Anahtar Deliği - Trabzon'dan gittiler başarılı oldular.21.10.2014

Trabzon'dan gittiler başarılı oldular.21.10.2014

Anahtar Deliği - Trabzon'dan gittiler başarılı oldular.21.10.2014

TRABZON’DAN GİTTİLER BAŞARALI OLDULAR

Trabzon’da kalanların kısmeti mi bağlı nedir, başarıyı yakalamakta herkes zorlanıyor.

Bu şehirden gidenler ise her alanda başarıdan başarıya koşuyorlar.

Trabzon kendi siyasetçilerini başarısız diye eleştirip, yerden yere vurmaya devam etsin, bu şehirde siyasete başladıkları halde gittikleri İstanbul’da başarıdan başarıya koşuyorlar.

Bu isimler, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’dan başkası değil.

Araştırma şirketi ORC’nin yaptığı araştırmaya göre, en çalışkan milletvekilleri sıralamasında partisinde ilk on milletvekili arasına giren Oktay Saral gibi CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi’de kendi partisinde en çalışkan milletvekilleri sıralamasında 7. sırayı almış.

Trabzon milletvekillerinden hiç biri en başarılı milletvekilleri listesine giremezken, bir dönem Trabzon milletvekili olan Hamzaçebi CHP’nin en çalışkan yedinci, Of belediye başkanlığı görevini bırakarak 2011 genel seçiminde İstanbul AK Parti’den milletvekili seçilen Oktay Saral ise kendi partili vekiller arasında onuncu sıraya yerleşmiş.

Bu şehrin huyundan mıdır suyundan mıdır nedir, bu şehirden çıkıp başka şehirlere yerleşen ve her alanda mücadele veren hemşerilerimiz alanında mutlaka dereceye giriyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN İLGİNÇ ANKETİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibi başarılı mı başarısız mı sorusunu şehirde kime sorarsanız sorun farklı yanıtlar almanız mümkün.

Büyükşehir’i başarılı bulanlar da var başarısız bulanlar da çoğunlukta.

Büyükşehir Belediyesi ilginç bir anket yaptırmış kendi çalışanları arasında.

Belediye çalışanları belediyenin vatandaşla olan iletişimini çoğunlukla başarısız olduğu sonucuna varılmış.

Belediyenin kendi çalışanları belediyenin vatandaşla diyalogunu başarısız bulurken, bu sorunun vatandaştaki yanıtı da elbet farklı olmayacaktır.

Ankette çok ilginç bir yanıt daha çıkmış.

Belediye çalışanlarının yüzde 40’ı belediyede çalışmaktan memnun olmadıklarını bildirmişler.

Yani bunca işsiz sokaklarda boş boş gezinirken hemde..
İlginç!

KTÜ TEKEL BİNALARINI KAPTI

Trabzon’un yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan devlet eski bakanı Eyüp Aşık tarafından, Düzköy yolu üzerinde yaptırmış olduğu tekel binalarının nasıl değerlendirileceği nihayet sağlam bir kazığa bağlanmış.

Tekel’in özelleştirilmesinden sonra Maliye Bakanlığı’na devredilen Düzköy yolu üzerindeki tekele it binalar, önce özel bir üniversiteye tahsis edilmişti.

Eski Trabzon milletvekili merhum Mustafa Cumur’un da gayretleri ile özel İstikbal Üniversitesi’ne bu binaların tahsisi yapılmıştı.

O dönem İstikbaş Üniversitesi eğitime bu binalarda başladı başlayacak denmişti.

Ne olduysa oldu, İstikbal Üniversitesi mi vaz geçti, Maliye Bakanlığı binaların özel üniversiteye tahsisinden mi vazgeçti bilinmez, binalar Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne tahsis edildi.

Evet, Düzköy yolu üzerinde bulunan tekel için yapılan binaları Maliye Bakanlığı KTÜ’ye tahsis etti.

KTÜ burada yüksek okul mu fakülte mi açacak henüz belli değil.

ULUSOY’UN KOLTUĞUNA ÜÇ TALİP
İş dünyasının duayen ismi Ali Osman Ulusoy’un vefatının ardından, sivil toplum kuruluşlarındaki koltuğu birer birer dolduruluyor.

Yıllarca aralıksız görev yaptığı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı koltuğu önceki hafta sonu oda meclisinin yaptığı seçimle dolduruldu ve TTSO’nun yeni Meclis Başkanı Şadan Eren oldu.

Merhum Ali Osman Ulusoy’un yıllarca başkanlığını yaptığı başka bir sosyal faaliyet alanı olan Karadeniz Kulüp’te de Ulusoy’dan boşalan başkanlık görevinin taliplileri olduğunu duyuyoruz.

Ulusoy’la yıllardır yönetimde birlikte görev yapan, Hayrettin Hacisalihoğlu, Selahattin Bahadır ve Hikmet Onur’dan üçü de koltuğa talip.

Ancak, Karadeniz Kulüp yönetim kurulu, TTSO meclisi kadar aceleci değil, hele merhum Ulusoy’un kırkı çıksın diye bekliyorlarmış.

Aytan alta da Hayrettin Hacisalihoğlu, Selahattin Bahadır ve Hikmet Onur arasında başkanlık yarışı devam ediyormuş.

Karadeniz Kulüp’ün bulunduğu yerin alt katında Oflular Derneği vardır, eğer bu dernek Kardeniz Kulübü yönetim kurulu başkanlık seçimine direk müdahale ederse, Karadeniz Kulüp Başkanlığı için Ulusoy’dan boşalan koltuğa Hikmet Onur avantaj sağlar.

BIÇAKÇIOĞLU NEYİ İTİRAF ETTİ

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, eski milletvekili ve tabandan gelen bir siyasetçi olarak lafını esirgemeyen bir yapıda olduğu biliniyor.

Fırsatını buldu mu lafı gediğine koymada ustadır.

Geçen hafta içinde yapılan Büyükşehir Belediye meclis toplantısında da önemli bir konuşma yaparak, hem nalına hem de mıhına vurmuş.

Ankara bürokrasisinden girmiş, Büyükşehir bürokrasisinden çıkmış, üstüne üstlük iktidar belediye başkanı olarak ne Ankara’nın üst düzey bürokratlarına ulaşamadıklarını, Büyükşehir bürokratlarına da laf anlatamadıklarını söylemiş.

En acı olanı da belediye personeline maaş veremediğini itiraf etmiş.

Belediye çalışanlarına maaşlarını zamanında ödeyen en iyi belediye başkanıdır, gerçeği biz tarih olduğunu sanıyorduk.

İktidar partisine mensup bir belediye başkanı olan Bıçakçıoğlu’nin kendisi gibi maaş vermekte zorlanan belediye başkanlarına tercüman olduğu için de kendisini kutlamaları lazım.

Bıçakçıoğlu meclis konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na da sitemler göndermiş, ağabeyliğini yap çağrısında bulunmuş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler