Anahtar Deliği. Apron Özel uçaklarla doldu (03.10.2014)

Apron Özel uçaklarla doldu (03.10.2014)

Anahtar Deliği. Apron Özel uçaklarla doldu  (03.10.2014)

APRON ÖZEL UÇAKLARLA DOLDU

Yomra’dan cenazeye gelen bir dostumuz dedi ki, havaalanında bir sürü özel uçak vardı. Hepsi de yurt içinden ve yurt dışından Ali Osman Ulusoy’un cenazesine katılan vip misafirlerdi.

Ulusoy’un şanına yakışır bir cenaze töreni oldu İskenderpaşa Camii’nin önü sokaklara kadar taştı, cami önü adeta insan seline dönüşmüştü. Türkiye’nin marka bir ismiydi merhum Ulusoy. Yaşamını Trabzon’da idame ettirmesine rağmen, yurt içi ve yurt dışında bağlantıları, önemli dostlukları ve arkadaşlıkları vardı.

Cenazeye katılan insanlara baktığımızda, Trabzon’da her siyasi görüşten, sivil toplum örgütlerinden, sade vatandaşlara kadar çok büyük bir katılım olmuştu.

Destek vermediği kişi, yardım yapmadığı kuruluş, yemeğini paylaşmadığı insan kalmamıştı. Uzun ömrünü çalışmayla geçirdi, çalışıp kazandığını da memleketinde herkesle paylaşmayı alışkanlık haline getirmişti.

Dün kılınan cenaze namazından sonra yine büyük bir cenaze topluluğunun katılımıyla Of’taki aile kabristanına defnedildi.

Mekanı cennet olsun.

GÜNNAR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın siyasi geleceği hakkında her kafadan bir ses çıkıyor.

Kimi milletvekili listesine giremez, kimi il başkanlığında devam et derler devam eder, kimileri de siyasi çıtası il başkanlığına kadardır deniyor da deniyor.

Herkesin konuşması bir yana Günnar kendi siyasi geleceğiyle ilgili kararını önceki akşam özel bir TV kanalında katıldığı programda net bir şekilde açıkladı.

İl Başkanlığı için yeni bir arkadaşa görevi devredeceğini açıklayan Günnar, kendisinin de 2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olacağını kamuoyuna ilan etti.

Seçime dokuz ay kala hiç kem küm etmeden milletvekili adayı olacağım demesi öyle sanıyoruz ki, kendisi hakkında ahkam kesen herkesin ağzını tıkamış oldu..

2009 yerel seçiminde teşkilat başkanlığı görevini yürüten, 2010 yılında il başkanı olduktan sonra yapılan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine Trabzon’da önderlik eden Günnar’ın milletvekili adayı olmak hakkıdır.

YÜKSEK FİYAT AVRUPALIYI ŞOK ETTİ

30 Mart tarihinde hava sıcaklığının sıfıra kadar inmesiyle meydana gelen don olayı bölgemizin geçim kaynağı olan fındığı vurdu, verim yarı yarıya düştü.

Verim düşerken, belli bir rakımın üzerinde olan fındık bahçelerine girilmedi, çünkü merhem olacak ürün bile yoktu.

Fındık piyasası açıldıktan sonra rekolteye bağlı olarak fiyat her geçen gün artarak devam ediyor.

Şıralar fındık fiyatının 14 liraya çıkmış olması, fiyatın 20 lirayı göreceğinin işaretlerini veriyor.

Ancak, bölgemizin fındığını satın alan Avrupalı fındık ihracatçıları bu yıl fındık alırken geçmiş seneler gibi saldırmıyorlar, bayağı ağırdan alıyorlar.

Fındık fiyatının giderek artması, serbest piyasada yer yer fiyatın 15 TL’yi bulması Avrupalı ithalatçıların gözünü korkutmaya başladı.

Avrupalı fındık ithalatçıları Türk fındığının fiyatının yükselmesi yüzünden geçen yıla göre ithal etmiş oldukları toplam fındık geçen yılın yarısı kadar.

Fındık fiyatı serbest piyasada her geçen gün yükseliyor, bu durum üreticinin yüzünü güldürüyor ama bundan Avrupalı fındık ihracatçıları bir hayli rahatsız oluyor, siparişlerini ya azaltıyorlar veya fındık yerine başka ürün ithalatına yönelebilirler.

CHP’DE BEN VARSAM ANLAYIŞI

CHP Trabzon teşkilatlarında ortaya çıkan ihtilaflar bir türlü, kol kırılır yen içinde kalır anlayışı içinde çözümlenemiyor.

İl Başkanı Yavuz Karan, kendisini milletvekili adaylığında sıralamanın iyi bir yerine taşımak için ilçe örgütlerini dizayn etmek isterken, ilçe örgütlerinin önemli bir kesimi de tersini düşünüyor ve genel merkeze bu il başkanı ile gitmiyor şikayetlerini yapıyor.

Parti içinde yaşanan bu sen ben kavgasından bir şey çıkacağı yok.

Genel merkezin bu saatten sonra İl Başkanı Yavuz Karan’ı görevden alması mümkün gözükmüyor.

İl Başkanı Karan milletvekili adaylığı için bastırırken, partinin ağır toplarından biri olan Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’da milletvekili sıralaması ön seçimle belirlensin diye genel merkeze bastırmaya devam ediyor.

Kaya’ın ön seçim ısrarına destek veren birçok ilçe başkanı var.

Yerel seçim döneminde de belediye başkan adaylarını önseçimle belirleyelim ısrarı yapan Kaya, genel seçimde bu ısrarı genel merkezce kabul görürse, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edip aday olacak.

MEHMET ATALAY ADAY ADAYI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Of’lu bir hemşerimizdir.

Basın İlan kurumundan önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptı ve o döneminde Türkiye’nin her tarafına önemli spor tesisleri kazandırdı, Trabzon’a da önemli katkıları oldu.

2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi Genel Müdür Mehmet Atalay memleketi Trabzon’a gelecek.

Genel Müdür olarak değil iktidar partisinin milletvekili aday adayı olacak.

Seçimlere dokuz ay kala, Trabzon’dan milletvekili aday adayı olacağı şimdiden bilinen belki de tek bürokrat Mehmet Atalay.

Atalay, her zaman dediği gibi başımızdaki teknik direktörü güveniyorum diyor.

Kimin ne olduğunu en iyi teknik direktörümüz bilir, sahaya süreceği kadroyu en iyi seçecek olan odur.

Atalay’ın başımızdaki teknik direktör dediği isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkası değil.

Gerçekten de kimin ne olduğunu, hangi aday adayında milletvekili profili var, kim daha yetenekli, verilen görevi yapabilir kapasitesi olanı en iyi Erdoğan bilir.

Atalay önce kendisine sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güveniyor.

NEDEN Mİ ?AKKAYA!..

Bu aralar ismini çok duyuyorsunuz.
Kim mi?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya tabiki..
Adam yere göğe sığdıramıyorlar.
Yani o’nlara göre herşeyin sebebi o!
Adama atmadıkları şey kalmadı.
Şimdi biz biraz sizi aydınlatalım Neden mi Akkaya?
Çünkü alangirli dalengirli işlerinizin hep önüne çıkıyor!
Çünkü çapsızlığını göstere göstere suratınıza vuruyor!
Çünkü siz çakallık düşünürken o dobra dobra ‘ben burdayım’ diyor.
Çünkü siz ‘aman be bunlar da kim ki, biz istediğimiz yerde at koştururuz’ derken o ‘yavaş’ diyor.
Çünkü siz ‘Trabzon’u biz yönetiriz siz değil, millet seçmiş neyimize’ derken o ‘Ben buradayım ve Başkanıma yol gösteririm’ diyor.
Çünkü siz ‘Şuna çakayım da istediğimi yapsın’ diye böğürürken o ‘O eskindendi’ diyor.
Çünkü siz ‘ağa da benim paşa da’ diye ortalarda dolanırken, ‘Burada herkes ağalık yapamaz, hizmetkârız’ diyor.
Çünkü siz ‘1 hamle düşünürken o 20 hamle ötekisini görüyor’
Çünkü siz ‘Başkana ulaşamıyoruz’ derken o ‘Başkana böyle konularla çıkamasın, burası herksin istediğini yapacağı yâda yaptıracağı yer değil’ diyor.
Çünkü siz, ‘Yahu bunlar da kim?’ diye küçümserken o, ‘Burası dingonun ahırı değil’ diyor.
Çünkü siz, ’boş boş konuşurken’ o, ‘proje üretenleri’ dinledi.
Çünkü siz, ‘Başkanı yanıltmaya kalkışırken’ o, ‘buna engel’ oldu.
Çünkü siz, ‘İftira atarken’ o, ‘bunları umursamayıp, belediyede yatanlarla çalışanları ayırdı’
VAHİD’İN SUYU ISINDI HAMİ Mİ GELİYOR?
Trabzonspor’da Varşova maçı tamamen hayal kırıklığına neden oldu.Vahid Halilhodzic’in kararları tartışılmaya başlandı.Süper ligde yada Avrupa liginde hakemlere karşı tavrı da cabası!Şimdi daha maç bitmeden Hami gelsin sesleri duyulmaya başlandı.Hami Mandıralı’nın maaşı hala kulüp tarafından ödeniyor.
Yani Trabzonspor ile bağlarını koparmadılar.Yada koparmak istemedi.
Önümüzdeki günler neler olur bilemiyoruz fakat Aralık ayında yapılacak olan mali genel kurul öncesi yönetim her an için Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na,
“Vahid hoıcayı gönderelim yoksa biz gideceğiz. Hami gelsin” diyeceği belirtiliyor.
Çünkü bu saha sonuçları ve borçlanmayla mali genel kurulda nasıl hesap verecekler ki..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler