AKP-CHP koalisyonu kurulacak

1999'daki DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabuluculuk yapan ardından da Ulaştırma Bakanı olan MHP Milletvekili Koray Aydın, AKP'nin de CHP'nin de koalisyona çok istekli olduğunu, bir AKP-CHP koalisyonunun mutlaka kurulacağını söyledi.Koalisyon ihtimallerini d

AKP-CHP koalisyonu kurulacak

1999'daki DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabuluculuk yapan ardından da Ulaştırma Bakanı olan MHP Milletvekili Koray Aydın, AKP'nin de CHP'nin de koalisyona çok istekli olduğunu, bir AKP-CHP koalisyonunun mutlaka kurulacağını söyledi.

Koalisyon ihtimallerini değerlendiren Aydın, AKP'nin koalisyonu kiminle kuracağına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Bence CHP ile kuracak. Çünkü CHP de bu işe çok gönüllü, çok istekli. Meclis'teyim ben havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum ben koalisyon kurulmasının."

CHP ile AKP hangi konularda anlaşabileceği, hangi konularda anlaşamayacağına dair soruya ise Aydın, "Koalisyon kurmaya karar verirseniz bütün ilkelerde anlaşırsınız. Bir adım sen bir adım ben mantığıyla koalisyon gerçekleşir. Bence bunlar teferruattır. Önce niyet esastır. Görüyorum ve anlıyorum ki CHP de AKP de bu işe çok hevesli. İkisi de aşırı hevesli olduğu için çok kolay anlaşırlar. Yok bakanlık taksimatı vs. ben onları teferruattır. Çok çabuk hallederler o işleri, ikisi de niyetli. Kurulur bu hükümet" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler