Altın Koza gecesinde siyasi skandal!

HABER61.NET-HABER SERVİSİBu yıl 21'incisi düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışında Türk sinemasının 100'üncü yılı görkemli bir törenle kutlandı. Bu törene katılan ve ödül alan usta yönetmen Aytekin Çakmakçı çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Altın Koza gecesinde siyasi skandal!

HABER61.NET-HABER SERVİSİ

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışında Türk sinemasının 100'üncü yılı görkemli bir törenle kutlandı. Bu törene katılan ve ödül alan usta yönetmen Aytekin Çakmakçı çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

32. İstanbul Film Festivalinde de ödül almış olan ve Trabzon'da bu festivallerin yapılmamasının yanlış olduğu dile getiren yönetmen Aytekin Çakmakçı, Adana'da düzenlenen gece dair bir takım açıklamalar yaptı.

"SİYASİLER ŞOV YAPMA HASTALIĞI..."

Siyasetçilerin şov merakı yüzünden gece gölgelendi gibi ifadelerle bilgilendirme yapan Yünetmen Çakmakçı şunları söyledi;

İlk defa böyle bir ödül verildi.Eski nesillere uzanan uzun yıllardır sinemaya emek vermiş kişileri bir araya toplayan bir festivaldi ben oraya gittiğimde gençlik arkadaşlarımı gördüm.Yarım asır sinema sektöründe yolculuk yaptığımız arkadaşlarla buluşma şansımız oldu, bu güzel bir heyecandı ama bir takım sıkıntılar vardı. Siyasilerin şov yapma hastalığı gecemize gölge düşürdü. Biz ödül alıyoruz Belediye başkanları ve millet vekilleri sahneye çıkıp önümüze geçtiler, ödüller elimizde arkada kaldık biz. Halk siyasetçileri protesto etti.Bende  bu olayın ardından sahneyi terkettim. Benim dışımda Mahmut Cevher, Yılmaz Köksal, Şemsin Kaya, Suzan Arcı gibi 15'e yakın sanatçıda bu duruma tepki gösterdi. Sanatçılar öne siyasetçiler arkaya diye protasto edilince sahneen inmek zorunda kaldılar. Yanlışlıklar  oldu ama heyecan vericiydi. Helede 100 yıllık adına ödül veriliyorsa.

TRABZON AKIL TUTULMASI YAŞIYOR!

Ama şunu söylemek istiyorum her yerde festival yapmaya kalkınca o zaman mantar gibi içi boşalıyor, sıradanlaşıyor, neredeyse köylerde kasabalarda festival düzenlenir hale geldi. Bu kadar çok yapıldığı halde Trabzon kentinin festival yapmaması akıl tutulması. Bu kadar yaygınken neden film  festivali yapmıyorsunuz. Bir kente muthiş bir akıl eneri getiren bir faaliyet. Trabzon gibi kültür ve sanat dolu bir kentin festival yapmaması şaşırtıcı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem