Akyazı'da elektrik çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilçe belediye başkanları, Trabzon’da elektrik hizmetlerini sürdüren AKSA Çoruh şirket

Akyazı'da elektrik çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilçe belediye başkanları, Trabzon’da elektrik hizmetlerini sürdüren AKSA Çoruh şirketi yetkilileri ve Trabzon’da doğalgaz hizmetini sürdüren Karadeniz Doğalgaz şirketinin temsilcileri ile AKSA grubunun yönetim kurulu başkanının da katılımıyla Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen elektrik ve doğalgaz çalışma toplantısının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıda Trabzon’daki elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ayrıntılı şekilde masaya yatırıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu çalışmada, daha öncesinde yaptığımız hazırlıklar münasebetiyle, ilçe belediye başkanlarımızın muhtarlar ve vatandaşlarımızdan topladığı elektrik hizmetlerinin sunumuyla ilgili olan aksamaların tümü özetlenmiş, bunun yanı sıra doğalgaz hizmetlerindeki iş programlarının tamamı gözden geçirilmiştir. Bu çalışma neticesinde vatandaşlarımızın en çok yakındığı elektrik hizmetleri ile ilgili hususlar, başta voltaj düşüklüğü ve elektrik arızalarının iletildiğinde kısa sürede onarılamaması, ayrıca trafo hizmetleri ile ilgili problemler ve birde elektrik yatırımlarının tümü bölüm bölüm gözden geçirilmiş, tartışılmış ve yeni yatırımların ve hizmetlerin nasıl sürdürüleceği programlanmıştır” dedi.

Değerlendirmesinde Trabzon’da özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin ve elektrik alanında yaşanan tüm sorunların tamamen ortadan kaldırılması için gerekli programların yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu çerçevede vatandaşlarımızın en çok, daha çok kış aylarında arızaların iletilmesinde Alo 186 hattının çok iyi bir iletişimle çalışması gereği ve trafolarla ilgili ise geri dönüşü de içeren arızların giderilmesi, bu konuda organizasyonların daha teferruatlı hale getirilerek vatandaşlarımızın şikâyetlerinin tamamen ortadan kaldırılmasının tedbirleri gözden geçirilmiştir.

Bu konuda ikinci aksayan husus olarak özellikle trafoların 186 iletişim hattı dışında da değerlendirilen bir grup tarafından da devamlı izlenmesi kararı alınmıştır. Bunun dışında yeni yatırımların, enerji ihtiyacının artmasıyla birlikte, önümüzdeki dönem, gecikmeden ve gerek Trabzon’un aydınlatılmasında olsun gerekse enerjisinin temininde olsun ve problemlerin giderilmesinde olsun, zaman geciktirilmeden gerçekleştirilmesi, belli bir mutabakatla birlikte sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Elektrik hatlarıyla ilgili vatandaşlarımızın tüm şikâyetleri teferruatlı olarak dile getirilirken voltaj düşüklüklerinin, arızaların elektrikli ev aletlerinin arızalanmasına sebep olması münasebetiyle, uç noktadaki insanımızın hiç zarara görmemesi bakımında önemli tedbirlerin bundan sonraki dönemde de hem Büyükşehir Belediyemizce, hem valiliğimizce hem de TEDAŞ ve TEİAŞ gibi kuruluşlarımızla takibinin yanı sıra muhtarlarımızla birlikte, vatandaşlarımızla iletişimin iyi sürdürülmesiyle mümkün olan en az seviyeye kısa sürede ulaştırılmasına gayret edilecektir.

 

"AKYAZI’DAKİ STAD İÇİN TRAFO KURULUŞUNA BAŞLANDI" 2. SAYFADA

AKYAZI’DAKİ STAD İÇİN TRAFO KURULUŞUNA BAŞLANDI

Bu önemli toplantıda varılan kararlar, mutlaka Trabzon’da hizmetlerin daha ileriye götürülmesinde önemli bir adım olmuştur. Aynı zamanda Akyazı’da yapımı sürdürülmekte olan stadyumumuzun elektrik girişleri ile ilgili ilave akımlar ve o bölgede planlanan trafonun da artık kuruluşunun gerçekleştirilmeye başlandığını söylemek isterim.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’da sürdürülen doğalgaz çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“Bu çalışma saatlerinde ikinci büyük bölüm doğalgaz çalışmasıyla ilgiliydi. Yine bilindiği gibi doğalgaz hizmetleri şehrimizde AKSA’nın Karadeniz Doğalgaz grubu tarafından yürütülmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda mevsim itibariyle Trabzon’da planlanan mahallelerde yatırımları süratle devam ettirmekteyiz. Vatandaşlarımız geçici olarak kendilerine verdiğimiz rahatsızlığa tahammül gösteriyor. Bunun içinde şükranlarımızı belirtmek isterim” şeklinde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak özetle şunları kaydetti:

“Doğalgazın Trabzon’da yaygınlaştırılması için hedeflerimizi daha da arttırarak bu yılın 60 bin metre olan poliüretan hedefini 80 bine çıkarmayı kararlaştırmış olmaktayız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz gerek AKSA’nın Karadeniz Doğalgaz Grubu’nun bu hizmetleri yürütmesinde ve gerekse Karayolları ile fiili ilişkilerde her zaman aktif rol aldı ve bu görevini sürdürecektir. Diyebilirim ki 2017 sonunda Trabzon’un tamamen doğalgazla buluşmasını hedeflememize rağmen daha erken zamanda Trabzon’un tüm mahallelerinde doğalgazın gerçekleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

AKÇAABAT, YALINCAK VE KAŞÜSTÜ’NE DOĞALGAZLA GİRECEĞİZ

Sadece bununla kalmayarak yerleşim olarak hemen hemen birleşmiş olan Akçaabat’ımıza bu yılın sonu, önümüzdeki yıl içinde doğalgazla girmeye gayret edeceğiz. Doğu tarafımızda ise Yalıncak-Kaşüstü bölgesine de aynı şekilde doğalgaz ulaştırmaya gayret edeceğiz. Burada çok önemli bir adım da özellikle organize sanayi bölgelerinin doğalgaz ihtiyacıdır. Başta Arsin OSB olmak üzere Beşikdüzü OSB, Akçaabat Şinik OSB ve şimdi planlanması tamamlanmış olan Vakfıkebir OSB’nin de doğalgazla buluşturulması şehrimizin önemli hedefleridir.

Bu hedeflere ulaşmada AKSA’nın Karadeniz Doğalgaz grubu gerekli çalışmalarını kendi yönünden sürdürürken bizlerde Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşları olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumuz ve BOTAŞ nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Bu girişimlerimizin neticesinde teknik olarak gerekiyorsa başka bir iletim hattının da güneyden itibaren getirilerek bu ilçelerimizde OSB’lere ulaştırılmasını amaçlamış bulunmaktayız. Bu çerçevede yapılan çalışmalar önümüzdeki aylarda neticelerini vermeye başlayacaktır. Tabii ki OSB’lere doğalgazın ulaştırılmış bölgedeki ilçelerimizin de aynı şekilde doğalgazla donanımının önünü açmış olacaktır.

KAPISININ ÖNÜNE DOĞALGAZ GELEN LÜTFEN ABONE OLSUN

Doğalgazla ilgili bu yoğun çalışmalarımız devam ederken benim hemşerilerimden özellikle rica ettiğim bir husus var. Doğalgaz gelen yerlerde kutular evin, dükkânın önüne geldiğinde o doğalgaza abone olmakta imtina edilirse o zaman kullananın hakkı kullanmayanlara geçmiş oluyor. Dolayısıyla topyekûn olarak daha temiz bir şehirde yaşayabilmenin temel kuralı, kapımızın önüne kadar gelmiş olan kutularından evimize, dükkânımıza doğalgazın çekilmesindeki adımın mutlaka atılmasıdır.

Hemşehrilerim 3-5 bin TL’ye mal olan ve 10-15 taksitle ödenebilen bu adımı atmış olduklarında 1,5-2 yıl içinde bu masrafı doğalgaz sayesinde elde edecekleri tasarrufla tamamen karşılamış olacaklardır. Böylece herkes daha iyi bir havayı solumuş olacaktır. Trabzon’da kapısının önüne doğalgaz ulaştırılan işyeri ve konut sayısı 50 bin 768 de iken son çalışmalarla bu rakam 6 bin daha artmış bulunmaktadır ve şu anda abone olup kullanan 28 bin 855’tir. Bu oran yüzde 45-50’lere denk geliyor. Biz istiyoruz ki Trabzon için doğalgazın ulaştığı yerlerde kıymetli hemşehrilerim lütfen doğalgaza abone olsunlar. Böylece topyekun birlikte ve beraber daha temiz bir Trabzon’da yaşamayı sürdürelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler