Anahtar deliği - Önce ana muhalefet sonra iktidar. 21.5.2015

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Trabzon’a geliyor. Saat 13.30’da Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

Anahtar deliği - Önce ana muhalefet sonra iktidar. 21.5.2015

ÖNCE ANA MUHALEFET SONRA İKTİDAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Trabzon’a geliyor. Saat 13.30’da Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

Trabzon’a seçimden seçime gelen, ekstra gelişlerini salon toplantılarına ayıran Kılıçdaroğlu’nun bugün vereceği mesajlar CHP tabanı tarafından bir hayli önemseniyor. Trabzon’dan bir milletvekili çıkaran CHP’nin iki milletvekili çıkarması için ne gibi mesajlar vereceği diğer seçmen tarafından da merak edildiği gibi, özellikle 2. sıra milletvekili adayı Ali Türen Öztürk’de Kılıçdaroğlu’ndan kendisini meclise taşıması için medet umuyor.

Bugün saat 13.00’de Meydan Parkı’nda kurulacak kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı kürsüden yarın da saat 17.30’da Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon halkına hitap edecek.

CANALİOĞLU TAVIR KOYDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun katılıp katılmayacağı dün geç saatlere kadar belli değildi.

Kılıçdaroğlu’dan davet gelmedikten sonra Canalioğlu mitinge katılmayacak, programa katkı yapmayacak. Adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu’nun Canalioğlu’na her fırsatta bekle çalışmana devam et demesine rağmen kendisini kenara koyması Canalioğlu’nun çok zoruna gitmiş, önseçime de onun için girmemiş. Canalioğlu’nun açık tavrı devam ediyor.

PROPAGANDA KASETLERİ DERS ÇALIŞMAYI ENGELLİYOR!

Seçim döneminde her türlü atış serbest.

Siyasi partiler her türlü müziği çok açık bir şekilde kullanıp reklam yapıyorlar. Bir yandan da üniversite öğrencileri seçimden bir hafta sonra yapılacak sınava hazırlanıyorlar. Dershane sahipleri gibi veliler ve öğrenciler özellikle şehir içindeki gürültüden çok rahatsız, ders çalışılamıyor, dayanılmaz bir gürültü oluyor. Buna yüksük seçim kurulu bir kural koyarsa ancak siyasi partilerin yüksek sesle yaptıkları tanıtımlar engellenebilir.Ya da sesli propaganda yöntemine çeki düzen verilebilir.

ÜST AKIL VAR

Ak Parti’nin temel taşları olarak anılan milli görüş geleneğinden gelenler Trabzon milletvekili sıralamasına başta itiraz etmişlerdi.

Zaman geçmesine Süleyman Soylu’nun başarılı şekilde kaptanlık yapmasına rağmen halen alışamadıkları anlaşılıyor. 2011 genel seçiminde olduğu gibi 7 Haziran seçiminde de milletvekili aday listesine milli görüşçü alınmamasının sebebi üst bir akıl olsa gerek. Her ne kadar Trabzon listesini bu dönem Süleyman Soylu yaptı deniyorsa bile inandırıcı değil. Bu listeyi Soylu yaptıysa, 2011 listesini kim yapmıştı ki, milli görüşçü listeye koymamıştı?

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER TEPKİSİZ AMA SESSİZ DEĞİL!

Milli görüş kökeninden geldikleri halde Trabzon’da AK Parti içinde bir hayli etkin olan ve etkinlikleri devam eden bunca insanın, milletvekili adayı taleplerinin karşılanmamasında yıllarca aynı parti içinde Asım Aykan ile Kemalettin Göktaş kavgasının olduğu, bu isimlerin arkasına geçip kavgayı sürekli körükleyenlerin de bu vebale ortak olduğu kulislerde konuşulmaktadır.

Bugün kalkıp da son iki seçimde milli görüşçü aday gösterilmemesini günahsız bazı isimlere fatura etme çabası doğru değil. Biraz olsun geçmişe de bakmak lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler