Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu Boyunu aşmıştır. 26.12.2014

İdmanocağı kümeye gidiyor. Kalepark halka açılıyor. Birinci sıra Erdoğan Bayraktar'ın

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu Boyunu aşmıştır. 26.12.2014

HACIOSMANOĞLU BOYUNU AŞMIŞTIR

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son mali genel kurulda yaptığı konuşmasında, eski kulüp başkanlarından Faruk Özak’ı azılı düşmanı olarak ilan etti.

Eski futbolculardan bir grup Haciosmanoğlu’na tepki gösterdi.

Ardından da Divan Başkanlık Kurulu bir açıklama yaptı, suya sabuna değmeden, isim telaffuz etmeden, güya Özak’a sahip çıkıldı.

AK Parti Özak’a sahip çıkmadı, iktidar partisinden bir açıklama gelmedi düne kadar.

Gazetecilerin sorusu üzerine İl Başkanı Haydar Revi, Özak’ın Trabzonspor ile özdeşleştiğini, sporun fair play kuralları içinde yapılmasını işaret etmekle yetindi.

Tüm bunlar Trabzonspor camiasını temsil eden bir makamda oturan Haciosmanoğlu’nun Faruk Özak gibi bordo mavili kulübe kırk yılını vermiş bir ismi düşman ilan etmesinin yeterli cevapları değil.

Trabzonspor Başkanı’nın Özak’la kişisel bir hesabı varsa bunu kulüp üzerinden yürütmesi mümkün değil.

İkili arasında özel bir mesele olmadığına göre bordo mavili camiayı temsil eden kulüp başkanının kulübe her kademede hizmet vermiş ve bundan sonra da hizmet vermeye devam edecek olan bir ismi azılı düşman ilan edemez, bordo mavili camia Haciosmanoğlu’na böyle bir inisiyatif kullanma hakkını vermemiştir. Böyle bir laf etme hakkı da yoktur.

İDMANOCAĞI KÜMEYE GİDİYOR

Trabzon’un en köklü kulüplerinin başında hiç kuşkusuz İdmanocağı gelmektedir.

Trabzon futboluyla özdeşleşmiş olan bu tarihi kulüp, son yıllarda salon sporlarına önem vermesi ve bu alanda başarıyı da yakalamasıyla konuşuluyor, sürekli gündemde oluyor.

Fakat, birinci amatör kümede mücadele eden ve hiç küme düşmeyen tek kulüp olan İdmanocağı futbol takımının gidişatı hiç de iç açıcı değil.

Güçsüz rakiplerinden bile fark yiye yiye küme düşmeye en yakın aday olarak görünen İdmanocağı futbol takımının fanatik taraftarları, takımın kötü gidişatı dolayısıyla Kulüp Başkanı Mehmet Öz’ü affetmiyor, salon sporlarına önem verdi, futbolu unuttu diyorlar.

İdmanocağı Kulübü’nün Trabzon basınındaki fanatik taraftarları, futbol takımının kötü gidişatından sorumlu tuttukları Başkan Öz’e ihtar gönderme hazırlığı içine girmiş durumdalar.

KALEPARK HALKA AÇILIYOR

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan göreve geldiğinde kurumun geliri yıllık 370 bin TL idi, bu geliri 3 milyon 300 bin TL’ye çıkardı.

Bu gelir artışını nasıl mı sağladı?

Vakıf mallarına sahip çıkarak, vakıf mallarını piyasadaki cari değerleri üzerinden kiraya vererek yaptı.

Nasılsa bu vakıf malıdır diyerek kimseye peşkeş çekmedi, geçmişte yapılan yanlışları gördü ve yanlışta ısrar etmedi, düzeltme yoluna gitti.

Yıldırımhan, Kalepark’ı da vakıf malları arasına kattı.

Hazine’ye ait olan Kalepark şimdi vakıfların malı.

Burayı halka açmayı düşünüyor ama acele etmiyor.

Askeriye, Yıldızlı’da ordu evi inşaatı yapıyor, bu inşaat bitip de faaliyete geçtiği an Kalepark’ın halka açılması gündeme gelecek.

Bir anlamda Kalepark eski şekline dönmüş olacak.

Ortahisar Belediyesi’de halka açık bir mekana dönüştürmek için Kalepark’ı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden istiyor.

Kalepark pek yakın bir zamanda halka açılacak Yıldırımhan’ın anlayışıyla parayı veren düdüğü çalacak.

BİRİNCİ SIRA ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın siyasi geleceğiyle ilgili şehirdeki algı Bayraktar’ın lehine değişmeye başladı.

Bakanlık görevinden alındıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan Bayraktar’ı bir daha milletvekili adayı göstermez diyenler, şimdilerde ise 5 Ocak’ta yapılacak yüce divan oylamasında Erdoğan Bayraktar aklanması halinde 7 Haziran 2015’de yapılacak genel seçimde Trabzon’da birinci sıranın en güçlü adayıdır şeklinde ağız değiştirmeye başladılar.

Hiç kuşkusuz 5 Ocak yüce divan oylaması Bayraktar’ın siyasi geleceği açısından çok önemli.

Genel kurulda yapılacak oylamanın Bayraktar lehine tecelli edeceğini ve Yüce divana sevkine gerek görülmeyeceği yönünde Ankara siyasetinden de haberler geliyor.

Açıkçası, kamuoyu tekrar Bayraktar’dan yana döndü.

TRABZON BASINI GALADA BULUŞUYOR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimi bu zamana kadar hiçbir yönetimin düşünmediği bir etkinliğe imza atarak, Trabzon basınıyla ilgili bir belgesel hazırladı.

Bugün bu belgeselin galası yapılacak.

Saat 14’te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gösterilecek olan belgeselin, Trabzon basınına her kademede hizmet vermiş olan basın emekçileri tarafından beğenileceğini umuyoruz.

Cemiyet yönetimi bir farklılık yaratarak böyle bir projeye imza atarak, bir ilki başarmış oluyorlar.

Cemiyet Başkanı Turgut Özdemir olmak üzere yönetimini ve belgesele emeği geçen meslektaşlarımızı kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler