Almanya’da Irkçı saldırı

Almanya’nın Bavyera ve Baden Württemberg eyaletinde Alman ırkçılar Afrikalı sığınmacılara saldırdılar.Almanya’da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA), yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı ile sokak eylemleri gerçekleştirirken diğ

Almanya’da Irkçı saldırı

Almanya’nın Bavyera ve Baden Württemberg eyaletinde Alman ırkçılar Afrikalı sığınmacılara saldırdılar.

Almanya’da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA), yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı ile sokak eylemleri gerçekleştirirken diğer taraftan da ülkedeki yabancılara karşı ırkçı saldırılar gerçekleştirdi.

Baden Württember eyaleti Rottenburg kentinde iki Gambiyalı, ırkçıların fiziki ve sözlü saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Gambiyalılar, hastanede tedavi altına alınırken olayla ilgilisi tespit edilen bir ırkçı gözaltına alındı. Bavyera eyaleti Staubing kentinde ise bir başka Afrikalı mülteci ırkçı Almanların saldırısına uğradı. Üç ırkçının saldırısı sonucu yaralanan Afrikalı genç tedavi altına alınken saldırganlar olay yerinde kaçtığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler