Anahtar Deliği 03.11.2015

TRABZONSPOR KONGRESİNE DOĞRU   1 Kasım erken genel seçimin sona ermesinin ardından Trabzon’un gündemine oturması beklenen Trabzonspor kongresi için de geri sayım başladı.   Yargıtay kararı bağlamında bordo mavili yönetim 5-6 Aralık tarihlerine genel kurul

Anahtar Deliği 03.11.2015
TRABZONSPOR KONGRESİNE DOĞRU
 
1 Kasım erken genel seçimin sona ermesinin ardından Trabzon’un gündemine oturması beklenen Trabzonspor kongresi için de geri sayım başladı.
 
Yargıtay kararı bağlamında bordo mavili yönetim 5-6 Aralık tarihlerine genel kurul kararı aldı.
 
Şimdi bu genel kurulun icrası için yönetim oluşturmak üzere kulisler atılacak pazarlıklar yapılacak.
 
2013 yılında yapılan genel kurulda başkanlığa aday olan ve az bir oy farkıyla seçimi kaybeden Muharrem Usta potansiyel adaylardan biri olarak duruyor.
 
Usta Trabzonspor başkan adaylığını 1 Kasım seçim sonucuna göre belirleyeceğini, AK Parti tek başına iktidar olması halinde başkan adaylığında karar kılacağını söylüyormuş.
 
Celil Hekimoğlu’nun da başkan adaylığını önümüzdeki hafta netleştirmesi bekleniyor.
 
 
 
“HDP YOK OLDU!” 2. SAYFADA
 
HDP YOK OLDU!
 
7 Haziran genel seçiminde Trabzon’da 5 bin civarında oy alan terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP, 1 Kasım seçiminde oylarının yarıya yakınını kaybetti.
 
Beklenen de buydu zaten.
 
Trabzon’da terör örgütü PKK’ya sempati duyan insan olmadığı, ancak marjinal partiler ve aşırı sol örgüt mensuplarının PKK yanlısı bir partiye oy vermelerinin mümkün olduğu idi.
 
HDP Trabzon’da yoktu, 1 Kasım erken genel seçiminde daha da yok oldu.
                                                                    Xxx
 
“MHP’NİN KONUMUNA ÜZÜLDÜLER” 3. SAYFADA
 
MHP’NİN KONUMUNA ÜZÜLDÜLER
 
1 Kasım seçimi geride kaldı.
 
Bu seçim MHP’ye hiç yaramadı.
 
7 Haziran genel seçimine göre kazandığı 80 milletvekilinin yarısını bu seçimde kaybetti.
 
HDP’de büyük ölçüde milletvekili kaybetmesine rağmen TBMM’nin dördüncü partisi MHP’nin olması AK Partili seçmen tarafından bhiç benimsenmedi.
 
1 Kasım seçiminin ardından konuştuğumuz bazı AK Partililer, keşke meclisin dördüncü partisi MHP değil de HDP olsaydı dediler.
 
AK Parti ile MHP arasında gönül bağı var.
 
HDP’ye kızgınlık had safhada.
 
 
“NEDEN AK PARTİ?” 4. SAYFADA
 
NEDEN AK PARTİ?
 
 
7 Haziran genel seçiminde Türkiye genelinde 81 ilde oy kaybına uğrayan AK Parti 1 Kasım seçiminde bir önceki seçimde seçmen üzerinde kaybettiği güveni geri kazandı, 81 ilde oylarını artırmayı başardı.
 
1 Kasım seçiminin tüm illerinde oy kaybına uğrayan partisi HDP oldu, beklenen bir sonuçtu.
 
AK Parti iktidarının uygulamaya koyduğu çözüm süreci seçmenden destek görmemişti veya iktidar partisine oy veren milliyetçi seçmen 7 Haziran’da MHP’ye oy vermesiyle, AK Parti’yi zayıflattı.
 
7 Haziran seçiminin ardından azıtan PKK üzerine büyük bir kararlılıkla giden AK Parti iktidarı özellikle milliyetçi seçmen nezdinde kaybettiği güveni geri kazandı ve bu durum partinin oylarına yansıdı, beklenenin üzerinde oy alarak tek başına iktidar olmayı başardı.
 
 
 
“BAKANLIK TRABZON’UN HAKKI!” 5. SAYFADA
BAKANLIK TRABZON’UN HAKKI!
 
Ak Parti’nin tek başına iktidar olması, Trabzon’daki oylarını büyük oranda artırması Trabzon’un hükümette bakan beklentisine ne derece katkı yapacak merak edilmeye başlandı.
 
Kurulan hükümetlerde her dönem bir bakanı bulunan Trabzon’un bu dönem kurulacak AK Parti hükümetinde Milletvekili ve aynı zamanda Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Süleyman Soylu’nun şehir adına önemli bir bakanlık koltuğuna oturması bu AK Parti’ye oy veren seçmenin olduğu kadar Trabzon’un da beklentisidir.
 
AK Parti Trabzon’da milletvekili sayısını artırmış ve bakanlığı hak etmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar