili Canalioğlu’nu genel merkezin ayrıcalık tanımasına karşı çıkıyorlar.

Canalioğlu milletvekilimizdir, yeniden seçilme hakkı vardır, ancak o da gelsin önseçime girsin, önseçimden çıkacak sıralamaya biz nasıl razı geliyorsak o da razı gelsin diyorlar.

Canalioğlu’nun önseçime girmeye yanaşacağını sanmıyoruz, genel merkezin kontenjanı olarak birinci sıraya oturmayı kim istemez?

AK PARTİ’DE YÜRÜTME KURULU AÇIKLANIYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yürütme kurulunu bu hafta içinde belirleyecek.

Yürütme kurulunda eski il başkan vekili ve il başkan adayı Köksal Boz’dan başka kimsenin garantisi yok.

Bir diğer isim de eski il genel meclis üyesi Uğur Aydın’ın yürütme kurulunda görev alacağına kesin gözle bakılıyor.

Revi, yürütme kuruluna kimleri alacağını sır gibi saklıyor.

Belli ki, yönetim kurulu listesini oluştururken, benim adamımı al diye baskı yapanlar, yürütme kurulunu belirleme aşamasında da aynı baskıyı yapıyorlar.

Yürütme kurulu listesi hazırlanırken etkili olacak iki isim var.

Birincisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, diğer isim isi eski il başkanı Adnan Günnar.

Genel seçime gidilerken, Revi’nin yürütme kurulu seçimin organizasyonunda etki edecek isimler olmasına azmi özen göstereceğini üzerinde baskı kuranlara da söylüyormuş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler