Anahtar Deliği - Düşün Trabzon’un yakasından. 02.05.2015

Onlara kalsa değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu paylaşmak Türkiye’yi kimse ile paylaşmaktan yana olmadıklarını her fırsatta gündeme getiriyorlar.

Anahtar Deliği - Düşün Trabzon’un yakasından. 02.05.2015

DÜŞÜN TRABZON’UN YAKASINDAN

Bir bölge insanına özgü kurulan ve tamamen PKK teröründen beslenen HDP, son iki yıl içinde başlatılan terörü bitirme projesi kapsamında kendilerine verilen tavizlerden ötürü tamamen azıttılar. Onlara kalsa değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu paylaşmak Türkiye’yi kimse ile paylaşmaktan yana olmadıklarını her fırsatta gündeme getiriyorlar.

HDP bir yörenin partisidir ve tamamen PKK terörü ile içli dışlıdır, terörden beslenmektedir, diğer siyasi partiler gibi Türkiye partisi olması için köprülerin altından çok suların akması lazım. HDP’nin bir siyasi parti olarak Türkiye’de herkes tarafından kabul edilmesinin aşamaları ve süreçleri vardır, bu süreçler yaşanacak ki, insanlar benimsesin, özümsesin ve parti olduğunu kabul etsin.

Müsliman mahallesinde salyangoz satılmaz diye bir gerçek vardır, HDP’liler gibi onları legal ve halkın teveccühünü görüyormuşlar gibi öne sürenler, Trabzon’da düzenlenen 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında bir kez daha yanıldıklarını anlamışlardır. Yeter artık Trabzon’u test etmeyi bırakın.

ÇÖZÜLME SÜRECİ DE OLACAK

Sen HDP partisinin bayrağı ile Trabzon’da eyleme katılıyor ve Trabzon halkından destek istemeye kalkışıyorsan, iyi düşünmen lazım.

Sen HDP olarak PKK’nın partisisin, Trabzonlu vatan sevgisiyle yoğrulan, bir karış toprak için kanını veren halktır, ortak noktan yok ki, Trabzon insanı seni 1 Mayıs eyleminde alkışlasın, bırakın alkışlamayı o törende varlığınız bile başlı başına olaydır. Doğal olarak hazımsızlık yaratır.

Ortak noktalar olur, ortak çıkarlar, ortak ülkü, manevi değerlerde ortaklık v.s. hangisi PKK’nın yaptıkları ile Karadeniz insanını bağdaştırıyor, hiçbiri. Çözüm sürecini ortaya atanlar teşhisi doğru koymuşlar ama bu halkın balık hafızalı olmadığını unutmuşlar.

ADAYLAR YOMRSPOR İÇİN YARIŞTI

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen Yomralıdır, futbolu da sever. Bu yıl 3. lige çıkan şampiyon Yomraspor’a bir otobüs tahsisi sözü vermiş. Haluk Pekşen’i tanırız dobra bir yapısı vardır, verdiği sözü de yerine getirir.

Ancak, Yomraspor’a destek konusunda siyasi parti temsilcileri arasında sanki dersiniz açık artırım ortamı oluşmuş. CHP’li Haluk Pekşen Yomraspor’a bir otobüs benden diyerek söz verirken iktidar partisinin 1. sıra adayı Süleyman Soylu’da önümüzdeki sezon tüm mali sponsorluk bana ait diyerek sorunu kökünden çözmüş. Otobüs tahsisi Soylu’nun kümilatif çözüm paketinin içinde var mı yok mu bilmiyoruz.

YAVUZ AYDIN’A SEÇİM KIYAĞI

MHP ikinci sıra milletvekili adayı Yavuz Aydın, Beşikdüzülü, batı ilçelerinde organize oldu örgütlendi. Sırf batı ilçelerinin tamamında 30 tane seçim bürosu açmış Yavuz Aydın, seçime kadar bürolarını Yavuz Aydın’a tahsis eden vatandaşların kira istemedikleri söyleniyor.

Böyle bir durum söz konusu olduğunu bize yeminle söyleyenler oldu, gerçekten de batı ilçelerinin tümünde büro tahsis edip kira almamak, Yavuz Aydın’a yapılmış en büyük seçim kıyağıdır.

VİCDANLARDA KAYBEDECEKLER

3 Temmuz 2011’de başlayan şike süreci futbolda dönen türlü dolapları tüm çıplaklığıyla kamuoyunun gözlerinin önüne serdi.

Her ne kadar şike sürecinin mağdur tarafı olarak 2010-2011 sezonu lig şampiyonluk kupası Fener Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike oyunlarıyla elinden alınmış mağdur edilmiş Trabzonspor’un mağduriyetini gidermemiştir ama Türk futbolunun büyük bir pislik içinde var olmaya devam ettiği herkes tarafından kabul edilmiştir.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, gittiği her stadyumda yuhalanması ve vatan haini diye bağırılmasından rahatsız olmamalı. Bu tür tepkiler ilerleyen aşamalarda da devam edecek şikecilere. Birileri şike sürecini kapatmak için düğmeye başsa yasa çıkarsa, uygun mahkemeler kursa, şikecileri korumaya devam etse bile gün gelecek şike pisliğine karışanların vicdanlarda mahkûm olacaklarını bilmelidirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler