Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu bol keseden dağıtıyor. 04.02.2015

Üç kulvarda mücadelesine devam eden Trabzonspor, ara transfer döneminin faal takımlarından biri oldu.

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu bol keseden dağıtıyor. 04.02.2015

Hacıosmanoğlu bol keseden dağıtıyor

Üç kulvarda mücadelesine devam eden Trabzonspor, ara transfer döneminin faal takımlarından biri oldu.

Ara transferde kadrosuna dört futbolcu katan bordo mavililer, transferin son saatlerinde Eskişehirspor’dan orta saha oyuncusu Aytaç Kara’yı renklerine bağladı.

Aytaç Kara daha 21 yaşında, gelecek vaat eden bir futbolcu olmasına rağmen Trabzonspor bu futbolcu için de servet harcadı.

Kulübüne 2 milyon doların üzerinde para verildiği gibi, Mustafa Yumlu yarım devrelik Eskişehir’e kiralanırken, Emre Güral’ın bonservisi bedava verildi.

Bu Aytaç Kara ki, daha geçen sezon transfer döneminde Trabzonspor’un transfer listesindeydi ve kulübün kapısından dönmüştü.

Bir yıl önce bonservis bedeli 200 bin dolar civarına düşmüştü.

Bir sezon önce 200 bin dolar bonservis bedeliyle almadığın Aytaç Kara’ya şimdi servet ödedin.

Bu kadar da savurganlık olmaz ki.

MHP’DE HAREKETLİ GÜNLER

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon teşkilatlarında hareketli günler devam ediyor.

Toplantılar birbirini kovalıyor.

Ortahisar ilçe başkanlığı seçiminin ardından İlçe Başkanlığı görevine seçimle gelen Burhan Bekar, 23 kişilik yönetim kurulu içinden yürütme kurulunu belirlemek için sürekli istişare yapmasına rağmen henüz karar aşamasına gelebilmiş ve yürütme kuruluna atayacağı isimleri belirleyebilmiş değil.

Öte yandan, 7 Şubat tarihinde yapılacak il başkanlığı seçimine tek liste ile gitmesi kesinleşen İl Başkanı Muammer Demeli, 45 kişilik yönetim kurulunu oluşturmak için ince eleyip sık dokuyor.

Daha bundan üç ay kadar önce atamayla oluşturduğu yönetimde önemli değişikliğe gitmesi beklenen Demeli ekip halinde çalışmayı seven bir yönetim oluşturmak için uğraş veriyormuş.

İl kongreleri şubat ayı içinde bitmesi beklenen MHP’de, büyük kurultayın 21 Mart’a yapılması bekleniyor.

ATALAY HEYACAN YARATTI

Seçimler yaklaşırken AK Parti'nin milletvekili adayları da yavaş yavaş netleşiyor. Özellikle 10 Şubat'a kadar istifa etmesi gereken bürokratların isimleri yavaş yavaş kamuoyunda dillendirilmeye başlandı.

Trabzon'da bu isimlerden en çok heyecan yaratanlardan biri de Mehmet Atalay oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü döneminde hem Türkiye’de hem de Trabzon’da çok önemli işlere imza atmış olan Atalay, daha sonra geldiği Basın İlan Kurumu’nda da değişen medyanın ihtiyaçlarına göre kurumu ayağa kaldırdı.

20 yıla yakın bir süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinin içerisinde yer alan Atalay, kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yaptı. Atalay son dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’un da tüm programlarında en yakınında yer alıyor.

10 Şubat’ta istifa etmesi beklenen Atalay’a milletvekili adayı olması konusunda Trabzon’a yaptığı ziyaretlerde büyük destek var. Parti içinden ve sokaktan gelen talepleri değerlendiren Atalay’ın Genel Merkez tarafından muhtarlar nezdinde telefonla yapılan ankette de öne çıkan isimlerin başında geldiği belirtiliyor.

Trabzon’da sorun yaşamak istemeyen AK Parti Genel Merkezi’nin de lokomotif olacak adaylara yöneleceği ve bu isimlerin başında da Mehmet Atalay’ın geldiği öğrenildi.

Atalay’ın Trabzon’da her kesimden insanla iyi diyaloglarının olması avantaj olarak görülüyor. Öte yandan alçak gönüllülüğünün yanısıra vatandaşla doğrudan temas kurabilecek olması ve makro projeleri takip edebilecek bağlantıları ve Atalay'ı bir adım öne çıkaran en büyük etkenlerden oldu. Atalay’ın aday gösterilmesi ile birlikte Trabzon için yapacağı projelerle şehrin özellikle spor ve turizm alanında gelişiminde önemli katkıları olacağı öngörülüyor.

GÜMÜŞHANE SEÇİMİNE ODAKLANDILAR

Komşu il Gümüşhane ile Trabzon et ve tırnak gibidir.

Trabzon’da yaşayan bir hayli Gümüşhane kökenli insan var hepsi de bu şehre adapte olmuşlar.

Trabzon’da yaşayan Gümüşhanelilerin, dönem dönem Trabzon’dan milletvekili çıkarma gayretleri olmuştur.

Şehirdeki en etkin il derneklerinden biri Gümüşhaneliler Derneği’nin, bu dönem siyasete yönelik hiçbir girişimi yok.

Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneliler bile kendi illerinde yapılacak genel seçime odaklanmış durumda.

Gümüşhane’de kimler aday olacak, iki milletvekilinin dağılımı partilere göre nasıl dağılacak buna kafa yoruyorlar.

AK Parti milletvekilleri Kemalettin Aydın ile Feramus Üstün’ün yeniden aday olmasına kesin gözle bakılıyor.

Bu dönem MHP’nin milletvekili çıkarma şansı var.

MHP bu şansı yakalamak için Gümüşhane eski belediye başkanı Mustafa Canlı’yı birinci sıradan aday gösterip şansını sonuna kadar zorlayacak.

Gümüşhane siyasetini yakından gözlemleyen insanlar, MHP’nin Canlı ile bu şansı yakalayacağını söylüyorlar.

Canlı’nın önümüzdeki günlerde basın toplantısı yaparak adaylığını açıklaması bekleniyor.

MİLLETVEKİLİ OLMAK NE KARLI İŞ!

Türkiye bürokrasisinin önemli koltuklarında oturan bürokratlar, her seçim döneminde aday olmak için adeta birbirleriyle yarışırlar.

Bürokrasi koltuğunda önemli görevleri işgal etmelerine rağmen, demek ki milletvekilliği karlı iş olacak ki, gözlerini parlamenterliğe dikiyorlar, bürokrasi onları kesmiyor.

7 Haziran genel seçimi için görevinden istifa etme aşamasında olan 700 gibi yüksek bürokrat sayısından bahsediliyor.

Bu kadar bürokratın hedefi iktidar partisinden milletvekili olmak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kadar bürokratın milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa etme aşamasında olmalarına sıcak bakmadığını şu sözleriyle açıkladı:

“Bu devleti kimlerle yöneteceğiz.’

El insaf yani, bürokraside siz parlamentoda yine siz.

Siyasetin kahrını çeken, gece gündüz teşkilatlarıyla birlikte o bayır senin bu dağ benim demeden partisine hizmet veren, halkın içinden gelen siyasetçilerin milletvekili adayı olma sırası ne zaman gelecek?

CHP’DE YENİ İSİMLER ATANACAK!

CHP genel seçim takviminin startını erken verdi.

Milletvekili adayı olmak isteyen, teşkilatta görevli insanları istifa ettirdiler.

Trabzon’da Yavuz Karan il başkanlığı, Ahmet Kaya’da Ortahisar ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiler.

İl Başkanlığı görevine yönetim içinden Güzide Uzun, Ortahisar ilçe Başkanlığı’na Sebahattin Bayrak getirildi.

Genel merkez bu isimlerin yerine yeni isimler bulmak için arayış içinde.

Trabzon teşkilatlarından sorumlu, milli görüşçü Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Uzun ile Bayrak’ın yerine atanacak isimleri belirlemek için istişareyi yapıyormuş.

PM Üyesi olan Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun da il başkanı ve Ortahisar ilçe başkanı atanmasında söz sahibi olması kaçınılmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler