Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu'nun azami gücü bin üye 20.12.2014

Bayraktar'a büyük destek. Revi ve yönetimi resmiyet kazanıyor.

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu'nun azami gücü bin üye 20.12.2014

HACIOSMANOĞLU GERİ ADIM ATSA DA FARK ETMEZ

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bugün yapılacak olağan mali genel kurul öncesi iki konudan tepki aldı.

Birincisi, gündeme ilave etmiş oldukları, tüzüğün 7. maddesinde değişiklik öngören, yönetime gayrimenkul alım satım yetkesi veren madde.

Diğeri ise üç gün önce kongre üyelerine atılan kongreye davet mesajının tamamen kavga içerikli olması.

Haciosmanoğlu’nun bu iki önemli hatası bu kulübe geçmişte başkan veya yönetici olarak hizmet etmiş olan insanları harekete geçirdi.

Trabzon Ticaret Borsası salonunda toplantı üstüne toplantı yapıldı ve bugün saat 10’da başlayacak olağan mali genel kurul toplantısı için önlemler alındı.

Bu hareketlenmeyi gören Başkan Haciosmanoğlu iki yanlışından da geri adım attı.

Önce gündeme konan tüzüğün 7. maddesinde öngören değişikliğin, genel kurul sırasında önerge verilerek geri çekileceği, ikincisi ise dün akşam saatlerinde üyelere yeni ve kebir bir mesaj atarak, üyeleri olağan genel kurula davet etmesi oldu.

Hacıosmanoğlu iki yanlışından dönmek için hamleler yaptı yapmasına da bu kulübe geçmişte başkan veya yönetici olmuş insanlar yapmış oldukları hazırlıkları ellerinin tersiyle iteceğini sanmıyoruz.

HACIOSMANOĞLU’NUN AZAMİ GÜCÜ BİN ÜYE

Bugün ki normal mali genel kurul gündeminde seçim maddesi olmamasına rağmen kongreye katılan delegelerin bir bölümünün prosedürü yerine getirip divan başkanlığına vermesi halinde olağanüstü kongrenin tartışmaya açılacağı ve kabul edileceği açık seçik görünüyor.

En önemli kapışma divan başkanlık seçiminde olacak ki, Başkan İbrahim Haciosmanoğlu ve ekibinin toplasanız bin üyelik bir gücü olur ve bugün ki kongrede bu kadar üye desteğiyle hiçbir sonuç alamaz.

Tüzüğün 7. maddesini genel kurulda önerge verip değiştireceğim demeseler bile, bu maddenin geçmesi zaten mümkün değil.

Haciosmanoğlu’nu desteklemeye gelecek azami bin üyenin yanı sıra, onun karşısında en az 2 bin 500 üyenin salonda hazır bulunması mümkün görünüyor.

Haciosmanoğlu, kulüp Başkanı seçildikten sonra sürekli kaşınıyor, kendisinden önce kulüpte görev yapanlara laf atıyor, hakaret yapıyor.

Eski başkan ve yöneticilerin bu hafta içinde yapmış oldukları seri toplantıların bir tanesi son yapılan seçimli genel kurul öncesi yapılmış olsaydı, zaten Haciosmanoğlu’nun Trabzonspor Kulüp Başkanı olması mümkün değildi.

Zararın neresinden dönerseniz kardır mantığı da Trabzonspor Kulübü’nün menfaatine olacaktır.

REVİ VE YÖNETİMİ RESMİYET KAZANIYOR

Haydar Revi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından AK Parti Trabzon il başkanı olarak belirlenmiş olsa da prosedürün resmiyet kazanması için bugün sandığa gedilecek.

7 bin 500 seyirci kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan il kongresi Revi’nin il başkanlığında ve tek liste olacak.

Mevcut İl Başkanı Adnan Günnar, ikinci bir il başkan adayı çıkarmayacağına göre, Revi’ye şimdiden il başkanlığı hayırlı olsun demek lazım.

Kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu’da gelecek, partisinin Trabzon örgütleriyle ilk kez bu kongrede buluşacak.

Haydar Revi dün gün boyu teşkilat yöneticileri ve partinin ileri gelenleriyle toplantı üstüne toplantı yaparak, listesine son şekli vermeye çalıştı.

Revi listesini kimlerden oluşturacağı da sır gibi saklandı.

YOMRA ÖRGÜTÜ BİN KİŞİYLE GELİYOR

7 bin 500 kişi kapasiteli salonu doldurmak ve çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na jest yapmak için, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ile bugün il başkanlığı resmiyet kazanacak olan Haydar Revi çok gayret etti.

Tüm ilçe teşkilatları ve belediye başkanları harekete geçirildi.

Bu konuda en net ilçe Yomra.

Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, el birliği içinde Yomra’yı organize ettiler ve bugün yapılacak kongre için ilçeden yüzün üzerinde araba kaldıracaklar.

Yomra’dan il kongresine katılacak partili sayısı en az bin olarak açıklandı.

Ortahisar ve diğer ilçelerden gelecek delege ve partililer hesaba katıldığında, Başbakan Davutoğlu’nu mutlu edecek bir ortam olacağı kesin.

BAYRAKTAR’A BÜYÜK DESTEK

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar önceki akşamdan şehre geldi.

Bayraktar’ı havaalanında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu olmak üzere, partili belediye başkanları ve partililerden oluşan büyük bir topluluk karşıladı.

Aylar sonra da olsa havalındaki bu ilgi Bayraktar’ı mutlu etti.

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili olarak daha önce mahkemece aklanan Bayraktar, yüce divan talebiyle çıkacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi karşısında da aklanmaması için hiçbir neden kalmıyor.

Meclis soruşturma komisyonu başkanı, komisyona geniş detaylı ifade veren ve şirketleriyle ilgili tüm bilgileri ve para akışını anlatan Bayraktar’ın dosyasıyla ilgili sorun olmadığını açıklamasının ardından, önümüzdeki genel seçimde tekrar milletvekili adayı olması için olumsuz bir neden görünmez oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler