Anahtar Deliği- Başbakan dört eski bakanı sildi mi? 27.01.2015

Davutoğlu’nu dinleyen dört eski bakan, aralarından bir sözcü seçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konu hakkında konuşmasını isterler.

Anahtar Deliği- Başbakan dört eski bakanı sildi mi? 27.01.2015

BAŞBAKAN DÖRT ESKİ BAKANI SİLDİ Mİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dört eski bakanın yüce divana gönderilmesi yönünde kanaat belirttiği ve buna bakanların rıza göstermediği Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

Davutoğlu’nu dinleyen dört eski bakan, aralarından bir sözcü seçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konu hakkında konuşmasını isterler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözcü eski bakanı dinledikten sonra Başbakan Davutoğlu’nun tavrına tepki gösterir, böyle şey olmaz, dört eski bakanın hiçbiri yüce divana gitmeyecek kararlılığını gösterir ve Aralık’ta yapılması gereken yüce divan oylamasının ertelemesini ister.

Geçtiğimiz hafta yapılan yüce divan oylamasında karar dört eski bakanın lehine çıkar, eski bakanlar yüce divana gitmekten kurtulur.

Bu isimler arasında Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’da var.

Bayraktar’ın haziran seçiminde Trabzon’dan yeniden milletvekili adayı gösterilmesine Başbakan’ın sıcak bakmadığı ortaya çıkıyor.

Bayraktar’ın yeniden milletvekili olma hayali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak lafa bağlı.

NEZİROĞLU VE HACIMÜFTÜOĞLU GELİYOR

Ankara kulislerinden basına yansıyan bilgilere göre Trabzonlu olan iki üst düzey bürokratın, 10 Şubat tarihine kadar istifa ederek milletvekili adaylığına soyunacaklarını gösteriyor.

Bu bürokratlar TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacmüftüoğlu.

İki ismin milletvekili adayı olacağı il Trabzon görünüyor.

İktidar partisinden aday olacaklar.

İki isim de bürokrasinin önemli koltuklarında oturuyorlar.

Kamu görevlilerinin milletvekili adaylığına soyunmaları için Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan takvime göre son gün 10 Şubat.

Bu isimlerin 10 Şubat tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri demek, milletvekili adaylıklarının kesin olduğu anlamına gelir.

Çok üst düzey bürokratlar dereyi görmeden paçaları sıvamazlar.

Akçaabatlı İrfan Neziroğlu ile Çaykaralı Seyfullah Hacimüftüoğlu’nun ikisine birden AK Parti’nin Trabzon’dan yer bulması zor görünüyor.

MHP’YE GÜÇLÜ ADAY

MHP’nin Trabzon milletvekili aday sıralamasında Koray Aydın her zamanki gibi liste başı olacağı kesin.

Listenin ikinci sırasına kimin geleceği şimdilik belli olmamakla birlikte, bu sıra için parti içinde çekişme yaşanacağını anlamak zor değil.

İkinci sıranın en güçlü ismi olarak Beşikdüzülü olan ve batı ilçelerinde sevilen bir isim Yavuz Aydın olduğu MHP içinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Ankara’daki Umut Hastaneleri’nin sahibi olan Yavuz’un ekonomik durumu da çok iyiymiş, aday gösterilirse kesenin ağzını sonuna kadar açacakmış.

Kendisini yakın tanıyan ve seçilebilecek bir sıradan milletvekili adayı olmak için çok hevesli olan Yavuz Aydın ’ın seçilebilecek sırada aday gösterilmesinin Trabzon MHP’ye avantaj sağlayacağını partililer kendi aralarında yüksek sesle konuşmaya başladılar.

Trabzon’da MHP’nin sıralamasını yapacak olan isim hiç kuşkusuz Koray Aydın olacak.

Trabzon dengesini ve parasal kaynağın seçim döneminde ne derece önemli olduğunu bilen Aydın’ın da Yavuz Aydın’ı listenin en iyi yerinde değerlendireceği gelen bilgiler arasında.

BAKAN YARDIMCILARIN AKIBETİ

Ankara’da bakan yardımcısı olarak görev yapan 15 üst düzey yönetici var.

Bu isimlerin çoğu eski milletvekili.

2011 genel seçiminde AK Parti’de seçilebilecek yerlerde sıra bulamadıkları için ya da listelerde oldukları için seçilme imkanı bulamadıklarından, bakan yardımcılığı koltuğuna oturtuldular.

Bakan yardımcılığı koltuğunda oturan ve milletvekili seçilme hayaliyle yanıp tutuşan, milletvekilliği hiç yapmamış isimlerden biri de Muhammet Balta.

İlginçtir, 15 bakan yardımcısının tamamı, milletvekili adayı olmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine mazhar olmak için kendisinden randevu talep etmeleri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep edenler arasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’da var.

Cumhurbaşkanı bakan yardımcılarından hiçbirine halı hazırda randevu vermemiş.

Kendilerini bir isme havale etmiş, 15 bakan yardımcısıyla Cumhurbaşkanlığı köşkünden bir yetkili ilgileniyor.

Bakan yardımcıları da bu isme özgeçmişlerini içeren dosyalarını veriyor.

Bu dosyaları Cumhurbaşkanı önüne geldikten sonra inceleyecek ve görevlerinden istifa etmesi gereken bakan yardımcılarına sinyali verecek.

İSTİNYE EYLEMİNDE KAPLAN ÖN SAFTAYDI

Bir siyasi partinin başarısı için belli şahısların çabası her şey demek değil.

Ancak, işe bilen ve teşkilatları çalıştıracak argümanlar devreye sokan siyasetçiler bir kişi olsa da farkını gösteriyor.

MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Oktay Kaplan’a, teşkilatlardan sorumluluk görevi verildi.

Teşkilatçılığı bilen ve siyasette hayli pişen Kaplan, partisinin ilçelerde yeniden teşkilatlanması ve seçimleri aşamasında farkını gösterdi.

Kongrelerden önce çoğu ilçede yönetim toplantısı yapılamazken, şimdi ilçe örgütleri tam kadro çalışma yapmaya başladılar.

7 Şubat’ta yapılacak il kongresinde sorun yaşamayız, Başkanımız Demeli ittifak kararla görevine devam eder düşüncesini taşıyor, olması gereken bu diyor.

Hafta sonunda İstanbul’da yapılan ve İstinye’de gerçekleşen Trabzonspor taraftarlarının eylemine katılarak en ön safta yürüyen Kaplan, nereden gelirse gelsin bordo mavili kulübe yapılan haksızlıklara karşı sessiz ve eylemsiz durmamız mümkün değil diyerek, bordo mavili camiaya mesaj vermeyi ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler