Altın alacaklara iyi haber!

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, yaptığı açıklamada, 1 Şubat'ta kuyum harcamalarında taksit uygulamasına son verildiğini hatırlatarak, o günden bu yana işlerinin eskisi gibi olmadığını söyledi. Taksit olmayınca yaz ayları ve

Altın alacaklara iyi haber!
Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, yaptığı açıklamada, 1 Şubat'ta kuyum harcamalarında taksit uygulamasına son verildiğini hatırlatarak, o günden bu yana işlerinin eskisi gibi olmadığını söyledi. Taksit olmayınca yaz ayları ve düğün sezonunu bekledikleri canlılıkta geçirmediklerini ifade eden Günsay, durgun geçen bu dönemin ardından sonbaharla işlerinin daha da gerilediğini anlattı.
 
"DÜKKANI ÇEYREK ALTIN DÖNDÜRÜYOR"
 
Bugünlerde çeyrek altın alışverişiyle işleri döndürmeye çalıştıklarını vurgulayan Günsay, şunları kaydetti:
 
"Son günlerde altın inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Önceki gün gramı 90 lirayı geçti, daha sonra 88,5 liraya geriledi. Vatandaş, nereye gideceği belli olmayan altına yatırımdan kaçınıyor. İç ve dış piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle altında yaşanan bu durum, işlerimizi iyice düşürdü. Biz de kuyumcular olarak çeyrek ve yarım altın alım satımının daha fazla olması için bir karar aldık. Çeyrek altının alım satımı arasındaki farkı 2 liraya kadar düşürdük. 143 liraya vatandaştan aldığımız altını 145 liraya veriyoruz. Normalde 148 liraya vermemiz gerekiyor ancak dükkanı sadece çeyrek altın döndürüyor."
 
Bir dönem darphaneden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle çeyrek altındaki alım satım farkının 20 liranın üzerine çıktığını dile getiren Günsay, buna rağmen çeyrek altın hareketinin bile çok az olduğuna dikkati çekti. Günsay, piyasanın hareketlenmesi için kredi kartına taksit uygulamasına tekrar geçilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi