Akçaabat Köftesine zam gerekliydi!

Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis toplantısında alınan kararla Akçaabat köftesinin servis fiyatının 55 TL'den 70 TL'ye çıkarılmasının tartışmaları sürüyor.İlçede hizmet veren ünlü Nihat Usta restoranın sahibi Nihat Aydın, köftenin zammına tep

Akçaabat Köftesine zam gerekliydi!

Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis toplantısında alınan kararla Akçaabat köftesinin servis fiyatının 55 TL'den 70 TL'ye çıkarılmasının tartışmaları sürüyor.

İlçede hizmet veren ünlü Nihat Usta restoranın sahibi Nihat Aydın, köftenin zammına tepki gösterenleri ete gelen zamlardan haberinin olmadığını söyledi. Zammın gerekli olduğunu belirten Aydın, "Ete gelen zamlar nedeniyle bu zam gerekliydi. Umarım etin fiyatı düşer de, biz de bunu müşterimize yansıtırız" dedi.

BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI

TTSO meclisinde Nihat Usta başta olmak üzere TTSO üyesi 5 köftecinin talebi doğrultusunda zammın gündeme getirilmesini değerlendiren Aydın, "Benim ne yazılı, ne de sözlü bir talebim olmadı" diye konuştu. TTSO Meclis Üyesi Edip Sevinç'in meclis toplantısında "Böyle bir zam var mı? İnsanlar elini vicdanına koysun. Zammı görüşen komisyon bu seviyedeki bir zam oranına nasıl ‘evet’ der anlamak mümkün değil" şeklindeki tepkisini de değerlendiren Aydın, "Edip abi tepkisinde işin iç yüzünü bilmediği için haklı olabilir" yorumunda bulundu.

ZAM UYGULAMAK ZORUNDAYDI

Köftenin servis fiyatının mecliste görüşüldüğü gibi 55 lira değil, 60 lira olduğunu kaydeden Aydın, "Köftenin kilosu önceden 60 liraydı, 70 liraya satılıyor şimdi kilosu. Her hafta iki kez et zammıyla karşılaştık. Ya et almayacağız köfte satmıyoruz, tavuk satıyoruz diyeceğiz. Ya da mecburen bu zammı uygulayacağız. Etin düşmesini bekliyoruz, düşerse elbette biz de bunu fiyatlarımıza yansıtırız. Ben üreticiyim ama tüketiciden yanayım. Çalışanlarıma sık sık fiyatta indirim yapmalarını telkin ediyorum" biçiminde konuştu.

BATUM'DA BİLE 12 LİRA

Yurtdışından et getirmenin vergiler nedeniyle zor olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın şöyle devam etti: "Makedonya'da etin kilosu 7 avro. Türkiye'ye gelene kadar üstüne eklenen vergilerle kasaptaki etten daha pahalıya geliyor. Bu kapıyı böylece devlet kapattı. Kurban Bayramı'na bir ay kala et yine tavan yapacak. Burnumuzun dibindeki Batum'da etin kilosu 12-13 lira. Bu tarafa geçişi mümkün değil tabi. 70'e satıyoruz ama bu mecburiyetten. Umarım etin fiyatı düşer de, biz de bunu müşterimize yansıtırız. Biz köftenin kilosunu 70'den veriyoruz ama yanında birçok ikramda da bulunuyoruz."

Kaynak: Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler