Alaattin Çakıcı ifade verdi

Ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, annesiyle görüşmesine engel olduğunu ileri sürdüğü Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı ve cezaevi müdürüne tehdit içeren ifadeler kullanması sebebiyle ifade verdi. Hüviyet cüzdanı, pasaport gibi belgelerde sahtecilik, haksız tah

Alaattin Çakıcı ifade verdi
Ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, annesiyle görüşmesine engel olduğunu ileri sürdüğü Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı ve cezaevi müdürüne tehdit içeren ifadeler kullanması sebebiyle ifade verdi.
 
Hüviyet cüzdanı, pasaport gibi belgelerde sahtecilik, haksız tahrik, nitelikli şekilde kasten öldürme, müessir fiil, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, müzayedeye hile ve fesat karıştırmak, silahla müessir fiil suçundan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 36 yıl hapis cezası hükümlüsü Alaattin Çakıcı, tehdit ve hakaret suçlaması kapsamında ifade verdi.
 
Tekirdağ F Kapalı Cezaevinde yatmakta olan Çakıcı, Sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında önce sağlık kontrolü için Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne ardından Tekirdağ Adliyesi’ne getirildi. Alaattin Çakıcı’nın Tekirdağ Adliyesine çıkartılışı sırasında adliyenin arka sokağı güvenlik önlemleri kapsamında yaya ve araç geçişine kapatıldı.
 
Ankara’da görülen davada Cumhuriyet Savcısı İsa Kaya’nın, Çakıcı’nın savunma sırasında, annesiyle görüşmesine engel olduğunu ileri sürdüğü Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Nuri Şahin ile ilgili kullandığı ’Eğer annem ölürse başsavcı Osman Kaçar’ı ve Cezaevi Müdürü Nuri Şahin’i gömeceğim’ sözünün tutanağa geçirilmesini istemiş ve Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. Mahkeme ise, Çakıcı’nın Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kaçar ve Cezaevi Müdürü Nuri Şahin hakkında söylediği sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararını vermişti.
 
Başsavcı ve cezaevi müdürüne tehdit içerikli hakaret ettiği gerekçesiyle ifade verdiği öğrenilen Çakıcı, ifadesinin alınması sonrası geniş güvenlik önlemleri altında tekrar cezaevine götürüldü.
 
Dava ile ilgili sunduğu dilekçesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Çakıcı, "Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesinde 22 Ekim 2014 tarihli duruşmada savunmamı yaptığım sırada ’Eğer annemle vedalaşma hakkıma engel olan anayasal hakkıma engel olan, anamı görmeden anam ölürse, Kırıkkale Başsavcısı Osman Kaçar ve cezaevi müdürü Nuri Şahin’i yarabbim şahit olsun ki, duvarlar şahit olsun ki, mahkeme heyeti şahit olsun ki, her ikisini de toprağa gömeceğim’ şeklinde beyanda bulundum. Duruşma savcısına da ’Lütfen suç duyurusunda bulunuyorum, her ikisine de kullandığım sözlerden dolayı hakkımda kamu davası açabilirsiniz’ dedim. Evrensel hukukta sözler eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girer, ben mahkemede söylediğim sözlerimin arkasındayım, daha sonra anamı gördüm. Ayrıca savunmama ilişkin olarak UYAP üzerinden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 4 sayfadan ibaret dilekçemi ve ekimde eklenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
İfadesi alınması sonrası araca götürülürken gazetecilerin ’Bir şey söyleyecek misiniz?’ sorusu üzerine üzerine konuşan Çakıcı, "Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler