Anahtar Deliği - Galibiyet serisi şart 20.10.2014

Galibiyet serisi şart 20.10.2014

Anahtar Deliği - Galibiyet serisi şart 20.10.2014

GALİBİYET SERİSİ ŞART

Dün Avni Aker’de oynanan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına kadar Trabzonspor’un ligde galibiyeti yoktu.

Başkan Haciosmanoğlu resmi karşılaşmalarda karnesi zayıf olan Teknik Direktör Halilhodziç’e iki maçlık opsiyon tanımıştı.

İçeride oynanacak Mersin ve Gaziantep karşılaşmalarında şeytanın bacağını kıralım, iki karşılaşmayı da galibiyetle tamamlayalım, yoksa ikimizin de ipini çekerler demişti.

Mersin karşısında alınan galibiyet camiada herkese ilaç gibi geldi.

Ancak, bu durum Halilhodziç’in kredisinin arttığı anlamına gelmez.

Önümüzde iki önemli karşılaşma var.

Hafta arasında Avrupa Kupası’nda Lekoren’i kendi sahasında ağırlayacak olan bordo mavililerin hafta sonunda ligde oynayacağı karşılaşma ise ligin zayıf takımlarından Gaziantepspor.

Halilhodziç bu iki karşılaşmayı da galibiyetle sonuçlandırmaya bakmalı.

Çünkü, hem lig hem de Avrupa maçlarında kredi limitini çok erken kullandı, bundan sonra kaybedilecek karşılaşmaların ardından kendisine ekstra bir kredi tanınması imkansız görünüyor. Galibiyet serisi yakalaması lazım.

GÜMRÜKÇÜOĞLU HAZIRA KONDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye binasını yapmak için arazi aramakla meşgul oluyor.

O arazi senin bu arazi benim anlayışı içinde çabalar devam ediyor ama henüz daha Büyükşehir Belediye binası için yer bulunmuş, karar verilmiş değil.

Gümrükçüoğlu, Trabzon belediye başkanı seçildikten sonra, eski Başkan Canalioğlu’nun yaptırmış olduğu halı hazırdaki binaya yerleşerek hazıra konmuştu.

Canalioğlu’nun yaptırdığı belediye binasına sıfırdan yerleşmeyi de pek içine sindirememişti.

Belli ki zamanla alıştı.

Büyükşehir seçimi öncesine kadar Ortahisar Belediye binasını da hazır hale getirmesi gereken Gümrükçüoğlu, bir hazırlık yapamadı, bundan dolayı da şehirde eleştirinin hedefi haline geliyor.

Ordu eski belediye başkanı CHP’li olmasına rağmen, Büyükşehir seçimleri öncesi hazırlığını yapmış, merkez belediyenin de binasını hazır hale getirmişken, iktidar partili Gümrükçüoğlu bunu Trabzon’da yapamamış olması vurdumduymazlık olarak ifade edilebilir.

KENDİ DAVETİNE KATILMAYAN BAKAN

Geride bıraktığımız hafta sonunda Trabzon’da üçüncü ipekyolu zirvesi yapıldı.

İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan 21 ülke devlet ve hükümet düzeyinde zirvede temsil edilirken, 62. Ahmet Davutoğlu hükümetinden bir bakanın bu zirveye katılmaması hükümetin Trabzon’a ilgisizliğinden başka ne olabilir?

Giresunlu Bakan, Nurettin Canikli zirveye katılmayacağını bir gün önceden açıklamıştı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin himayelerinde gerçekleşen zirveye, aynı bakanın katılmamasını nasıl değerlendirmek lazım.

Bu nasıl bir sorumsuzluktur böyle.

Bir davet veriyorsunuz, 20 ülkeden temsilciler davetinize katılıyor ama ev sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Ekonomi Bakanı olarak kendi vermiş olduğunuz davete katılmıyorsunuz.

İktidarın Trabzon kanadı bunun hesabını sorması lazım.

Başbakan Ahmet Davutoğlu önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelecekmiş, bu ziyarette Bakanlar Nurettin Canikli ile Nihat Zeybekçi’nin bu şehrin ev sahipliği yaptığı önemli bir zirveye katılmamalarından dolayı şikâyetlerini dile getirmeli.

Bakanları, Başbakan’a şikayet edecek derecede iktidar partisi Trabzon kanadının medeni cesareti var mıdır diye sorarsanız, orası da net değil.

Çünkü, partide biraz ön safta bulunanlar milletvekilliği hayaliyle yanıp tutuşuyorlar, söz konusu kendi siyasi hesapları olunca, Trabzon’un menfaatini de ikinci planda tutarlar.

Bakanların, ipekyolu zirvesine katılmamalarını gündeme bile almazlar.

Sivil toplum örgütü başkanlarından bu duyarlılığı Trabzon adına bekliyoruz.

ARSİN’İN HEDEFİ

İktidar partisinin Trabzon milletvekili aday adaylarını daha şimdiden dizayn etmeye çalışanlar Arsin Belediye Başkanı Erdem Şeni unutmaması gerektiği kulislerde konuşuluyor.

AK Parti kurulduktan sonra üç dönem üst üste Arsin’den belediye başkanı seçilen, Başkan Şen’in vekillik düşüncesi içinde olduğu da kulaktan kulağa yayılmış durumda.

AK Parti İlçe Başkanı Farabi Hacihasanoğlu ile yıllardır birlikte çalışan ve iyi bir ikili oluşturan Şen’in yolları da ayrılma aşamasına geldi.

Çünkü, İlçe Başkanı Hacihasanoğlu aralıksız üç dönem üst üste görev yaptığı için önümüzdeki ay başlayacak ilçe kongrelerinde yeniden aday olamıyor.

Dolayısıyla, Başkan Şen milletvekili aday adayı olacak ki, Hacihasanoğlu’na yer açılsın.

İlçe başkanlığı görevini bıraktıktan sonra boş oturacak hali yok.

Hacihasanoğlu’nun hedefi Arsin belediye başkanlığı.

Şen meclise Hacihasanoğlu belediye başkanlığına.

Ayrılmaz ikili ilçe başkanlığına da mevcut ilçe yönetiminden çok güvendikleri bir ismi getirmek istiyor.

EFSANE DÜĞÜNÜ

Trabzonspor efsane takımının önemli golcülerinden biri olan Cengiz Akçay’da kayın babaların safına katıldı.

Önceki akşam Zorlu Grand Hotel’de yapılan nikah töreni ile büyük kızı Tuğçe’yi, Kofoğlu ailesinin yakışıklı oğlu Celal Nuri ile evlendiren efsane Cengiz Akçay, Kofoğlu ailesine dünür oldu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı nikah töreni sırasında Trabzonspor efsanesini yaratan eski futbolculardan bazıları, takım arkadaşları Cengiz Akçay’ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadıkları görüldü.

Biz de Haber 61 ailesi olarak Ruksan-Cengiz Akçay ile Asiye-Ali Yılmaz Kofoğlu’nu tebrik ediyor, genç evliler Tuğçe ile Celal Nuri’ye ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler