Aman dikkat ! Özel okullarda kayıt tarihleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiği için TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar yerleştirmeye ilişkin esas puanların açıklanmasını idari mahkeme kararı sonrasına bırakınca, 24 Haziran’da ön kayıt almaya başlay

Aman dikkat ! Özel okullarda kayıt tarihleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiği için TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar yerleştirmeye ilişkin esas puanların açıklanmasını idari mahkeme kararı sonrasına bırakınca, 24 Haziran’da ön kayıt almaya başlayan okulların bazıları ön kayıtları durdurmuş, bazıları ise açıklanacak puanları kontrol etmek şartıyla ön kayıt almaya devam etmişti.

Mahkeme kararını verdi, TEOG kapsamında düzenlenen ortak sınavlarda İngilizce testi A kitapçığı 10’uncu soru (B Kitapçığı 1.soru, C Kitapçığı 3.soru, D Kitapçığı İngilizce 11. Soru) iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığını kabul ederek İngilizce ders puanlarının yeniden hesaplanacağını ve 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yeniden hesaplayarak yarın e-okul üzerinden açıklanacağını duyurdu.

24 Haziran-5 temmuz tarihleri arasında kayıt yapacağı açıklanan kolejlerde kayıtlar 10 Temmuz tarihine kadar sürecek.

Bu okullar YEP’in açıklanması gereken 24 Haziran’da önkayıtlarını almaya başlamış ancak puanın açıklanmaması üzerine kesin kayıtlarını durdurmuştu.

Okullar 29-30 haziran tarihlerinde önkayıt, 1-2 temmuz tarihlerinde de kesin kayıt yapacak. 3 Temmuz’dan 10 temmuz’a kadar da bir gün önkayıt bir gün de kesin kayıt yaparak öğrencilerini alacak.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler