Anahtar Deliği - Sağıroğlu’ndan proje. 04.05.2015

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tahmin yaparken yüksekten atar ama sonunda da tutturur, sonuç onun söylediklerine yakın çıkar.

Anahtar Deliği - Sağıroğlu’ndan proje. 04.05.2015

Sağıroğlu’ndan proje

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tahmin yaparken yüksekten atar ama sonunda da tutturur, sonuç onun söylediklerine yakın çıkar.

30 Mart yerel seçimleri döneminde Yomra için hedefi yüzde 70 koymuştu AK Parti’ye, Yomra seçim tahmini idi, yüzde 65 oranında çıktı sonuç. Bu kez Yomra’nın yüzde 70 hedefine ulaşacağını iddia ediyor.

Trabzon için de önemli tahmini yüzde 58. Ancak bu sonuç değil, seçime bir aydan fazla zaman kala tahmini. Geçen yıl ki yüzde 61 hedefini tutturması için AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezei’ne önerisini de yapmış. Demiş ki, birebir seçim çalışmalarında Süleyman Soylu’yu yormayın, ilçelerde mitingler düzenleyin Soylu konuşsun, yüzde 61’i de geçeriz.

Sağıroğlu sırf iddialı siyasetçi değil, aynı zamanda projeci, ne yapılması gerektiği konusunda da fikir veriyor, proje sunuyor.

SİDİKSA’YI NASIL ÇÖZECEKLER?

Trabzon’u 6-0 yapmak için milletvekili aday adaylarına şartname imzalatan İl Başkanı Haydar Revi seçime bir ay kala 6-0 hedefinden vazgeçmiş değil.

AK Parti il Başkanı Revi ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarına görev verip ilçelerinde özel çalışma yapmaları için program hazırlandıktan sonra, iki muhalif belediyenin olduğu Şalpazarı ve Düzköy’deki dengeyi tersine çevirmek için özel çalışma yaptırıyor.

Şalpazarı’nda Muhammet Balta’nın ağırlığı var Ancak Düzköy’de Akçaabat adayı Adnan Günnar’ın ağırlığı yok. 30 Mart yerel seçiminde Sidiksa halkının temsilcilerini dinlemeyerek, Düzköy’de seçimin kaybedilmesinde baş rol oynayan Günnar’ın seçim çalışması için Sidiksa’ya gitmeyeceği bile söyleniyor.

Düzköy ilçesi’nde seçimin sonucunu belirleyen Sidiksa yüksek oy oranına sahip olması nedeniyle muhalefet partilerinin ablukası altında. AK Parti bu merkezi nasıl çözeceğini düşünüyor. Süleyman Soylu’nun eski belde merkezine çıkıp belde halkına hitap etmesi lazım, tabi Soylu hitap edecek belde halkı bulabilirse.

CHP’DE DAVET KRİZİ

Halı hazırda CHP’nin bir tek milletvekili var Trabzon’da, bu isim Volkan Canalioğlu. Geçtiğimiz günlerde CHP Trabzon teşkilatı 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yaptığı milletvekili tanıtım toplantısına Milletvekili Canalioğlu’nu SMS yolu ile davet etmiş; başkaca bir davet aracı kullanmamış, aranmamış vekili.

Vekil de davet şeklini kabul etmeyerek zaten katılmayacağı toplantının gitmeme gerekçesi yapmış. Bu noktaya gelinmesinde elbette ki Canalioğlu’da günahsız değil. Yoksa, tanıdığımız İl Başkanı Güzide Uzun, Milletvekili Canalioğlu’na davet nezaketsizliği yapmaz. Demek ki, kendisinden bir bayan olarak ne kadar nezaketsizlik gördü ki, söz konusu parti daveti olunca sıradan davrandı.

YAVUZ AYDIN’A YAZIK OLUR

MHP’nin ikinci sıra milletvekili adayı Yavuz Aydın, Beşikdüzülü olması münasebetiyle ve ailece ilçede sevilen biri olması üzerine girdiği siyasette bayağı da batı ilçelerinde hoş karşılandı.

Yavuz Aydın’a göre Beşikdüzü’nden 10 Bin oy MHP’ye gelecek 7 Haziran’da. Batı ilçelerinin tamamından ise 25 bin oy, bu rakamların altına düşerse siyaset adına ben hiçbir şey bilmiyorum diyerek kendisini bağlamış Yavuz Aydın.

Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya ve Şalpazarı ilçelerinden 25 bin oy getireceğim iddiasında. Akçaabat, Ortahisar, Maçka ve Trabzon’un doğu ilçelerini de hesaba kattığınızda MHP iki milletvekili çıkaramaz, Yavuz Aydın sandıkta kalırsa kendisine yazık olur.
NAMI TUTTU DÜNYAYI

Trabzon’da seçim çalışması devam ederken, Trabzonspor taraftarları da kupayı almanın hesabı peşinde olduğu için, hangi vekil adayına oy verir meclise gönderirsek meclis kürsüsünden Trabzonspor’un kupasını verin diye haykırır.

Galiba o ismi de bulmuşlar, o isim CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen. Kupayı da meclis kürsüsünden ister gerekirse kupanın peşine AK Saray’a kadar gider. Trabzon’un haklı olduğu davanın peşini bırakmaz, Trabzonspor’a haksızlık söz konusu ise ona ayrı bir özen göstereceğine inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler