Anahtar Deliği - Fener Ucuz Kurtuldu.16.09.2014

Müspet ve menfi yönleriyle bir Fenerbahçe karşılaşması da geride kaldı.

Anahtar Deliği - Fener Ucuz Kurtuldu.16.09.2014

FENER UCUZ KURTULDU

Müspet ve menfi yönleriyle bir Fenerbahçe karşılaşması da geride kaldı.

Karşılaşmanın ardından dün gün boyu sokakta gördüğümüz insanların, karşılaşmanın kritiğini yaptıklarını, bordo mavili takımın mücadelesinden ve alınan skordan camianın memnun olduğuna kanaat getirdik.

Fenerbahçe gerçekten de Avni Aker’de ucuz kurtuldu.

Trabzonsporlu oyuncular yakalamış oldukları gol pozisyonlarından birini değerlendirmiş olsaydı, camiada bayram coşkusu yaşanacak.

Bu coşkuyu yaşatacak pozisyonlar doğmadı değil.

Taraftarlarda takıma güven, Halilhodzic ile Başkan Hacıosmanoğlu’nu güven var.

Transfer edilen yeni futbolcuların hepsi yüreklerini ortaya koyarak koşup mücadele ediyorlar, koşmayan mücadele etmeyen oyuncu yok gibiydi.

Taraftarı en çok mutlu eden tarafı da futbolcuların kalitelerini sahaya yansıtmaları, canla başla mücadele etmesi oldu.

Beraberlikten çok futbolcuların mücadelesi camiayı mutlu etmiş.

GÜMRÜKÇÜOĞLU TARAFTAR GRUPLARINA MI SARILDI?

Fener maçı öncesi hafta içinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Akyazı spor kompleksi ile ilgili almış olduğu isim koyma kararı görünen o ki tartışılmaya devam edecek.

Türkiye’nin her bölgesinde, yurt dışında yaşayan bordo mavili camiaya mensup insanlar, Gümrükçüoğlu’nun yaptığı fevri çıkışı tasvip etmiyor.

Konuştuğumuz AK Partililer bile Büyükşehir Belediye Meclis kararının ne kadar da yanlış olduğunu söylemekten çekinmiyorlar.

Belediye meclis üyelerine söylenmiş ama onlar burunlarından kıl aldırmadan, meclis toplantısına gitmiş parmak kaldırmışlar, üstüne üstlük de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismine kim karşı çıkarsa çıksın biz bildiğimizi okuruz demişler.

Sessiz yığınların tepkisi bir yanda diğer yandan da Trabzonspor taraftar grupları Pazar günü Fener maçına saatler kala meydanda eylem yaparak Akyazı’ya verilen Erdoğan ismini protesto ettiler.

Aldığımız duyumlara göre Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzonspor taraftar gruplarının bazıları ile görüşme yaparak, taraftarın tepki eylemini desteğe dönüştürmek ve bu yönde eylem yapmalarını sağlayabilmek için istişarelerini sürdürüyormuş.

Bunlara gerek yok Sayın Gümrükçüoğlu, önyargılı ve aceleci davranarak, Trabzonspor camiasına kulüp yönetimine danışmayarak büyük bir yanlışa imza attınız.

Bazı taraftar gruplarıyla istişare yapsanız da bu yanlıştan çıkamazsınız, bari taraftar gruplarıyla oynamayı bırakın.

MALOUDA ASLINDA KAÇ LİRA ALIP GİTTİ?

Trabzonspor’dan olaylı bir şekilde ayrılan Malouda ile ilgili sanki gözden kaçan bir detay var. Bunu araştırdık. Fesih bedeli verilmişti hani… 750 bin Euro!

Aslında zaten Malouda’nın sözleşmesinde yer alan ‘her yıl sezon başlamadan peşin 2,5 milyon Euro alır’ maddesi var. Yani Malouda’ya sezon başlarken 1 milyon verilebildi. 1,5 verilemediği için zaten Malouda kulübü şikayet ediyordu.

Velhasıl Malouda’ya 750 bin Euro değil toplam giderken 1 milyon 750 bin Euro verildi! Kulüp hiç oynatmadığı oyuncuya bonkörce sırf, “Yıldız getirip imza attıralım da koltuklarımız sallanmasın” diye kulübün milyonlarca lirasını verdi. Gelen gideni aratmıyor mu dersiniz buna.. Ne derseniz deyin işte!

TS MARKASI SUDAN UCUZ

Trabzonspor yönetimi gibi kulüpte çalışan profesyonel kadroların öncelikli görevi kulübün menfaatlerini savunmak, Trabzonspor markasına sonuna kadar sahip çıkmaktır.

Ancak, önüne gelen Trabzonspor markasını kullanıyor, kulübün haklarını savunmak markasına halel getirme sorumluluğunu taşıyanların sesi soluğu çıkmıyor.

Önüne gelen Trabzonspor bayrağı yaptırıp üzerine de kendisinin özel veya kurumsal şirketinin reklamını yapıyor.

Trabzonspor Kulübü’nden izin alınmadan yapılan bu uygulamalarla bayağı getiri elde eden, reklam yapanlar var.

Hangi birini bu zamana kadar yaptırım uygulanmış, kulübün kurumsal markasını bayrağını kullanıp kendi reklamını yapanlar uyarılmış veya yapılan reklama bedel uygulanıp ceza kesilmiş.

Uyarılan, mahkemeye verilen olmamıştır sanırız.

Bunu daha çok özel dershaneler yapıyor.

Şehrin en işlek caddesine kocaman bir bayrak asıyorlar, üzerlerine de kendi dershanelerinin ismini yazıyorlar. Başarılar dileriz diyerek de güya kulübe kıyak geçiyorlar.

Buna bal gibi Trabzonspor üzerinden reklam yapmak denir.

Kulüp yetkilileri kulüp markasını bu şekilde izinsiz ve bedelsiz kullananlara karşı mücadele verme yöntemini belirleyip harekete geçmelidir.

DEMELİ’NİN MİSYONU

MHP Trabzon eski İl Başkanı Nihat Birinci ile arkadaşlarının, Ortahisar’da kafa dinleyip, parti teşkilatları adına kaygılarını kendi aralarında paylaştıklarını hafta içinde bu sütunda dile getirmiştik.

Birinci ve arkadaşlarını en çok tedirgin eden konunun, İl Başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte alınan Muammer Demeli’nin yeniden il başkanlığı görevine atanacak dedikodularından rahatsız olduklarını ifade etmişlerdi.

MHP’deki gelişmelere bakılırsa Demeli yeniden il başkanlığına atanacak ve onun başkanlığında yeni bir yönetim oluşacak.

Açıkçası muhalefetin korkuları başlarına geliyor.

Muhalefetin itirazı öncelikli olarak Milletvekili Koray Aydın’a, ardından da Demeli’nin ideal bir il başkanı olmadığı, partiyi temsilde ve teşkilatları organize etmede son derece yetersiz kaldığı yönünde.

Milletvekili Aydın, Demeli’nin yeniden il başkanı atanmasını sağlayarak, 2015 genel seçiminde birinci sıradan adaylığını garanti etmek istiyor. Demeli’i bunu sağlıyor, başkaca da bir misyonu yok!

BALTA’NIN ARKASINDA KİM KALDI?

30 Mart yerel seçimi öncesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta idi.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun hemen ardından Trabzon’a geldi, Ankara’da Balta ile ilgili verilmiş olan adaylık kararı çöpe atıldı.

Sivil toplum örgütleri ile AK Parti’nin derin yapılanması işbirliği yaptı, Gümrükçüoğlu için kulis attı, Erdoğan’la görüştü ve Büyükşehir adaylığı yeniden Gümrükçüoğlu’na döndü.

2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçime aylar kala Muhammet Balta’nın 2 ya da 3. sıradan milletvekili adayı gösterilecek söylemleri, 30 Mart öncesindeki gibi aynı cepheyi harekete geçireceğe benziyor.

Böyle bir hareketlenme olursa Balta iyice yalnız kalır.

Zira, eski Bakanımız Bayraktar ile İl Başkanı Adnan Günnar’ın akıbeti de Haziran 2015 genel seçimi için masaya yatacağı için bu isimler de Balta’nın arkasında olamayacak.

HELAL OLSUN SİZE

Çarşıbaşı’nda eylem vardı.. Neden mi?

İlçenin sevilen esnaflarından Hasan Ustabaşı vefat etti. Derelerin doğal dengesi bozulduğundan.. Kirletildiğinden.. Çamur aktığından.. Çocukluğundan girdiği dere canını aldı. Açılan kuyuyu fark etmedi.

Halbuki dere ıslah çalışması DSİ tarafından yaptırıldı. Yani devlet tarafından ama denetimsiz olduğundan ölüm çukurları ve hatta dere daha bir çok nedenden kirletildiği için…

Şimdi Çarşıbaşı halkı dün eylem yaparak, ‘Başka Hasanlar ölemesin” “Çarşıbaşı deresi sahipsiz değil” “Çarşıbaşı deresini hor kullanana doğal dengesini bozanlar cezalandırılsın” diye eylem yaptı. Şimdi bakalım bu eyleme yetkililer, ilgililer ne kadar duyarlı olacak.

Haber61 olarak takipçisiyiz. Trabzon’un sayın Valisi, sayın Milletvekilleri, savcılık ne kadar duyarlı davranacak.. Merak ediyoruz. Suçlu kimse! Dereleri kim bu hale getirdiyse ortaya çıkarılsın. Çarşıbaşı halkını böyle bir eyleme imza attıkları için kutluyoruz. Peki ya diğer deresi olan ilçeler? O2nlar neden susuyor! Neden kirli akan derelerine sahip çıkmıyorlar?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler