Anahtar Deliği - Efsane başkandan olağanüstü kongre çağrısı. 03.01.2015

Başbakan Trabzon'u pas geçti. Rusya piyasasındaki kriz Trabzon'a darbe vurdu.

Anahtar Deliği - Efsane başkandan olağanüstü kongre çağrısı. 03.01.2015

EFSANE BAŞKAN’DAN OLAĞANÜSTÜ KONGRE ÇAĞRISI

Trabzonspor’da beş yıl üst üste başkanlık yapan ve bu süre zarfında takıma dört lig şampiyonluğu yaşatan efsane başkan Şamil Ekinci’nin başkanlık döneminde sayısız cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve eski adıyla Türkiye kupası şampiyonlukları var.
Efsane başkan çok daha iyisini hak etmesine rağmen ismi Trabzonspor müzesine verildi.

Bu müzeyi ziyaret edenler efsane başkanın Trabzonspor kulübüne kazandırdığı şampiyonluk kupalarını gördüklerinde, onun hizmetlerini daha iyi anlayacaklar.
Efsane başkan Şamil Ekinci, Haber 61’e yaptığı açıklamada, mevcut Başkan İbrahim Haciosmanoğlu’nun anlaşılır dilden güzel mesaj vermiş.

Camiayı toparlayacak olan kulüp başkanıdır demiş.

Halbuki kulüp Başkanı Haciosmanoğlu tam tersini yapıyor, camianın değerlerini azılı düşman belliyor, o insanlara karşı savaş başlatıyor.

Trabzonspor’un Kulüp Başkanı başarısız ise o koltuğu işgal etmemeli, zorlamamalı, kulübü olağanüstü kongreye taşımalı diyor Efsane başkan Şamil Ekinci.

Usulsüz yapılan üye kayıtlarına da değinen efsane başkan Ekinci, kulüpte yanlış giden işlerin olduğuna vurgu yaparak, her türlü olumsuzluğun sorumlusu olarak Haciosmanoğlu’nu gösterdi.

BAŞBAKAN TRABZON’U PAS GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Trabzon’a her gelişinde ya bir açılış yapıyor, ya da yeni bir yatırım projesinin müjdesini vererek, gündeme damga vuruyordu.

Ondan boşalan Başbakanlık koltuğuna oturan Ahmet Davutoğlu Aralık ayı içinde partisinin il kongresi için geldiği Trabzon’da önemli görüşmeler yapmasına rağmen bir başbakan ilk kez bu şehre gelişinde herhangi bir vaatte bulunmadı.

Trabzon’un beklediği önemli projeler dosya halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu tarafından kendisine verilmesine rağmen, Başbakan Davutoğlu şehrin sorunlarını dinlemekle yetindi, hiçbir vaatte bulunmadan Ankara’ya dönmesi şaşkınlık yarattı.

ÇUKURÇAYIR’IN KATLİNE İMZA ATANLAR ÇOK PİŞMAN

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi belde belediyesi olduğu dönem, imar rezaletine maruz kaldı.

Bu semtte imar kirlenmesine yol açan nedenlerin başında sırf beldenin eski belediye başkanı Sabri Baysal değil.

Kendisiyle birlikte belediye meclisinde görev yapan meclis üyeleri de imar kirlenmesinden sorumludurlar.

Meclis üyeleri beldede bulunan arazilerini kısa vadede ranta çevirebilmek için yüksek katlı binalara izin verdiler, arazilerinin değeri bire on arttı, haklarından fazla daire sahibi oldular, kısa zamanda köşeyi döndüler.

Çukurçayır’ı katleden dönemin meclis üyelerinin bazıları şimdi ise günah çıkarıyorlar, keşke zamanında yüksek kat vermeseydik, daha çok kazanırdık, beldeyi de konut mezarlığına çevirmemiş olurduk diyorlarmış.

Keşke öz eleştiriyi zamanında yapmış olsalar, son pişmanlık fayda etmez ki.

RUSYA PİYASASINDAKİ KRİZ TRABZON’A DARBE VURDU

Trabzonlu ihracatçılar 2014 yılının son aylarında Rusya piyasasında büyük bir krizle karşı karşıya kaldılar.

Yıllık ihracatın yüzde 40’ını Rusya pazarına yapan Trabzonlu ihracatçılar ruble üzerinde bu ülkeye ihracat yapıyorlar.

Doların ruble karşısında aşırı değer kazanmasının ardından ihracatçılarımız bir anda dolar bazında ihraç ettikleri malda yüzde 50’nin üzerinde zarar etmeye başladılar.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2014 yılının son aylarında en büyük ihraç pazarımız olan Rusya’da büyük zararlarla karşılaştıklarını, 2015 yılında iyimser olmak için önlerinde hiçbir olumlu sebep görmediklerini söyledi.

Rusya pazarına kilitlenen Trabzonlu ihracatçılar, bu ülkenin finansal verilerinin normale dönmesinden başka bir gelişme beklemediklerini söylüyorlar

EROL TUNA TURİZM SEZONUNUA AÇIYOR

İşadamı Erol Tuna, önemli bir marka yatırıma girişerek turizm sektörüne giriş yapmak istedi.

Önceki yıl Söğütlü’de, denize sıfır arazide Hotel Garden in Trabzon’a görkemli bir temel atma töreni düzenlemişti.

İnşaat yapım aşamasını sonlandırmak üzere olan Tuna, otelin ince işlerini de tamamlamak için yoğun bir çalışma içine girdi.

2014 yılının sonlarına doğu Trabzon Hilton’u tamamlayarak hizmete açacağı söylenmişti.

Ancak, Tuna açılış içini aceleye getirmedi.

Nisan veya Mayıs ayında Trabzon Hilton hizmete girecek.

Bir anlamda da bölgemizde başlayacak turizm sezonuyla birlikte misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler