Anahtar Deliği - Şampiyon gururla sunar!.21.04.2015

Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi bu şampiyonada temsil eden Erdoğdu Anadolu Lisesi önüne çıkan tüm rakiplerini yenerek Trabzon’a bir dünya şampiyonluğu getirdi.

Anahtar Deliği - Şampiyon gururla sunar!.21.04.2015

Şampiyon gururla sunar!

Dünya liseler arası futbol şampiyonası Amerika kıtasının çok tanınmayan ülkelerinden Guatamala’da. Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi bu şampiyonada temsil eden Erdoğdu Anadolu Lisesi önüne çıkan tüm rakiplerini yenerek Trabzon’a bir dünya şampiyonluğu getirdi.

Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin bu tarihi başarısıyla Trabzon futbolu olarak ne kadar gururlansak azdır. Bu başarıyı Trabzon’a daha önce getiren Trabzon Lisesi’nin anmadan geçmek olmaz. Trabzon Lisesi’nin 2003 yılındaki dünya şampiyonluğu başarısını anmak Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin gururlu şampiyonluğunu gölgelemez. Bizim çocuklarımız bunu hep yapıyor da Trabzonspor elin hurdalarıyla şampiyonluğa ulaşmak için neden beyhude uğraşıyor, ne kadar anlamsız değil mi?

ÖZAK’SIZ OLMAZ

Trabzon’un yetiştirdiği önemli futbol adamlarından Özkan Sümer’in Trabzon’daki kankası İsmail Yavuz’dur. Bu ikili en gizli sırlarını bile paylaşırlar, iş ortaklıkları bile var. Allah muhabbetlerini artırsın.

İsmail Yavuz, Özkan Sümer’le ilgili ne anlatırsa tek elden anlatır, aracısız, süzgeçten geçirmeden, dosdoğrudur. Sümer’in, son dönemlerde Trabzonspor’un başına eski başkanlardan Faruk Özak’ın herhangi bir dayatmaya maruz kalmadan çalışabileceği bir yönetim belirlemesi gerektiğini söylediğini bizzat İsmail Yavuz’dan dinledik.

Sümer’in bu teklifine Sayın Özak henüz olumlu bir yanıt vermemiş, Özak’ın böylesine önemli karar anlarında acele etmez, zamana yayar bilir ki iş mesuliyet istiyor, altından kalkabileceğini anladığı an da kamuoyu baskısına yok diyemez.

Yalnız Sümer’in lafıyla da Özak başkan adaylığını kabul etmez, tüm güçlerin birleşmesini ister. Çünkü, Trabzonspor’un yükü çok ağır, bu yükün altından kalkmak için ancak Özak’ın sabrı, bilgisi ve becerisi ile başarılı olunur.

SEZEROĞLU, SOYLU’YU AĞIRLADI

Trabzon’un akil adamlarından biri Tayfun Sezeroğlu’dur. Trabzon için yapmadığı fahri görev, elini taşın altı5na koymadığı yer kalmamıştır.

Nükteli konuşmaları, esprileri ve şehir hakkında doyurucu ve çok derin tarihi ve sosyal bilgiye sahip olması şehre gelen misafirlerin de ilgisini çeker, şehir halkıyla muhatap olmak isteyenlerin ilk durak yeri Tayfun Sezeroğlu’nun Kunduracılar Caddesi’ndeki kendi ifadesiyle 12 metre kare kuyumcu dükkânıdır.

Sezeroğlu’nun dün ki misafiri her ne kadar Trabzonlu Süleyman Soylu olsa bile ne de olsa Soylu Trabzon siyasetine yakın bir isim değil, ilk kez Trabzon’da siyasete başlıyor ve üzerinde iktidar partisinin ekip başlık görevi var.

Tayfun Sezeroğlu’nun dükkanına Süleyman Soylu ile partililer doluştular ama muhabbet daha çok ikili arasında geçti. Çünkü daha önce de ikili yine aynı mekanda buluşmuşlardı, Soylu’nun DP genel başkanlığı sırasında. İlginçtir o zaman da Soylu’nun en yakınında Diş Hekimi A. Uğur Zihni vardı, dün de fotoğraf değişmemişti ama Soylu’nun söylemleri konumuna göre değişmişti.

PARASIZ SİYASET OLMAZ Kİ!

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen teşkilatlar ile milletvekili adayı arkadaşlarını toplamış ve onlara garanti vermiş, bu seçim paradan yana sorunumuz olmayacak, genel merkezle de konuştum istediğimiz desteği alacağız, genel merkezin desteği yeterli olmaz ise ben destek olacağım demiş.

Pekşen’in bu taahhüdü teşkilatlar gibi adayları da rahatlatmış, CHP bu seçimde parasızlık mazeret gösterilerek herhangi bir programda kısıntıya gidilmeyecek, vatandaşa ulaşmak için tüm imkanlar seferber edilecek ulaşılmamış bir fert kalmayacak.

1. sıra milletvekili adayı Pekşen gibi ikinci sıra adayı Ali Türen Öztürk’ün de parasal yönden partiye gerekli katkıyı yapacağına dair söz vermesi CHP’ye adeta doping olmuş, eski tüfekler biz parasızlık yüzünden ne sıkıntılar çektik, şimdiki nesiller bizden şanslı, aday olanlar imkan sağlıyor, parayı veriyorlar vermeseler de buluyorlar, parasız da siyaset yapılmaz ki!

YILDIRIMHAN’A GENEL MÜDÜRLÜK

2011 genel seçiminde Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti’den Trabzon milletvekili adayı olan Mazhar Yıldırımhan, bu seçim de aynı yolu denedi, yine aday gösterilmedi. Ancak bu kez farklı bir yol izliyor.

Aday gösterilmedi diye bürokrasideki görevine dönmekte acele etmiyor. Belli ki Süleyman Soylu kendisine daha üst düzey bürokraside görev için söz vermiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğu konuşuluyor. Süleyman Soylu bakan olursa Mazhar Yıldırımhan Vakıflar Genel Müdürü olacak. Tanıdığımız Yıldırımhan o koltuğun hakkını fazlasıyla verir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler