Anahtar Deliği 01.09.2015

 AYHAN SÜRMEN’DEN ATAK  Ayhan Sürmen Trabzon’un renkli simalarından biridir.  Sivil toplum örgütlerinde uzun yıllar süren başkanlık görevinin yanı sıra sosyal yatırımlara yönelmesiyle geniş bir çevreye sahip olmuştur.  Bir dönem CHP’den Trabzon milletveki

Anahtar Deliği 01.09.2015

 AYHAN SÜRMEN’DEN ATAK

 Ayhan Sürmen Trabzon’un renkli simalarından biridir.

 Sivil toplum örgütlerinde uzun yıllar süren başkanlık görevinin yanı sıra sosyal yatırımlara yönelmesiyle geniş bir çevreye sahip olmuştur.

 Bir dönem CHP’den Trabzon milletvekili adayı olmasına rağmen seçilememiş, ondan sonra da siyasette atılım yapmak için durağan bir döneme girmişti.

 Ayhan Sürmen siyasette yeni bir atak başlangıcında.

 AK Parti’ye müracaat ederek milletvekili aday adayı oluyor, 1 Kasım seçiminde bu partiden milletvekili seçilmek istiyor.

 Bu çıkışını yaparken, AK Parti’nin mevcut milletvekillerinden hiç birinin hakkının zayi olmasına da gönlü razı değil.

 Son genel seçimin ardından ortaya çıkan siyasi tablo üzerine düşünüp taşınmış, AK Parti saflarında siyaset yapma sorumluluğunu üstlenmek içinden geçmiş, o da bu vicdanı sorumluluğu yerine getirmek için bu partinin saflarına katılmak için harekete geçmiş.

 Hayırlı olsun, Allah Sürmen’in de gönlüne göre versin.

AKSOY İSTANBUL’DA

AKSOY İSTANBUL’DA

 Trabzon konut sektöründe önemli isimlerden biri haline gelen Emre Aksoy İstanbul’a açılıyor.

 Küçük Çekmece ve Beylikdüzü’nde yaklaşık 20 dönüm arazi satın alarak konut yatarımı için altyapı hazırlığına başlayan Aksoy’un temel atma töreninin pek yakında olduğu bildiriliyor.

 Çukurçayır mevkiinde 1001 evler projesini yaparak sayısal anlamda önemli bir rekora imza atan Aksoy’un İstanbul’a yatarım yaptıktan sonra, Trabzon’daki konut yatırımları hakkında karar vermesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU TALİMATI VERDİ

KILIÇDAROĞLU TALİMATI VERDİ

 Trabzon CHP’de farklı uygulama olacağı kulislerde konuşulurken, 1 Kasım erken genel seçimi için milletvekili listesinin nasıl şekilleneceği hususunda net açıklamayı İl Başkanı Güzide Uzun yaptı.

 Vekil adaylarından Yavuz Karan ile Ahmet Kaya’nın 7 Kasım listesini yeniden düzenleyelim seçime öyle girelim iddiasında oldukları söylenirken, eski vekil Canalioğlu’nun da adaylık için müracaat ettiği söyleniyor.

 İl Başkanı Uzun ise iddialara karşın şunları söylüyor:

 7 Kasım öncesi önseçim yaptık, önseçimden çıkan milletvekili listesi genel merkezimiz tarafından esas alınarak ilan edildi. Erken seçim 7 Kasım genel seçiminin devamı olduğuna göre bu seçim onun devamıdır, milletvekili listemiz aynen geçerlidir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı da bu yöndedir.

PEKŞEN İZLEMEKLE YETİNİYOR

PEKŞEN İZLEMEKLE YETİNİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, 1 Kasım seçimiyle ilgili olarak gerek parti içindeki söylentilere uzak durduğu gibi basında yazılıp çizilenlere de ses çıkarmıyor.

 7 Haziran’daki milletvekili listesinin önseçim sonucu olduğunu ve bu listenin esas kabul edilmesi için parti kurulları olmak üzere Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun onayından geçtiğini söylemekle yetiniyor.

 Ve parti üst yönetimi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun aynı listeyi erken seçim için de onayladıklarını söylüyor.

 Pekşen için fark etmiyor, genel merkez ne diyorsa onu yapıyor, Trabzon teşkilatının da genel merkezin talimatının dışına çıkma şansı yok.

ANORMALLİK...

ANORMALLİK...

 19 Ağustos TAKA Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü idi, aynı gün kutlama programı kapsamında Forum Alışveriş Merkezi’nde karikatür sergisi açıldı.

Sergide yer alan karikatürler TAKA Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu’nun gazetede günlük yayınlanan karikatürlerinden seçmece idi.

Karikötür sergisinin açılışını AK Parti Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile İl Başkanı Haydar Revi yapmıştı.

Açılış töreni ulusal düzeyde yayınlanan bir gazeteye haber oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi eleştiren karikötürlerin sergisinin açılışını AK Partililer yaptı bağlamında verilen haber bomba etkisi yaptı.

Habercilik açısından söylenecek bir söz yok.

Sanatçı karikatürünü yapabildiği gibi bir başka gazeteci karikatür sergisinin açılışından anlam çıkaran haber yapabilir.

Burada bir anormallik yok.

Anormallik; 19 Ağustos’un üzerinden günler geçmesine rağmen karikatür haberlerinin devam ettirenlerde...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler