Anahtar deliği . Ortahisar Meydana Taşınacak 19.09.2014

Ortahisar Meydana Taşınacak 19.09.2014

Anahtar deliği . Ortahisar Meydana Taşınacak 19.09.2014

ORTAHİSAR MEYDAN’A TAŞINACAK

Büyükşehir ile Ortahisar belediyelerinin aynı binada hizmet vermeye devam etmesinden Trabzon’da kimse memnun değil. En çok da belediyelerin üst düzey makamında görev yapanlar, aynı binada hizmet vermek mecburiyetinde kalmanın sıkıntısını yaşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hedefinde Kanuni Bulvarı üzerinde bir arazi temin edip, Büyükşehir belediye hizmet binasını buraya taşımak var. Gümrükçüoğlu’nun başka bir alternatifi de Akyazı spor kompleksi karşılığı olarak TOKİ’ye verilen futbol sahalarının yerinde, bir kent ormanı kurmak, yanına da Büyükşehir Belediyesi’ne bina yapıp buraya taşınmak.

Bu alternatiflerin ikisi de fikir aşamasında, şimdilik fikir jimnastiği yapmaktan öteye geçmiş değil. Mevcut belediye binasının Ortahisar Belediyesi’ne kalması şimdilik yaş olduğu için bu belediye için hizmet binası arayışı da sürüyor.

Meydan’daki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün, Yeni Cuma’da eski doğum hastanesinin yerinde yapımı devam eden binanın tamamlanmasının ardından buraya taşınacağı düşünüldüğünde, Ortahisar Belediyesi’nin de Meydan’daki binaya taşınması planlanıyor. Bugünden yarına olacak iş değil, bu düşüncelerle Büyükşehir ile Ortahisar belediyelerinin bağımsız hizmet binalarına taşınması biraz zaman alacağa benziyor.

AK PARTİ GENEL SEÇİM STARTINI VERDİ

Son dönemlerde AK Parti bazı uygulamalarıyla, Cumhuriyetin ilk yıllarına atıfta bulunup mesaj vermeye çalışıyor. 30 Mart yerel seçim startını Sivas’tan veren dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül Sivas kongresinin Cumhuriyet’in kurulmasında ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istemişti.

AK Parti’nin dün de Cumhuriyet Türkiye’si için önemli kilometre taşlarından Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bu şehirde önemli bir toplantı yaparak 2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimin startını verdi. Son büyük kongrenin ardından partide teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Süleyman Soylu, tüm il başkanları ile il yönetimlerinin teşkilatlardan sorumlu yöneticilerinin katıldığı toplantı mesaj vermesi açısından önemliydi.

Trabzon’dan da üst düzeyde katılımın gerçekleştirildiği AK Parti’nin Erzurum’daki toplantısı, genel seçim startı verilmesi açısından, çiçeği burnunda Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hızlılığını gösterdi.

CANALİOĞLU’NA HAKSIZLIK MI?

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu parti içinde önemli bir kesimin hedefi haline getirilmiş durumda.

Bürokratlık döneminden beri insana yatırım yaptığı için Trabzon Belediye başkanı seçilen ve ondan sonra da CHP’de yıldızı giderek parlayan Canalioğlu’nu çekemeyenlerin haklı yönleri olduğu gibi gereksiz tepkilerin oluştuğu da muhakkak. Etkin bir CHP’li ile konuştuk, Canalioğlu’na parti içinden yükselen alehte seslerin anormal olduğunu söyledi.

Canalioğlu’nun arkasında dayısı, çok güçlü sülalesi olmamasına rağmen, Trabzon ve Türk siyasetinin son on yılına damga vuran isimlerden biri oldu. Canalioğlu’nu küçümseyenler siyaseti onun gibi yapma başarısını gösteremeyenlerdir diyen CHP’li, siyaseti kuralına göre yapıyor ve vatandaş tarafından da takdir ediliyor. Canalioğlu siyasetin hakkını vermeye devam ediyor, önündeki engelleri aşmasını biliyor.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMANIN YÖNTEMLERİ

İşadamı ve TTSD Meclis Üyesi Ahmet Sarı zaman zaman ilginç çıkışı ve projeleriyle gündeme damgasını vurmayı başarır.

Demiryolu projesini Trabzon’un gündemine sokan Sarı olmuştu.

Son dönemlerde sessizliğe bürünen Ahmet Sarı’nın önümüzdeki günlerde yine ilginç projelerle Trabzon gündemine oturacağı söyleniyor.

Araştırmayı seven ve araştırdığı konulara kafa yorun, bunları doküman haline getirerek basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmayı seven Sarı’nın acaba dağarcığında yeni proje olarak neler olacak.

2015 yılı haziran ayında yapılacak olan genel seçimde AK Parti’nin Trabzon milletvekili listesinde önemli bir yer tutmaya niyetli olan Sarı’nın önümüzdeki günlerde yapacağı çıkış, bir anlamda da genel seçim öncesi iktidar partisinde milletvekili listesini yapanlara mesaj niteliğinde olacağını sanıyoruz.


SİYASETTE HAK VE ADALET VARSA

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon siyasetinde varlığı kabul edilen bir isimdir.

AK Parti’nin kuruluşunda önemli bir duruş sergilemiş, tavır koymuş ve il genel meclisinde yeni oluşmaya çalışan partinin liderliğine soyunmuştur.

Geriye doğru gidip o günleri hatırladığımızda, Balta’nın milletvekilliği için sırasının geldiğini görmek için tercümeye gerek kalmıyor. AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılında Muhammet Balta ANAP’tan il genel meclis üyesi, Bahattin Köroğlu bağımsız üye, merhum Hanefi Saran RP’den meclis üyesi, namı değer Ali Başkan ise DYP’li meclis üyesi. Bu ekip birlik oluşturdu yeni kurulan AK Parti’nin o zaman il genel meclis üyesi grubunu oluşturuldu.

Muhammet Balta o tarihten sonra il genel meclisinde önemli görevler üstlendi, Meclis başkanlığı yaptı, ardından da il başkanlığı görevini başarıyla yürüttü.

Milletvekili adaylığı iktidar partisinde hak edene veriliyorsa Balta’da hakkı bölüşenler arasında payını almalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler