Anahtar deliği. Pekşen ortalığı karıştırdı. 03.06.2015

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen’in Vakfıkebir konuşması tüm ulusal internet sitesi kanallarında neredeyse manşet oldu.

Anahtar deliği. Pekşen ortalığı karıştırdı. 03.06.2015

PEKŞEN ORTALIĞI KARIŞTIRDI

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen’in Vakfıkebir konuşması tüm ulusal internet sitesi kanallarında neredeyse manşet oldu.

Konuşma metnini yayınlayan siteler CHP’li siyasetçi imamlara salladı diye de görüntülü haberin üzerine ses kaydı geçmişler. Evirdik çevirdik biz de izledik, Haluk Pekşen’in ne dediğini açık ve seçik olarak anlayamadık. İmamlara hakaret mi ediyor, yoksa varsayımlardan yola çıkarak, bir kesimden öç mü alıyor anlayana aşk olsun.

Ancak AK Parti kasetin üzerine çullandı, yağ çıkarmaya çalışacak. Pekşen’de kasedi yayınlayan gazete ve sitelere dava açmaya hazırlanıyor. Her şey bir tarafa bu kaseti bulup da yayınlamayanın nikahına zararı olsa gerek.

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE EKİBİNİN TEBRİZ ÇIKARMASI

Genel seçimden iki gün sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu büyük bir belediye grubu ve gazetecilerle kardeş Tebriz’e yola çıkacak. Trabzon’un eski kardeş şehirlerinden biri olan Tebriz heyeti de önceki yıllarda Trabzon’u ziyaret etmiş, tarihi ipekyolu hatıraları Trabzon’da canlanmıştı. Şimdi kucaklaşma Tebriz’de yaşanacak, Trabzon heyetine Gümrükçüoğlu başkanlık ederken, yerel basın da bu ziyarete çok büyük önem veriyor ve katılım gösteriyor.

HACİOSMANOĞLU’NUN BİN OYU VAR, SİZİN ADAYINIZ YOK!

Trabzonspor camiası önce Başkan İbrahim Haciosmanoğlu’nu indirmek isteyip istemediğine karar verecek, ona göre de Yargıtay kararına odaklanıp zaman kaybetmektense Aralık 2015’te yapılacak normal kongreye odaklanıp ideal bir adayla şimdiden yola çıkacak. Başkası da olmaz. Yok eğer 2013 yılının Mayıs ayındaki gibi 5 adaylı bir yarışta yine Haciosmanoğlu kazanır, ondan sonra da elinden kulübü kimse alamaz hale gelir, canı istediği zaman bırakır. Çünkü, Haciosmanoğlu’nun yapmış olduğu ve dönemin Divan Kurulu Başkanlığı’nın göz yumduğu naylon üyeler 2016’da oy kullanmaya kalktığı zaman kulübü Haciosmanoğlu’nun elinden kimse alamaz.

KÖŞK DESTEĞİNİ KESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İbrahim Haciosmanoğlu’nu desteğinin sürüp sürmemesi konusunda insanların kafasında çelişkiler var. Bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan İHO’yu desteklemeye devam ettiği görüşünü ileri sürerken ciddi bir görüş ise bu desteğin sürmediği şeklinde. Trabzonspor, en son çıktığı Ankara deplasmanında Gençlerbirliği karşılaşması öncesi Köşk’ten randevu talip etti, bu randevu Erdoğan tarafından reddedildi. Bu davetin reddedilmesi bile İHO’ya köşk desteğinin devam etmediğinin kanıtıdır

SAHADA NİHAT HOCA FIRTINASI
7 Haziran genel seçimleri için ilk istifa eden bürokratlardan olan Nihat Tosun'a saha çalışmalarında büyük ilgi var. Ak Parti Hükümetleri döneminde en uzun süre Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevi yapan Prof. Dr. Nihat Tosun'un birinci yada ikinci sıradan aday gösterileceği konuşulurken, listeler açıklandıktan sonra beşinci sırada olması, iktidar ve muhalefet çevrelerini şaşkına çevirmişti.
"Durmak yok yola devam" sloganı ile sıra ve seçilme endişesi olmadan çalışmalarına devam eden Nihat Tosun'un arkasında büyük bir ekip çalışması olduğu öğrenildi. İçlerinde akademisyenlerinde bulunduğu çalışma ekibi, Trabzon merkez ve ilçelere yönelik analiz çalışmaları yaparak Tosun'u sürekli olarak bilgilendiriyorlar. Trabzon merkez ve ilçelere halkın arasına karışarak nabız yoklayan analiz ekibi, ülke gündemi ve yerel siyasete ilişkin gelişmeleri de an be an Prof. Tosun'a aktarıyor.
Ak Parti SKM Tarafından belirlenen programlarda gitmedik yer, sıkmadık el bırakmayan Nihat Hoca'nın konuşmalarında ekonomi, dış politika, iç siyaset gibi konu başlıklarına ilişkin notlardan sıklıkla faydalanıyor ve gündemi de buna göre belirliyor.
Sosyal medyada da önlerde olan Tosun'un ekibi, Ak Parti Genel Merkezi'nin gönderdiği sosyal medya analizinde tüm adayları geride bırakmış durumda.
Kamuoyunda Nihat Hoca lehine oluşan pozitif algının arkasında, Nihat Tosun'un sakin kişiliği ve üst düzey bürokrasi ve siyaset tecrübesinin yanında, sistematik olarak çalışan bu ekibin de büyük katkısı olduğu belirtiliyor.
Ak Parti'nin Trabzon'da beş ve üzeri milletvekili çıkarması durumunda, Nihat Hoca ve ekibinin olağanüstü çalışmasının büyük katkısı olacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler