Anahtar Deliği - Canalioğlu seçimden umutlu. 27.02.2015

Genel merkezin Trabzon’da milletvekili aday belirleme yöntemine karşı çıkan partinin Trabzon teşkilatları istifa kararı aldı.

Anahtar Deliği - Canalioğlu seçimden umutlu. 27.02.2015

CANALİOĞLU SEÇİMDEN UMUTLU

Genel merkezin Trabzon’da milletvekili aday belirleme yöntemine karşı çıkan partinin Trabzon teşkilatları istifa kararı aldı.

Genel seçime ramak kala CHP’yi büyük bir kaosun beklediği gün gibi açık.

Genel merkez Milletvekili Volkan Canalioğlu’ndan vazgeçmeyerek tüm teşkilatları gözden çıkardı.

18 kişilik milletvekili aday adayları, aday olmama seçime girmeme kararı alırken, il başkanı ile 18 ilçe başkanının tamamının istifa kararı olması, genel merkezi Trabzon teşkilatlarıyla ilgili yeni bir karar almaya zorladı.

Aday adaylarının yarıştan çekilmesi, tüm teşkilatların istifa noktasına gelmesinden sonra, genel merkezin Trabzon’la ilgili alacak olduğu karar, parti örgütlerinde ve tabanda nasıl karşılayacağı merak konusu.

Çekilen aday adaylarının yerine yeni adaylar bulunup, istifa edecek olan teşkilatların yerlerine ise yeni atamaların genel merkez tarafından yapılması an meselesi olarak görünüyor.

Milletvekili Canalioğlu, Trabzon’daki gelişmeleri sıcağı sıcağına ve yakından takip ederken çevresine de moralinizi bozmayın, partili arkadaşlarımız kızgınlıkla istifa kararı alabilirler ama bu onların başka partilere çalışacağı ve oy vereceği anlamına gelmez dediği bildirildi.

AŞIK’IN REFERANSI ALA MI?

Trabzon AK Parti’den sürpriz bir şekilde milletvekili aday adayı olan ve her gittiği yerde iddialı laflar ederek, temayülde birinci çıkacağını söyleyip, birinci çıkmasam aday olmam lafları gündeme bomba gibi düşen Eyüp Aşık siyasette yaptıklarını anlatmaktan geri kalmıyor.

Yaklaşık yirmi yıllık siyasi hayatında Trabzon’a yaptığı hizmetleri anlatan ve yetiştirdiği siyasetçilerle övünen Aşık, bir yandan da yetiştirdiği siyasetçilere güvenmeyerek, siyasete ara verdikten on yıl sonra aday adayı olarak beklenmedik şekilde iktidar partisinden aday adayı olması da çelişki olarak değerlendiriliyor.

Aşık’ı siyasette yakından tanıyan isimler de halen İçişleri Bakanı olan Efkan Ala’yı yıllar önce Dernekpazarı’na kaymakam yapmıştı, şimdi Ala’nın kontenjanından Trabzon milletvekili adayı olmak istiyor ama bu referans kendisine olmaz deniliyor.

KIZILCAHAMAM’DA TRABZON MASAYA YATIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi genel seçime aylar kala Kızılcahamam’da kampa giriyor.

Yarın başlayacak olan Kızılcahamam kampına tüm il başkanlarının yanı sıra Genel Başkan Bahçeli, partinin üst düzey yetkilileri ile milletvekilleri katılıyor.

Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’de, il başkanlık divanını oluşturup, tüm yöneticilere paye verdikten sonra Kızılcahamam’ın yolunu tutacak.

Kızılcahamam kampında, Genel Başkan Bahçeli, Milletvekili Koray Aydın ve İl Başkanı Demeli üçlüsü bir araya gelerek Trabzon’un milletvekili sıralaması üzerinde görüş alışverişinde bulunacağı gelen bilgiler arasında.

YILDIRIMHAN’IN ŞANSI NE?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adaylığına soyunan Mazhar Yıldırımhan ilk olarak Trabzon’da birlik olmalıyız ekip oluşturmalıyız mesajını verdi.

Her gün gittiği ilçe teşkilatı ziyaretinde farklı mesajlar vererek gündeme gelen Yıldırımhan’ın hedefi Of ve Çaykara bölgesinin adayı olarak listede önemli bir sırada yer bulmak.

Seçim bölgesinden müsteşar düzeyinde bir istifa olsaydı kendisinin aday adaylığına soyunmayacağını ifade eden Yıldırımhan, mevcut aday adayları arasında kendisini şanslı görüyor.

PARALELİN NERESİNDESİNİZ?

Nereye gidiyor ve kiminle konuşuyorsak, elimize kağıt kalem tutuşturup bizden AK Parti’nin Trabzon’daki milletvekili sıralamasını yazmamızı istiyor.

Elbette ki, böyle bir sıralamayı yapmak hiç mümkün değil.

Kalemi kağıdı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eline verseniz, onun bile şu sıralar Trabzon milletvekili sıralamasını yapması mümkün olmaz.

Aynı iddia milletvekili sıralamasına direk olarak müdahale edeceği konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de geçerli, o da liste yapamaz.

Milletvekili aday sıralamasında en çok etkili olacak verilerin hiç kuşkusuz yapılan kamuoyu yoklama sonuçları olacaktır.

Bir yandan temayül yoklaması yapılacak, aday adayları teşkilatların kantarına çıkacak, ancak aday sıralaması için en belirleyici etken genel merkezin her il için yaptıracağı kamuoyu anketlerinden çıkacak sonuçlar, genel merkezi karar verme noktasında yönlendirici olacak.

Kaldı ki, paralel yapı ile direk veya dolaylı ilişkisi olan aday adaylarının milletvekili sıralamasına girme şansı hiç yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler