Anahtar Deliği - AK Parti skm’si zorda!. 15.04.2015

AK Parti’de 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun konumu Trabzon’da partililerin moralini bozuyor. Partililer Soylu’ya alışmakta zorluk çekiyor.

Anahtar Deliği - AK Parti skm’si zorda!. 15.04.2015

AK Parti skm’si zorda!

AK Parti’de 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun konumu Trabzon’da partililerin moralini bozuyor. Partililer Soylu’ya alışmakta zorluk çekiyor.

Soylu’nun teşkilat başkanlığı görevini yürütmesi ve bu iş için seçim sürecinde sürekli genel merkeze gitmek için Trabzon’daki çalışmalara ara vermesi, Trabzon’daki seçim koordinasyon merkezinin programlarını aksattığı gibi, diğer adayladır da konsantresini bozuyor. AK Parti tabanının Soylu’dan yana bir şikayeti de konuşmalarında sürekli Türkiye ve dünya politikası üzerine yaptığı konuşmalar.

Soylu’nun henüz Trabzon konularına girememiş olması parti tabanı tarafından handikap olarak görünüyor. Bazı AK Partililer ise acele etmeyin, Trabzonspor’un yıllar önceki gerçek efsane kadrosunu isim isim sayan Soylu Trabzon’u nasıl ezbere bildiğini de bu şehre seçim döneminde anlatacak, diyerek moral vermeye çalışıyor.

BATI İLÇELERİ DENGEYİ KURMAYA KİLİTLENMİŞ

Genel seçimlerde Trabzon’un batı ilçelere her dönem mağdur edilmiş, milletvekili dağılımında aslan payını daha çok doğu ilçeleri almış gibi bir eziklik durumu batıda söz konusudur. Bunun acısını çıkarmak isteyen batı ilçeleri bu seçim iki milletvekili çıkarma hedefine kenetlenmiş.

Batı ilçeleri derken, Akçaabat bu ilçelere dahil değil. Zaten Akçaabat’ın her dönem her partiden milletvekili adayı olmuştur. Batı ilçelerinden siyaseti yakından takip eden kiminle karşılaşsak durumu sorduğumuzda hepsi de batıdaki havayı aynı şekilde aktarıyorlar, bu seçim iki milletvekili çıkarıp doğu ilçeleriyle dengeyi kuracağız diyorlar. AK Parti’den Muhammet Balta, MHP’den Yavuz Aydın, batı ilçelerinde yaşayan insanlara hayırlı olsun.

YOMRA’DA GÖZLER SAĞIROĞLU’NDA OLACAK!

30 Mart yerel seçim öncesi DP’den AK Parti’ye geçerek büyük sükse yapan ve ilçede iktidar partisinin oyunu da önemli ölçüde artıran Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, 7 Haziran genel seçim konjektürüne baktığımızda yine konuşulan isimlerden biri olacak.

AK Parti’nin Yomra’dan milletvekili adayı çıkmamasına karşın, muhalefetin en etkin partileri MHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Koray Aydın ile CHP’nin 1.sıra adayı Haluk Pekşen’in Yomralı olması ve ilçelerinden özel destek almaya gayret edecek olmaları, ister istemez AK Parti’nin ilçedeki en etkin ismi olan Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu hedefe koyuyor.

2019 seçimlerinde milletvekili hayali içinde olan Sağıroğlu, 7 Haziran seçiminde hemşerisi iki muhalefet birinci sıra milletvekili adayına karşı başarılı çıkarsa, 2019’un yolunu şimdiden açmış olur.

KAVGACI’NIN HEDEFİ YENİ HASTANE OLMALI

Tıp Fakültesi Farabi hastanesi gibi komple bir merkezde aralıksız 7 yıl Başhekimlik görevini başarıyla yürütmek Prof. Dr. Tevfik Özlü’ye nasip oldu. Kendisi başarıyla yürüttüğü bu önemli görevi kendisi gibi uzun süre bu görevi başarıyla yürüteceğine inandığı yol arkadaşı Prof. Dr. Halil Kavgacı’ya bugün devrediyor.

Hastane çalışanları gibi hastane ile işi olanlar Prof. Özlü’den çok memnunlar, eminiz ki, bugün göreve başlayacak olan yeni başhekim Kavgacı ile de memnuniyet içinde çalışır, hastaneyi birlikte daha da büyütürler.

Bize göre, yeni Başhekim Halil Kavgacı hedefini büyük koymalı ve yeni büyük bir hastane kazandırma düşüncesiyle yola çıkmalı ve Farabi Hastanesi’ni yomalı bohça olmaktan kurtarmalı. Sırf KTÜ’nün, Trabzon’un değil tüm bölgenin ihtiyacı var.

BAŞKAN GENÇ ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün bir yıllık icraatını anlatmak için basınla buluştu, yaptıklarını yapamadıklarını anlattı, iğne batırmak yerine özeleştirisini yaptı.

Büyükşehir ile Ortahisar belediyeleri aynı binada hizmet vermesi olmuyor diye yakında Başkan, bu konuda herkes başkanla hemfikir.

Aynı binada iki belediye olmuyor, olmaz da zaten.

Ortahisar Belediyesi için bina yapılacağını ve sorunun çözüleceğini söylemiş.

Çözüm yoluna girdiğine göre soruna takılı kalmanın anlamı yok.

Başkan Genç bir konuda daha haklı.

Ortahisar sınırları içinde 50 bin doğalgaz abonesi bağlanmasına rağmen bunun yarısı tam 25 bin abone doğalgaz kullanmıyor.

Bunu anlamak güç, bu insanlar madem kullanmayacaktı, doğalgazı neden bağladılar, neyle ısınıyorlar?

Genç, doğalgaz bağladığı halde kullanmayanlar için belediyeden yaptırım kararı çıkaracağını söylemiş, bize göre de haklı.

Bir yandan hava kirliliğinden yakın, doğalgaz bağlansın de, diğer taraftan da doğalgazı bağlat ama kullanma, oldu mu yani?

AK PARTİ TRABZON TEŞKİLATLARINDA ELDEN ELE GEZEN FOTOĞRAF

AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarının tanıtım töreninin yansımaları sürüyor.
Teşkilat iki konuyu özellikle dillendiriyorlar.

Birincisi adayların öz geçmişleri okunurken AK Parti’ye katılış tarihlerine dikkat edilmesi.
İkincisi ise duvarda asılı duran Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun asılı olduğu dev fotoğraflar.

Bunda ne var diyeceksiniz.

AK Parti teşkilatlarını rahatsız eden konu Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının diğerlerine göre çok küçük kalması.

Bu yönden tanıtımı düzenleyen AK Parti Trabzon İl yönetimi büyük eleştiri aldı.

“Partinin kurucusu böyle mi gösterilmeliydi, hele de böyle bir önemli toplantıda…” ifadelerini kullanıyorlar.

Bu rahatsızlık ne kadar daha sürer bakalım.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN KRAVATI AYŞE SULA’NIN ESPRİLERİ

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, diğer vekil adayları ile ilçe ilçe

ziyaretlerini sürdürüyor.

Siyasi hamleleri çok iyi.

Sahada insanların eleştirilerini dinliyor.

Sabrediyor.

Özellikle sokakta kravat takmıyor.

Bir sorunu olup ta yanına yaklaşanı geri çevirmiyor.

Önce eliyle omuzuna dokunuyor, kulağını ona doğru eğiyor.

Meydanda kendisine rastladığımızda da böyle yaptı.

Yanına bir kolu alçıda bir vatandaş yaklaştı.

Genç adam iki-üç adım uzaktaydı.

Eliyle omuzunu tuttu sonra kendine doğru çekti ve dinlemeye başladı.

Milletvekili adaylarının içinde en şen şakrakı Ayşe Sula Köseoğlu.

Espiri yapıyor, yanındaki ekibe takılıyor Salih Cora ise en fazla takıldığı vekil adaylarından.

Nihat Tosun yorgundu.

Koşturmaca yormuş olmalı.

Ayrıca vekil adaylarının yanından ayrılmayan “Ben partinin 7. adayıyım” diyen Erdem Sürmen.

“listeye giremedim ama davamdan vazgeçmem” diyor.

Size bir ince ayrıntı daha verelim…

Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın A Takımı da sahada…

Süleyman Soylu’yu hiç bırakmayorlar.

Demekki Soylu Trabzon’a gelirken eski Bakan Milletvekili Erdoğan Bayraktar’dan sıkı görüşme yapmış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler