Anahtar Deliği - 1 Mayıs saçmalığı. 01.05.2015

Türkiye bu tatil kararını zor verdi ama sonunda 1 Mayıs’ın tatil olarak kutlanmasını sağladı.

Anahtar Deliği - 1 Mayıs saçmalığı. 01.05.2015

1 Mayıs Saçmalığı

Bugün 1 Mayıs, işçi bayramı ve bir gün resmi tatil.

Türkiye bu tatil kararını zor verdi ama sonunda 1 Mayıs’ın tatil olarak kutlanmasını sağladı.

Hükümet 1 Mayıs kutlamasına her zaman olduğu gibi Taksim Meydanı’nı kapattı.

Taksim’i eylem alanı olarak görmek isteyenler ısrar ediyor, belli ki Taksim’e zorla girip eylem yapmak isteyen gruplarla devletin güvenlik güçleri arasında bugün yine arbede yaşanacak, dileriz kimsenin burnu kanamasın.

Taksim’i, Kabe gibi kutsal yer olarak görenlerin başında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geliyor.

Demirtaş bir siyasi partinin genel başkanı olarak hiç utanmadan Taksim’de 1 Mayıs eylemi yapmakla Kabe’de hacı olmayı bir tutabiliyor.

OF HİZMETE DOYACAK

AK Parti 1. sara milletvekili adayı Süleyman Soylu seçim çalışmasına başladıktan sonra ilçesi olan Of’a ilk kez dün gitti.

Seçim koordinasyon merkezinin programlı çalışması kapsamında OF’a giderek halkla buluşan Soylu gibi ilçe halkının da kendisiyle buluşma özlemi içinde olduğu dün ki buluşma ile daha net bir şekilde ortaya çıktı.

Süleyman Soylu halı hazırda teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, büyük ihtimalle seçimden sonra bakan olacak ve hükümette yer alacak. Of, Erdoğan Bayraktar döneminde olduğu gibi Soylu döneminde de hizmete doyacak.

KENDİ ETTİ KENDİ BULDU

Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi’nin de katıldığı törenle CHP Trabzon milletvekili adayları 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşın karşısına çıktı.

Herkes 10 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda olduğu sırada bir kişiyi gözler arada, o kişi de CHP’nin halen tek Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu idi ve Canalioğlu partinin buluşmasında ortada yoktu.

Canalioğlu belli ki kırgındı, kızgındı yeniden aday gösterilmemesine içerlemişti. Ancak, kendisinden başka kimseye kızma hakkı yok Canalioğlu’nun, kendi etti kendi buldu.

CHP LİSTESİNE TERS YÜZ

Atı alıp Üsküdar’ı geçti sözünü bilirsiniz, yani iş işten geçtikten sonra aklın varsa kendinde sakla demeye gelir.

Geçtiğimiz günlerde Akçaabatlı bir siyasetçi anlatıyor, siyaseti şekillendirirken kimsenin aklını beğenmiyor, kendi kafasına göre yapıyor sıralamayı. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş ona da takılmıyor. O ince zekalı siyasetçiye göre CHP’de 1. saraya Ali Türen Öztürk, ikinci sıraya Haluk Pekşen gelse imiş doğrusu da buymuş, CHP o zaman iki milletvekili çıkarırmış.

Ali Türen Öztürk 1. sırada olsa imiş Akçaabat seçmeni daha çok oy verirmiş CHP’ye. Hâlbuki siyaseti bilenler mevcut sıralamaya göre Akçaabat’ın CHP’ye ya da Ali Türen Öztürk’e daha çok ağırlık vermesi gerektiği yönünde görüşleri var.

BAŞKAN GÖĞÜSLÜYOR

Milletvekili aday adaylığı sürecinde AK Parti’nin en çok milletvekili aday adayı olan ilçelerinin başında Araklı geliyordu. Dünyae Şampiyonu güreşçimiz Selçuk Çebi bile ışığı almış aday adaylığı yarışına dalmıştı AK Parti’den.

Öyle ki Tonya’dan ikinci kez Salih Cora’yı 6. sıradan aday gösterme yanlışlığına imza atanlar Araklı’dan bir isme bile ilk altı içinde yer vermedi. İlçede bunun burukluğu yaşanmaya devam ediyor. Bugüne kadar her türlü olumsuz tepkiyi Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi göğüslemeye çalıştı, bari başkana yardımcı olun Araklı’ya ağırlık veren.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler