Anahtar Deliği 01.02.2016

CHP TEŞKİLATINDA TEYAKKUZ HALİ!  CHP’nin bir kadın milletvekili TBMM’deki ofisinde asılı olan Atatürk posterini indirdiği, yine CHP’li bir kadın milletvekilinin iddiasıyla kamuoyunda tartışmaya açıldı.  Devir değişti CHP Atatürk’e bağlı kalmayarak başka ş

Anahtar Deliği 01.02.2016

CHP TEŞKİLATINDA TEYAKKUZ HALİ!

 CHP’nin bir kadın milletvekili TBMM’deki ofisinde asılı olan Atatürk posterini indirdiği, yine CHP’li bir kadın milletvekilinin iddiasıyla kamuoyunda tartışmaya açıldı.

 Devir değişti CHP Atatürk’e bağlı kalmayarak başka şeyler söylemeli diyerek makam odasındaki Atatürk posterini indiren milletvekili bilinmesine rağmen CHP heyeti o ismi bulmak için adeta mum yakmış parlamentoda sözde hain arıyorlar.

 Trabzon CHP il teşkilatı da Atatürk’ün posterinin bir CHP milletvekili tarafından ve odasındaki posteri kaldırma eylemine girişen partilinin bulunarak partiden ihraç edilmesi için adeta kazan kaldırmış, isyan başlatmış durumdalar.

 Trabzon teşkilatının teyakkuz durumu Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından dikkate alınacak durumda değil.

 Zaten Kılıçdaroğlu’da poster indirme olayını kimin yaptığını bildiği halde, o vekili son kurultayın ardından partinin en üst düzeyine getirmesi, topu taca attığının göstergesi.

 CHP’de Atatürk posterinin zamanı geçti diyerek kaldırılması Kılıçdaroğlu tarafından normal karşılanıp, yaptırım uygulanmadığına göre, bu partide siyaset yapan herkese Allah kolaylık versin demekten başka çare yok.

 İMZALARIN AKIBETİ NE OLACAK?

 İMZALARIN AKIBETİ NE OLACAK?

 MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın, 1 Kasım seçiminde parlamento dışında kalmasının ardından, parti içinde kendisine destek verenlerin desteğiyle Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açıp, genel başkan adayı olan isimlerden biri.

 Diğer genel başkan adayları Meral Akşener ve Sinan Oğan.

 Üç isim kutlayın toplanması için 550 civarında delegeden imza toplayarak genel merkeze teslim etti.

 Noter onaylı imzalı dilekçeleri alan genel merkez, kurultay toplama tarihini yine 18 Mart 2018 olarak açıklarken, bir yandan da muhalefet adaylarına imza veren delegelere baskı yaparak imzalarını geri çekmelerini istiyorlar.

 Trabzon MHP teşkilatıyla kurultay delegeleri de Koray Aydın lehine kurultayın toplanması için imza vermişler, geri adım atıp, imzalarını çekmeleri mümkün değil. 

 CUMHURBAŞKANI’NA GİDİYOR

 CUMHURBAŞKANI’NA GİDİYOR

 Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın Trabzon Büyükşehir Belediyle Genel Sekreterlik görevine getirilmesi, parti içinde fırtınaların kopmasına ve tartışmalara yol açıyor.

 Söylentiye göre Yıldırımhan’ın Genel Sekreter olarak Trabzon’da kalmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan.

 Erdoğan, Yıldırımhan’ı Ankara ve başka yere almayı düşünseydi, 2004 yerel seçiminden sonra bu tayini çoktandır yapmış olurdu.

 Demek ki, Yıldırımhan’ın Trabzon’da kalıp görev yapmasını istiyor.

 Son olarak Büyükşehir Beledi Başkanlığı makamında Gümrükçüoğlu ile Bakan Soylu’nun Mazhar Yıldırımhan’ın Genel Sekreterlik görevine atanması konusunda tartışmaları olmuş.

 Tartışma ikili arasında yaşanmış, birbirlerini ikna edememişler.

 Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuyu görüşmek istediğini, Erdoğan’ın demesi halinde atamada sorun yaşanmayacağını söylemiş.

 Genel Sekreterlik konusu şimdilik buz dolabında duruyor.

 Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ne zaman randevu alacak, konuyu ne zaman konuşacak bu da belli değil.

 GELEN GİDENİ ARATMASIN

 GELEN GİDENİ ARATMASIN

 Ara transfere hızlı giren takımlardan biri de Trabzonspor oldu.

 Bordo mavili yönetim ara dönemde hem alıyor hem satıyor.

 Alınan futbolcularla ilgili şimdilik söylenecek lafımız yok, Trabzonspor forması altında oynadıkları maçlarda ne yapacaklarını kestirmek, takıma erken intibak edip etmeyecekleri şimdiden belli değil.

 Büyük umutlar için, büyük paralara alınan nice yıldız isimlerin bordo mavi takıma herhangi bir katkı yapmadan gitmek zorunda kaldıklarını biliyoruz.

 Kaldı ki, Trabzonspor ara transferde aldığı futbolcular yıldız değil.

 Oynadıkları takımlarda işlerini iyi yapan futbolcular, Trabzonspor’a uyum sağlamaları halinde çok üst düzey olmasa bile katkı yapacaklardır.

 Başkan Usta yönetiminin M'bia’yı satması iyi oldu, kendisini Trabzonspor Kulübü’nün üzerinde gören bu yabancının akıbetini camia da bekliyordu, satışla birlikte herkes rahatladı.

 Ancak, M'bia'nın orta sahadaki yeri boş gözüküyor!

 BAYKAL’IN RAKİBİ YOK!

 BAYKAL’IN RAKİBİ YOK!

 Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde rektörlük seçimi önümüzdeki yaz yapılacak.

 En güçlü aday olarak mevcut Rektör Süleyman Baykal görünüyor.

 Baykal adaylığını açıklayarak sahaya indi, karşısına rakip olarak kimin veya kimlerin çıkacağı belli değil.

 Eski rektörlerden İbrahim Özen’in yeniden rektör olma şansı yokmuş, olsa bile son seçimde desteğini Baykal’a verdiği için onun karşısına çıkması camiada hoş karşılanmayacağını bilir. Garanti olmadıktan sonra Özen yeni bir rektörlük yarışına girmez.

 Orhan Aydın, Süleyman Baykal’la geçen seçim yarıştı.

 En güçlü rakip olarak büyük fark yedi.

 Aydın yeniden aday olabilir.

 Yine de yarışta avantaj Süleyman Baykal’da olur.

 UMUT YENİ YIL REKOLTESİNDE!

 UMUT YENİ YIL REKOLTESİNDE!

 Fındık daha iyi para edecek diye, geçen yılın piyasa şartlarını göze alarak fındığını satmayan önemli sayıda üretici var.

 2015 yılının son aylarında fındık fiyatı 13-14 liraya çıkmasına rağmen yılbaşını bekleyip daha fazla fiyata fındığını satmayı düşündüler ama olmadı.

 Yılbaşına doğru fındık fiyatı düşüşe geçti, düşüş halen devam ediyor.

 Fiyat on lira düzeyinde ve çok düşük.

 Şubat ayında da fiyat artışı beklemenin bir yararı olmayacağı görüşünde uzmanlar.

 Bir umut 2016 yılının fındık rekoltesinde.

 Fındık rekoltesi düşük görünürse fiyat artar, elinde 2015 ve önceki yıllardan fındık bekletenler amacına ulaşır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler