Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu köşeye sıkıştı.08.09.2014

Hacıosmanoğlu köşeye sıkıştı.08.09.2014

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu köşeye sıkıştı.08.09.2014

HACIOSMANOĞLU KÖŞEYE SIKIŞTI

Geçen yılın Mayıs ayında yapılan Trabzonspor kongresi yargı safhasında. Kongre divan kurulunun usul hatası yüzünden yerelde görülen mahkeme yargıtaya taşındı.

Hacıosmanoğlu yönetiminin bir yılın ardından kongreye gitmesi gerektiğini savunanlar yargı sürecini beklemeden kongreyi toplamak için harekete geçti. Son genel kurulda oy hakkı olan 7 bin küsür üyenin yüzde yirmisi oranında üyenin noterden oy vermesi halinde Haiosmanoğlu yönetiminin bu imzaları dikkate alarak genel kurul kararı alması zorunlu hale geldi. Eski Başkan Özkan Sümer’in öncülüğünde oluşan imza kampanyası bin 520’ye ulaştı. Noter huzurunda atılan imzaların bir suretleri de Hacıosmanoğlu yönetimini harekete geçirmek için kulübe ulaştı. Aradan geçen zamana rağmen Hacıosmanoğlu ve yönetimi kongre istemiyle toplanan imzaları şu ana kadar dikkate almış değil. Bir yandan pahalı transferler yaparak bu yıl Trabzonspor’un hedefi şampiyonlukdur diyen Başkan Haciosmanoğlu öte yandan da noter huzurunda atılan bin 520 üyenin imzasının gereğini yerine getirmediği için uykuları kaçıyor.

GÜNNAR’A YOL GÖRÜNDÜ

AK Parti kongre kararı aldı. Trabzon’da ilçe kongreleri 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren başlayacak.

Muhtemelen kongre sürecinin Şubat sonuna kadar yapılacak il kongresi ile sonuçlanacak. İl kongre sürecinin başlamasıyla birlikte yeni il başkanı kim olacak soruları da haklı olarak sorulmaya başlandı. İl Başkanı Adnan Günnar’a yakın isimler, Haziran 2015’de yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olacağı kesin olan Günnar’ın başlayan kongre sürecinde il başkanlığına yeniden aday olmayacağını söylüyorlar. Bu durum Günnar için önemli bir risk taşıyor. İl Başkanı olarak milletvekili aday olmak ile il başkanlığı ve teşkilatı başkalarına devrederek milletvekili adayı olmanın dezavantaj teşkil edeceği konuşuluyor. Bu arada yeni il başkanı kim olacak tartışmaları da sürerken, ilçe başkanlığı sürecinde bu ismin de ön plana çıkaracak netleşmeye başlayacağı da gelen bilgiler arasında. Yeni il başkanı Adnan Günnar’ın devamı yönünde bir isim mi olacak, genel merkezin onaylayacağı başka bir isim mi il başkanı olacak. Yoksa AK Parti siyaseti tabandan yeni bir isim mi il başkanlığa koltuğuna oturacak. Şimdilik üç bilinmeyenli denklem olarak ortada duruyor.

CANALİOĞLU GARANTİYE ALDI

CHP’nin Ankara’da toplanan 18. kurultayda parti meclisine Trabzon’dan hangi isimlerin gireceği merak konusuydu. Parti meclisine girecek ismin önümüzdeki genel seçim birinci sıradan milletvekilini garantiye almak gibi bir avantaja sahip olacağı biliniyor.

Bu şansı Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından PM’ye yeniden aday gösterilen Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’na güldü. Canalioğlu PM’ye girerek 2015 yılının haziran ayında yapacak milletvekili seçiminde Trabzon’dan birinci sırayı garantiledi. Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce’nin listesinden PM’ye aday gösterilen 2011 seçiminin ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesine rağmen seçilemeyen Ali Türen Öztürk PM’ye girecek oy sayısına ulaşamayarak adaylık şansını azaltmış oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’da genel seçimde milletvekili adayı olma hesapları yapan bir isim. Kurultayda, genel başkanın il başkanlarına sağladığı üç kişilik kontenjana göremeyen Karan, Canalioğlu’nun ardından 2015 yılının haziran ayında ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesi de muhtemel bir umut.

MAÇKA’DA ŞEHİR EFSANESİ BİTMİYOR.

Maçka’nın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Koray Koçhan önce ilçe Kaymakamı ile takıştı.

İlçe’nin iki önemli yöneticisi birbirlerine karşı ağır ithamlar içeren mektuplar yazdı birbirine. Bu sürtüşmenin ardından doğal olarak Kaymakam görevinden alınarak başka bir ilçede görevlendirildi, Koçhan’da rahat bir nefes aldı. Kaymakam’ın tayininin ardından Belediye Başkan’ı Koçhan hakkında yeni iddialar ortaya atılmaya başlandı. Kimler neden bu iddiaları üretiyor, anlamak mümkün değil.

Güya, seçim sürecinde kendisine belediyede iş sözü verdiği bir köylü vatandaş Koçhan’ı darp etmiş, Koçhan’da istanbul’a giderek estetik ameliyat olmuş. Böyle bir olayın yaşanmadığını Başkan Koçhan’a yakın bir isimlerden öğrendik. Kendilerinin bu tür dedikoduları yayanları isim olarak bildiklerini söylediler. Başkan Koçhan belediyeye işçi alımı konusunda söz vermiş olmasına rağmen göreve başladıktan sonra bir tane daha işçi alamamış. Nedeni ise kendisinden önceki dönem içinde belediyeye alınan fazla işçilerle çalışan kadronun 200 civarına yükseldiği ve Koçhan’ın ancak boşalan kadrolara zaman içinde eleman alımı yapacağı sözünü verdiği şeklinde. Başkan’ın darp edilme olayı ise tamamen bir şehir efsanesinden ibaret olduğudur.

KORAY AYDIN’A DARBE

MHP’nin son büyük kongresinde genel başkan adayı olarak Bahçeli’nin karşısına çıkan Trabzon Milletvekili Koray Aydın 441 oy alarak bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Aynı kongrede çok düşük oy alması halinde tasfiye edilmesi düşünülen Koray Aydın’a karşı MHP genel merkezi şimdi başka bir yaptırım uyguluyor. Büyük kongrenin ardından Koray Aydın’ın direncini kırmak için kendisine oy veren 7 il teşkilatını görevden alan genel merkez, sırayı Trabzon teşkilatını görevden alarak Koray Aydın’ı kendi evinde ve seçim çevresinde kolunu kanadını kırmak. Genel başkanlık yarışında 441 gibi önemli bir sayıda oy alarak parti içinde önemli bir güce ulaşan Koray Aydın’ı pasifize etmek için Trabzon il teşkilatını görevden almak ve ilçe teşkilatlarına sırayı getiren genel merkez, kurmuş oldukları korku imparatorluğu ile her zaman seçim başarısı kazanmaya aç kalacağı anlamına gelir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler