Alman askerlerinden Vali Öz'e ziyaret

               Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası’nda görevli Albay Uwe Richard Fröhlich, Trabzon'

Alman askerlerinden Vali  Öz'e ziyaret

               Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası’nda görevli Albay Uwe Richard Fröhlich, Trabzon'daki görevini tamamlaması dolayısıyla Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e veda ziyaretinde bulundu.

            Görevi devralan Deniz Yarbay Michael Ehlers ile birlikte Albay Fröhlich’i makamında kabul eden Vali Öz, “Dünya barışının sağlanmasında NATO, AB, BM, AGİT gibi kuruluşların önemli rolleri ve görevleri var. Bu süreçte maalesef bu kurumlar zaman zaman dünya barışının sağlanmasında yeteri kadar etkin rol oynayamıyor. Bazı alanlarda pasif kalınmaktadır.

            Türkiye bulunduğu coğrafi konum itibariyle yaşanan huzursuzluklardan en fazla etkilenen ülkelerden birisidir. Dolayısıyla Suriye, Irak, Filistin gibi bölgelerde yaşanan dramların son bulması için Uluslar arası kurumlar daha etkin rol almalıdır” dedi.

            Albay Fröhlich ise, “Görevimiz sırasında Trabzon halkının ve valiliğin önemli desteklerini gördük. Bu destekler sayesinde görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığımızı söyleyebilirim. Trabzon halkının sıcaklığı kendimizi burada evimizdeymiş gibi hissetmemizi sağladı. Güzel anılarla Trabzon’dan ayrılacağım” diye konuştu.

            Vali Öz’ün dünya barışının sağlanması konusundaki görüşlerine aynen katıldığını ifade eden Albay Fröhlich, “ Ancak bu barışın sağlanması her zaman mümkün olmamakla birlikte Türkiye ve Almanya bu konuda büyük çaba gösteriyor” dedi.

            Vali Öz ziyaretin anısına Alman komutana gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye ederken, Albay Fröhlich de Vali’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi hediye etti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler