Anahtar deliği. Trabzonspor'da sır gibi saklanan ne? (21.09.2014)

Trabzonspor'da sır gibi saklanan ne?

Anahtar deliği. Trabzonspor'da sır gibi saklanan ne? (21.09.2014)

TRABZONSPOR’DA SIR GİBİ SAKLANAN NE?

Trabzonspor'un İstanbul Kartal’daki Sosyal Tesisleri olduğunu herkes bilir.
Kulübün İstanbul’da yaşayan taraftarları için bir irtibat bürosu görevini de görür.
Yanı sıra işletmesi özel bir firmaya verilmiş olan 500 kişilik Karayemiş Balo Salonu, 150 kişilik Şimal Bar, Otantik dekorasyonu ile Yoroz Restoran, 144 kişilik Cevdet Sunay konferans salonu, tenis kortu, halı sahası ve satış reyonu mevcuttur.
Buraya ilgili ortaya çok çarpıcı iddialar atılıyor.Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu burayla ilgili harekete geçtiği ve burayı TOKİ’nin alarak Trabzonspor’a müthiş bir gelir elde edildiği ve sır gibi saklandığı söyleniyor.
Belki de bankalardan çekilen faizli krediler buradan gelecek gelire güvenilerek yapıldı.
Kimbilir.
Fakat şunu söylemek istiyoruz.
Sayın Hacıosmanoğlu burayla ve Trabzonspor’un geleceğinde büyük gelir getireceği ifade edilen HES Projesi’nin son durumuyla ilgili bir açıklama yapması gerekir.


TRABZON’UN İL GENEL MECLİSİ ESKİ BAŞKANI NEDEN 'MAĞDURUZ' DEDİ

Arzu Birinci Yalçınalp.
Bu isim Trabzon gündemine uzak bir isim değil.
Daha düne kadar Trabzon’un yerel parlamentosunun lideriydi..
Yani Trabzon İl Genel Meclisi Başkanıydı..
Şimdi işinde gücünde.. ‘yaşadığı siyasi hayal kırıklıkları’ ‘siyasi yaşamda gördüğü yanlışlar’ biraz siyasetten soğutmuş ve kendi işine gücüne, çocuklarına dönmüş.
Tamamen ailesine ve işine zaman ayırmaya başlamış durumda..
Fakat eski başkan Yalçınalp, gördüğü eksikleri de kamuoyuyla paylaşmaktan geri kalmıyor.

Korkmuyor, çekinmiyor.

Yine ilginç bir konuyu yazdı sosyal medyada..

Bakın o satırları neler ve neyle ilgili…

“Ortahisar Belediyesi biz eksperlerin (gayrimenkul değerleme uzmanlarının) en rahat evrak edindiği, bilgi aldığı bir belediye idi ! Kimin fikridir, nerden çıktı bilinmez (İmar Durum) Yapı Kullanma ve Yapı Ruhsat incelemeleri için Çarşamba-Cuma günlerini tespit etmişler. Kredi başvurusu yapmış ve işleminin bir çok değişkene bağlı olarak çok acil olduğu vatandaşa yardım edebilmek için yeri geliyor ki mesai saatlerinin devamında rapor yazıyoruz ancak gel gör ki Belediye gün uygulamasından ötürü evrak eksikliğinden günlerce beklemeye mahkum ediliyoruz. Öyle ki kimisi işlemini yapıp çek ödemesini yetiştirmeye çalışan esnaf, kimisi de tapu işlemini yapıp yurt dışındaki evine geri dönmek için uçak saatini-mesai saatini kaçırmamayı bekleyen işlem sahibi. Eksperlerin vatandaşa hizmet ettiği gerçeğiyle sürecin kolaylaştırılması, engellerin çıkarılmaması hususunda ilgili birime konuyu ilettik ancak dikkate alınmadı. Bu paylaşımım başkanlık nezdinde dikkate alınırsa yardımcı olunacağından yana şüphem yok. Herkese kolay gelsin.”


TONYALI SANATÇI NE İÇİN UYARI YAPTI?

Trabzonlu sanatçı Apolas Lermi, yüz binlerce kişinin yer aldığı sosyal medya duvarından şölye bir uyarı yazısı paylaştı.

İlginç bulduk bizde paylaşalım dedik.

İşte o yazısı:

ÖNEMLİ DUYURU…

Sevgil Tonyalı Hemşerilerimiz;

Yakın zamanda Tonyalılar Derneği Eğitime Destek Gecesi adı altında bir organizasyon yapılacak. Tonyalı sanatçıların da katılacağı bu organizasyonu yapan ajansın samimiyetini ve güvenilirliğini sorgulamanızı önemle bildirmek isteriz.

İyi niyetle bu organizasyonda yer alacak sanatçı arkadaşlarımızı da bu ajansa karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Çünkü Apolas Lermi geçtiğimiz Mayıs ayında bu ajansın sorumluluğunda bir turne yapmış ve bu turne sonucunda ciddi bir şekilde mağdur edilmiştir. Söz konusu ajans ve bu ajansın sahibi verdiği sözleri tutmamış, sorumluluğunu yerine getirmemiştir.

Eğitime Destek gibi hassas bir başlık altında duygularınızın sömürülmesine izin vermeyiniz.

Böyle bir organizasyonu üstlenecek daha güvenilir kurumlar oluşursa biz de elimizden gelen desteği veririz. Saygılar.


RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A AKYAZI SORULSUN MU?

Trabzon’da Akyazı’ya isim önerisi tartışması bir başladı ki sormayın..

Bitmek bilmiyor.

Biteceğe de benzemiyor.

‘Bunu ancak sonlandıracak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ diyenler var.

Konu o’na objektif iletilirse bu tartışmanın yaşanmasını ve uzamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da istemeyeceğini düşünüyorlar.

Son olarak CHP meclis üyesi Cahit Erdem bir uyarı yaptı.

Erdem şunları söyledi;” Gençlik ve Spor tesislerine isim verme yönetmeliğine göre spor tesislerine isimi spor bakanı verebilir ayrıca öneriyi Ortahisar Belediyesi sınırları içinde Ortahisar meclisi yapar... Siyasi parti tüzüklerinde Gurup başkanları il başkanlarıdır meclisteki sözcüleri grup başkan vekilleridir... AKP Meclis üyeleri bile önergeyi mecliste başkan okuyunca duydu. Konuşmam içinde geçen bir sorum ‘Trabzonspor açıklama yaptı bu önerge yanlıştır?’ dedim başkan bütün basının huzurunda ‘Trabzonspor ile konuştum’ dedi açıkça yalan konuştu. Zira divan başkanı bütün medyaya açıklama yapmıştı, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Uzunay bana ‘yönetim olarak bizimle kimse konuşmadı’ dedi... Siyasi geleceği için insanlar gerek partisini gerekse trabzonsporu ve bu şehri oldu bittiye getirirse sonu inşallah hayırlı olur. RTE Kendisine sorulur da hayır derse bu şehir ne durumuna düşer... Acaba karar verenler bunu hiç düşündüler mi...?”


MECLİSTE BONZAİ TARTIŞMASI

Kulağımıza bizi çok şaşkına çeviren bir bilgi geldi.

Yer Çarşıbaşı.

Meclis toplantı halinde.

AK Partili meclis üyesi Hatice Kobya, son günlerde küçük yaşlara kadar inen Bonzai uyuşturucu maddesine dikkat çekmeye meclisten karar almaya karar vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Buraya kadar herşey normal.

Kobya,” Gençlerimizi bu konuda uyarmalıyız” dedikten sonra araya yine kendi partisi AK Parti’den meclis üyesi Ali Osman Demir giriyor.

İşte bu noktadan sonra olan diyaloğu duyunca bizde şaşkına dönüyoruz.

Çünkü Demir şunu diyor: “Yahu bırakalım. Zaten kullanan 4 yıl sonra ölüyor. Ölür gider”

Bu sözler bonzaiyi gündeme getiren Hatice Kobya’yı çileden çıkartıyor.

“O’nlar bizim gençlerimiz nasıl böyle bir şey söylersiniz, ne yani ölüme mi terk edelim.” diyerek buz gibi bir havanın esmesine neden oluyor.

Şaşırdık tuhaf bulduk!


TRABZONLULARA PAZAR ÖNERİLERİ

Bugün Pazar.

Herşeyi bir kenara bırakın.

Ailenizle şöyle bir Maçka Vadisi yapın.

Hatta Pilav Dağı’na uğrayın.

Fazla yol gitmeyeceksiniz emin olun.

Kentin içine değil de şöyle doğusuna doğru gitmek istiyoruz derseniz eğer.

En iyisi Araklı’ya gidin.

Tilki Beli ve ardından Asmasu Şelalesi’ni görün.

Baktınız Ayder, Fırtına Deresi de yapabilirsiniz.

Hatta daha da öteye giderseniz Arhavi’deki Mençuna Şelalesi ve Osmanlı döneminden kalka iki köprüde fotoğraf çektirmişsiniz.

Kentin batısı da olur canım derseniz..

Hıdırnebi de olabilir.

Yalnız Çarşıbaşı Plajı’nı es geçmeyin.

Ucundaki fenere çıkıp, dalgaların kıyıyı nasıl dövdüğüne şahit olun.

Uzun lafın kısası ‘günaydın’

Trabzon sizi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler